Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
VILA TERAZIJE

VILA TERAZIJE

Vile Beograd

Korisne informacije


VILA TERAZIJE U SAMOM CENTRU BEOGRADA

Beograd, kao najveći turistički centar u ovom delu Evrope svojim gostima nudi različite sadržaje tokom cele godine. Potreba za ekskluzivnim smeštajem po pristupačnim cenama oduvek je bila izražena među gostima našeg grada. Vila Terazije, ušuškana u samom centru grada na Terazijama, u Prizrenskoj ulici jedan je od najekskluzivnijih objekata tog tipa i namene. Sa kapacitetom od 12 luksuzno opremljenih soba i ljubaznim osobljem koje je uvek na usluzi svojim gostima. Trudili smo se da zadovoljimo sve potrebe naših gostiju –24 h recepcija, opuštajuća atmosfera, perfektna lokacija, klimatizovane sobe, plazma TV i bežični internet Gratis.

Smeštaj

Smeštajni kapaciteti Vile Terazije broje osamnaest luksuzno opremljenih soba. Shodno Vašim potrebama sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne i sobe sa bračnim krevetom. Pored toga posedujemo i pet ekskluzivnih soba sa radnim prostorom za sedenje. Sve sobe su opremljene bežičnim internetom i lcd televizorima sa kablovskom televizijom. Svaka od soba poseduje i sopstveni klima uređaj, a kupatila imaju ultra moderne tuš kabine.

Ukoliko želite, ljubazno osoblje Vile Terazije će Vam organizovati i prevoz od i do nas sa bilo koje lokacije u gradu.

* Recepcija 24 h
* Mogućnost Rent-a-Car
* Mogućnost transfera od/do aerodroma
* LCD televizori sa kablovskom televizijom
* Ultra moderne tuš kabine
* Klimatizovane sobe
* Bežični internet
* Plaćanje–gotovinski, virmanski i kreditnim karticama

Specijalne ponude

Za boravak duži od 7 dana u Vili Terazije nudimo popust od 5%,a za boravak duži od 14 dana nudimo popust od 10%.

Lokacija Jedna od glavnih prednosti Vile Terazije jeste njena lokacija koja se nalazi u strogom centru Beograda. Smeštena u Prizrenskoj ulici br. 1 Vila Terazije je udaljena od Trga republike svega 200 metara. Većina ostalih turističkih sadržaja nalazi se na istoj ili približno istoj udaljenosti. Neposredno u blizini vile nalazi se nekoliko pozorišta, glavno šetalište u gradu Knez Mihajlova ulica i Kalemegdanska tvrđava podignuta početkom prvog milenijuma. Ušće Save u Dunav i rečno pristanište nalaze se na udaljenosti od oko 500 metara kao i Turistička organizacija Beograda gde možete dobiti informacije o svim sadržajima u gradu.

Kako stići od aerodroma

Vila Terazije se nalazi na udaljenosti od oko 15 kilometara od aerodroma Nikola Tesla. Od aerodroma do nas možete doći taksijem ili direktnom autobuskom linijom Gradskog saobraćajnog preduzeća 71 i 72 koja vozi do Zelenog venca, udaljenog od Vile Terazije manje od 100 metara. Vreme putovanja je oko 35 minuta. Prosečna cena taksija je oko 1000 dinara (10€), a cena karte za autobus 80 dinara (0,80 €).

Kako stići od autobuske stanice

Autobuska stanica je udaljena od Vile Terazije 500 metara. Najbrže se stiže pešice i to prvo Ličkom ulicom, pa u nastavku Kameničkom ka Terazijskom platou. Kada se popnete kroz divno uređeni terazijski park, Vila Terazije se nalazi odmah sa leve strane. Potrebno Vam je oko 10 minuta lakog pešačenja.

Kako stići od železničke stanice

Sa železničke stanice se takođe najbrže stiže peške. Udaljena je oko 600 metara od Vile Terazije i najkraći put je ulicama Mihajla Bogićevića do kraja ulice, skretanjem desno ulazite u Gavrila Principa kojom idete do prve ulice levo Kameničke. Dalje nastavljate samo pravo tom ulicom, pa u nastavku kroz terazijski park do kraja, prva ulica levo je Prizrenska. Potrebno Vam je oko 15 minuta lakog pešačenja.

Kako stići sa pristaništa

Rečno pristanište se nalazi na udaljenosti od oko 550 metara od Vile Terazije. Najbrže ćete stići ukoliko se popnete Karađorđevom ulicom do Brankovog mosta i nastavite pravo ka starom gradu Brankovom ulicom na koju se posle Zelenog venca, koji Vam ostaje sa desne strane nadovezuje Prizrenska ulica u kojoj se nalazi Vila Terazije. Potrebno Vam je oko 10 minuta lakog pešačenja.

Kako stići autoputem E-75

Ukoliko dolazite u Beograd autoputem E-75 koristite isključenje na Gazeli, mostu preko Save.

Ako u Beograd pristižete sa severne strane (Novi sad, Zagreb) isključite se sa autoputa nakon prelaska reke Save (prvo isključenje desno), pa ispod petlje uhvatite pravac ka gradu Sarajevskom ulicom. Sarajevska ulica se nadovezuje na Balkansku ulicu kojim ćete ići uzbrdo do prvog semafora i nakon toga skrenuti levo u ulicu Kraljice Natalije. Nastvljate pravo do kraja, skrećete desno kuda Vas put vodi i prva ulica nakon skretanja desno je Prizrenska. Ako u Beograd pristižete autoputem E-75 sa južne strane (Niš, Kragujevac) koristićete isključenje pre prelaska reke Save desno pa ispod petlje nastavljate pravo u Sarajevsku ulicu. Sarajevska ulica se nadovezuje na Balkansku ulicu kojim ćete ići uzbrdo do prvog semafora i nakon toga skrenuti levo u ulicu Kraljice Natalije. Nastvljate pravo do kraja, skrećete desno kuda Vas put vodi i prva ulica nakon skretanja desno je Prizrenska.

Foto

VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd
VILA TERAZIJE Vile Beograd