Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
SPORT MEDICAL ALLIANCE

SPORT MEDICAL ALLIANCE

Wellness Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 21:00
Utorak 08:00 - 21:00
Sreda 08:00 - 21:00
Četvrtak 08:00 - 21:00
Petak 08:00 - 21:00
Subota 09:00 - 17:00
Nedelja 09:00 - 14:00

GSP

 • Autobus: 23, 37, 51, 52, 53, 58, 85, 88, ADA1, E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Dugogodišnja klinička iskustva eminentnih stručnjaka ovog dela Evrope implementirana su u svrhu lečenja, sa posebnim osvrtom na specifičnosti sportskog traumatizma i vreme oporavka koje mora biti prilagođeno rokovima zadatim od strane sportskih asocijacija kao i ugovornim klauzulama sportista. Vreme oporavka se višestruko skraćuje, uz maksimalnu sanaciju posttraumatskih ožiljnih promena i eventualne onesposobljenosti povredjenog segmenta.

Terapije koje izvodimo na našoj klinici:

 • Ultrazvučna dijagnostika
 • Platelet–Rich Plasma Therapy (plazma bogata trombocitima)
 • Shock Wave terapija
 • Deep Oscillation Therapy (Hivamat)
 • Laseroterapija
 • Magnetoterapija
 • Limfna drenaža
 • Kineziterapija
 • Krioterapija
 • Ručne masaže
 • Elektroterapija
 • Hidrogalvanska kada
 • Četvoroćelična kupka
 • Biserna kupka
 • Tretman osteopate
 • Ekstenzija kičmenog stuba
 • Spa  program
 • - Sve vrste masaža
 • -Infracrvena sauna

Savremeni metod lečenja osteoporoze nemedikamentozno.

Sistem biodenzity, je koncept precizno ordiniranog tretiranja osteoporotičnih kostiju, koji se zasniva na wulfovom zakonu o rastu kostiju. Direktan uticaj tretmana na povećanje gustine kostiju, kao i povećanje snage pacijenata i obima mišićnog i ligamentarnog tkiva. Program lečenja traje od 3 do 5 meseci sa naznakom da poboljšanje kreće već nakon par tretmana. Gustina kostiju se meri posebnim aparatom, rezultati se generišu posle svakog tretmana. Tretman se radi jednom nedeljno u prostorijama naše klinike. Za dodatne informacije pozovite kontakt telefone.

TERAPIJA ELEKTROSTATIČKIM OSCILACIJAMA (Deep Oscillation Therapy)

Za tretman sportskih povreda i oštećenja koristimo aparat nemačke firme Fysiomed koji kao agense emituje duboke elektrostatičke oscilacije unapred propisanih frekventnih opsega za svako oboljenje i povredu. Pored traumatologije, ovaj aparat je naišao na široku primenu u estetskoj i antiaging medicini. Fiziološki efekti koji se postižu njegovom primenom: smanjenje bola, efekat protiv upale, smanjenje edema (otoka), ubrzanje procesa zarastanja rana, antifibrozni efekat, poboljšanje trofike i prehrane tkiva, smanjenje crvenila, detoksikacija, poboljšanje elastičnosti tkiva, smanjenje celulita i mnogi drugi. Kontraindikacije: akutna infekcija, akutno i sistemsko zapaljenje sa prisustvom patogena, akutna TBC, akutna oboljenja vena, netretirana maligna oboljenja i aritmije.

PLAZMA TERAPIJA (Platelet-Rich Plasma Therapy)

Plazma terapija je najnovije dostignuće svetske medicine koja se koristi u rehabilitaciji sportista, rekreativaca i osoba koje se ne bave fizičkim aktivnostima. Ova terapija ima veliki uspeh kod svih patoloških stanja; pacijent se oporavlja u jako kratkom vremenskom periodu i samim tim je period rehabilitacije drastično smanjen. Pod tim se podrazumeva da se profesionalni sportista vraća u tranažni proces a ostale osobe svakodnevnim životnim aktivnostima.Oporavak pacijenta može da bude izuzetno brz, a prvi simtomi oporavka se mogu videti već nakon nekoliko dana. Platelet-Rich Plasma je tretman  plazmom bogatom trombocitima - krvna plazma sa koncentrovanim trombocitima i drugim faktorima rasta koja se izdvaja iz krvi pacijenta. Koncentrovani trombociti PRP sadrže velike rezervoare bioaktivnih proteina uključujući faktore rasta koji su od vitalnog značaja za pokretanje i ubrzavanje procesa oporavka i regeneracije tkiva. Ovi bioaktivni proteini vezivnog tkiva pokreću oporavak u tkivima kao što su meniskusi kolena i rotatorna manžetna, potpomažu regeneraciju zglobne hrskavice, pospešuju razvoj novih krvnih sudova i stimulišu zarastanje rana. Za pripremu PRP-a, potrebno je uzeti od 08-120 ml krvi koja se centrifugira. U tom procesu iz krvi se izdvajaju koncentrovani eritrociti, plazma sa niskim trombocitima i plazma bogata trombocitima i faktorima rasta koja se ubrizgava u povredjeno i oštećeno tkivo Ovi trombociti otpuštaju posebne faktore rasta koji dovode do regeneracije tkiva. Korišćenjem koncentrovanih trombocita, povećavamo faktore rasta i do osam puta a oni pospešuju i zaustavljaju upalu. Postoje dva metoda- bez aktivatora i sa aktivatorom. Plazma sa aktivatorom se radi i indikuje na osnovu težine oštećenja.

