Omladinske zadruge su sjajne za klince koji žele džeparac, za studente kojima treba fleksibilno radno vreme, kao i za ljude kojima je potrebno radno iskustvo za CV. Ukoliko se pronalazite među njima, preporučujemo vam da pročitate dalji tekst i vidite zašto je učlanjenje u neku od omladinskih zadruga baš pravi izbor za vas.

Lako do učlanjenja u omladinsku zadrugu

Učlanjenje je vrlo jednostavno. Pre nego što odete u odabranu omladinsku sve što treba da ponesete je lična karta, potvrda o redovnom školovanju: ukoliko ste učenik, đačka knjižica; ako ste student, onda indeks sa overenim semestrom ili potvrda sa fakulteta. Nezaposlenim licima potrebna je potvrda o nezaposlenosti i naravno lična karta. 

Bitno je napomenuti da u studentsku zadrugu mogu da se učlane samo osobe starosti između 15 i 30 godina.

Omladinska zadruga kao riznica poslova

U procesu samog učlanjenja u omladinskoj dobijate određena pitanja koja bliže određuju vaša interesovanja. Njima je u cilju da vam nađu posao koji vama najviše odgovara, te će vas obaveštavati o poslovima za koje smatraju da bi ste vi bili zainteresovani.

U te poslova spada, između ostalog, lepljenje deklaracija, rada u kafićima, restoranima, call centrovima, marketima, te fizičkih poslova, ali i poslova od kuće. S obzirom na broj mogućnosti, studentska će sigurno naći nešto što vam odgovara.

Upoznajte svoja prava u omladinskoj

I pored toga što se preko omladinske zadruge rade privremeni i povremeni poslovi, ona nudi zaštitu na radu, socijalno osiguranje, zdravstvenu zaštitu i radni staž za osobe preko 26 godina, što uliva sigurnost.

Ukoliko ste se odlučili da je rad preko studenske za vas, preporučujemo vam da istražite i pronađete koja omladinska zadruga vama najviše odgovara.