Most na Adi je šinski i drumski most koji povezuje Novi Beograd sa Čukaricom. Most je sagrađen sa planovima da čini deo beogradskog Unutrašnjeg marginalnog poluprstena kojim bi bili povezani Novi Beograd i Zvezdara.

Prvu urbanističku skicu mosta preko Ade Ciganlije izradio je arhitekta Đorđe Kovaljevski 1923. godine ali ugovor za izradu prvog pravog idejnog projekta potpisan je tek 2005. godine.

Foto: Nikolina Radovanović

Danas ovaj most povezuje Topčider sa novobeogradskim blokovima. Jedini pilon mosta nalazi se na severnom špicu Ade Ciganlije. Most prelazi preko rukavca kod brodogradilišta i završava se kod ulice Jurija Gagarina.

Svoje ime most je dobio u anketi koja je trajala dva dana u avgustu 2011., kada je most prvi put otvoren za pešake. 13 hiljada građana je anketirano i od njih najveći broj – oko 3.350 – predložilo je „Most na Adi“, a među drugim popularnim predlozima bila su i imena „Harfa“, „most Patrijarha Pavla“, „Most Zorana Đinđića“, „Lepeza“, „Žirafa“, „Andrićev most“ i druga. Pobedničko ime je usvojeno iako su lingvisti konstatovali da je gramatički nepravilno i da bi trebalo da glasi „Most preko Ade“.