Sam proces se odvija u aseptičnim uslovima, pod nadzorom stručnog tima koji je specijalizovan za tretman plazmom. Procenu da li treba da se aplikuje plazma terapija odredjuje naš lekar uz pomoć detaljnih dijagnostičkih procedura-RTG snimka, magnetne rezonance, ultrazvuka i kliničkog pregleda.

INDIKACIJE: Ahilov tendinitis, teniski lakat, Osteoarthritis, povrede mišića, povrede ligamenata i meniskusa, regeneracije kosti, povrede nerava, reumatska oboljenja, hronični sindrom rotatorne manžetne ramena, kompresioni sindrom nerava, bol u ledjima, mijalgije, stimulacija ponovnog rasta kose, androgenetička alopecija, gubitak kože, zatezanje kože nakon gubitka težine, labavost kože, istegnute strije i ožiljci, hronično nezarastanje rana.

KONTRAINDIKACIJE: 

Apsolutne:

- deficit trombocita, kritična trombocitopenija, hemodinamska nestabilnost i septikemija.

Relativne:

- primena NSAIL poslednjih 7 dana, upotreba kortikosteroida 2-3 nedelje pre postupka, upotreba duvana (teški pušači), nedavna groznica/akutne bolesti, osobe sa kancerom (najizraženije na kostima),hemoglobin manji od 10g/dl, trombociti manji od 105, osobe sa aktivnim kožnim oboljenjima (SLE), osobe na hemoterapiji, metaboličke i sistemske bolesti (napredovanje dijabetesa i neki oblici astmi), antikoagulantna terapija, sepse, podatak o skorašnjem udaru.

Potrebno je pojačati unošenje tečnosti tokom 24h pre dolaska na intervenciju; obrok pre intervencije je obavezan. Nije potreban nikakav lek protiv bola, osim: PARACETAMOL, CARDIOPIRIN ili ASPIRIN,ANALGIN.

SHOCK WAVE TARAPIJA (Terapija udarnim talasima)

Ova tehnologija se već nekoliko decenija koristi za razbijanje kamena u bubregu, kao i za olakšavanje bolova pri sportskim povredama. Rezultati terapije udarnim talasima pokazaju uspešno lečenje mišićnih poremećaja kao što su bol miofascijalnog sindroma, bolni trigeri i bolni poremećaji tkiva. Sa D-actor tehnologijom pneumatski generisani akustični impulsi, udarni talasi, prodiru u ciljnu oblast stvarajući vibriranje koje je slično dubinskoj masaži tkiva, smanjujući na taj način bol u tom području. Shock Wave terapijom se uspešno leče cervikalni bolovi, dorsalgia, lumbalni i sakralni bolovi, sakroiliitis, fibromialgije, lokalizuju se i deaktiviraju bolni trigeri, pospešuje se cirkulacija kroz tkivo i jača se metabolizam.

Takodje se koristi i za lečenje celulita: pojava celulita povezana je sa smanjenom nosivošću limfnih sudova. Shock Wave tretmanom se ubrzava limfni protok, poboljšava se metabolizam, pospešuje se razgradnja kože i obnavljanje njene prirodne elastičnosti vezivnog tkiva. Cilj terapije je da podstakne zatezanje i stvaranje vezivnog tkiva, kako bi se smanjio celulit i poboljšao izgled kože.

Uredjajem se napada problematično područje kompresovanim vazduhom što izaziva rapidno pulsiranje površine a talasi se istovremeno šalju i u potkožno tkivo gde se razvija celulit. Rezultati poboljšane teksture kože su vidljivi i dugotrajni. 

LIMFA STIM TERAPIJA (Terapija limfnom drenažom)

Ovaj uređaj namenjen je za poboljšanje limfne cirkulacije, za otklanjanje edema ruku i nogu koji su nastali kao posledica povreda ili su se pojavili kao postoperativne tegobe.

Limfna drenaža je efektivan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže u stvaranju i održavanju balansa između protoka krvi i limfnog sistema. 

Limfna masaža  je potpuno bezbolan i neinvazivan tretman izbacivanja suvišne limfe kojim se postiže efikasna detoksifikacija tela, zatezanje kože i prevencija pojave celulita. 

U našoj ambulanti se vrši ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA  mekih tkiva i koštano zglobnog sistema. Pregled je bezbolan, bez zračenja i može se ponavljati bez bilo kakvog rizika od oštećenja tkiva. Moguće je uraditi ultrazvuk abdomena i male karlice sa posebnim osvrtom na urotrakt, kao i pregled dojki i štitne žlezde. Ukoliko je potrebna detaljnija dijagnostika, naši lekari konsultanti i specijalisti radiologije su tu za Vas.

LASEROTERAPIJA

U fizikalnoj terapiji se koriste atermalni, terapeutski laseri snage manje od 500m/W. Laseri imaju raznovrsne složene fitobiološke efekte: povećanje bioenergetskog metabolizma, protiv upalni efekat, efekat protiv otoka, stimulacija mikrocirkulacije, regeneracija tkiva i efekat protiv bola.

MASAŽA

Masaza je najstariji nacin lecenja. Kombinacija pokreta gladjenja,trljanja,gnjecenja i pritiskanja mekog tkiva,kako bi se doslo u stanje potpune opustenosti.Ona nas oslobadja od stresa,napetosti i anksioznosti,opusta tvrde i bolne misice,ubrzava cirkulaciju i limfni tok i utice i na smanjenje naslaga masnoce i oblikovanje tela. Masaza je dobra u kombinaciji sa termoterapijom,svetlosnom terapijom,hidroterapijom,elektroterapijom i kineziterapijom. 

KONTRAINDIKACIJE:

-Povisena telesna temperatura
-Stanja infektivnog karaktera i prilikom akutnih upalnih procesa,nezavisno od etiologije
-Gnojnih procesa i inficiranih rana
-Svih vrsta opekotina na kozi
-Kod svih dermatogenih oboljenja
-Upala vena i limfnih puteva
-Izrazito visok ili nizak pritisak
-Krvarenje i sklonost ka krvarenju
-Srcana i bubrezna insuficijencija
-Maligna stanja

Nas SPA vam nudi veliki izbor masaza.Izaberite onu koja vama najvise prija.

-Relax masaza
-Antistres masaza
-Aromaterapija
-Masaza cokoladom
-Masaza medom
-Masaza krastavcima
-Masaza jogurtom
-Masaza vulkanskim kamenjem
-Detoxikacija
-Anticelulit masaza
-Limfna drenaza
-Kraljevska masaza
-Terapeutska masaza
-Sportska masaza
-Parcijalne masaze(glava,ruke,noge i ledja)

RELAX MASAZA je masaza neznog i laganog dodira u cilju opustanja tela.

ANTISTRES MASAZA je opustajuca masaza celog tela,kod koje je cilj usmeren na refleksne zone,tj. na glavu,sake i stopala.

AROMATERAPIJA je egzoticna masaza uz primenu esencijalnih ulja.

Masaze koje se rade preparatima na bazi  COKOLADE i PROPOLISA cine da vasa koza bude meka,glatka i sjajna.

MASAZA KRASTAVCIMA I MASAZA JOGURTOM dubinski hidrira vasu kozu i najvise se preporucuje u letnjem periodu.

MASAZA VULKANSKIM KAMENJEM je specificna masaza,zbog elektromagnetskih potencijala zemlje koju kamen sadrzi.Pruza vam prijatano delovanje na organizam.

DETOXIKACIJA je masaza koja otklanja orozali deo koze i cisti vasu kozu od toxina.

ANTICELULIT MASAZA sluzi za otklanjanje masnih naslaga i oblikovanje vaseg tela.

LIMFNA DRENAZA je lagana i dubinska masaza ,koja se koristi u cilju ciscenja organizma i podizanja imuniteta.

KRALJEVSKA MASAZA je sinhronizovana masaza,koju rade dva terapeuta ,tj. masaza sa cetiri ruke,sto vam pruza dvostruko opustanje.

TERAPEUTSKA MASAZA je primena jakog pritiska i istezanje misica od strane terapeuta na bolne regije tela u cilju lecenja istih.

SPORTSKA MASAZA je brza i intenzivna masaza ,za zagrevanje misica kod sportista ili otklanjanje zamora nakon treninga.

PARCIJALNE MASAZE su krace masaze,usmerene na segmentne delove tela. (glava,ruke,noge i ledja)

Foto

Video

Vrste plaćanja

Kartice