Bilo da se radi o računarima, softveru ili komercijalnoj fotokopir mašini, imati potrebnu aparaturu je krucijalno za opstanak i razvoj vašeg preduzeća. Postoji mnoštvo razloga koji idu u prilog kupovini fotokopir aparata. Oni mogu da vam olakšaju posao, naprave kopije važnih dokumenata i osavremene procese.

U nastavku saznaćete 6 razloga zašto vaš mali biznis treba da ima fotokopir aparat.

Štedi na prostoru

Komercijalna fotokopir mašina može da dobro dođe vašem malom biznisu zato što ne zauzima puno mesta, a ujedno ima višestruku namenu. Na ovaj način iskoristićete sav radni prostor koji imate na raspolaganju. 

Uštinuti prostor možete da okupirate stolom za novog zaposlenog ili za skladištenje. Istovremeno ovaj stroj čini da vaša kancelarija izgleda daleko profesionalnije i organizovanije.

Povećava produktivnost

Posedovanje ovakvog uređaja je sjajan način da podignete produktivnost. Malim štampačima je potrebno po nekoliko minuta da odštampaju desetak stranica, dok unutar istih može da stane svega sto i kusur listova papira.

Komercijalne fotokopir mašine mogu da štancaju preko 50 stranica u minutu. Takođe, mogu da prime po nekoliko hiljada listova papira, pa samim time vaši zaposleni neće morati neprekidno da dodaju papir kako bi naposletku obavili svoj posao.

Štedi novac

Još jedan od benefita fotokopir mašine za male biznise jeste ušteda novca. Poslednjih nekoliko godina komercijalni aparati su postali značajno energetski efikasniji. U konačnici, vaši budući računi za struju trebalo bi da budu osetno niži.

Takođe, zbog mogućnosti štampanja, straći ćete mnogo manje papira. To će vam uštedeti novac, a istovremeno uvećati učinkovitost.

Povećava efikasnost

Današnje fotokopir mašine imaju veliki broj funkcija koje su tu da olakšaju život vama i vašim zaposlenima. Ako ste ikada štampali izveštaje za sastanak na sporom, starom štampaču, onda znate o kakvoj frustraciji je reč.

Najobičniji fotokopir aparati mogu da izbace preko 50 stranica u minutu, dok pojedini su sposobni da naštancuju i preko 100 stranica u minutu. Čak postoje i neki uređaji koji će zaheftati izveštaje ili izbušiti rupe na njima.

Posedovanje fotokopir aparata se ne može dovoljno naglasiti. Imati uređaj koji može da štampa, fotokopira i faksuje važne dokumente je neprocenjiv resurs za svaki mali biznis.

Ovakve mašine mogu da vašim zaposlenima da uštede vreme koje dalje mogu da upotrebe negde drugde. Na duge staze to pomaže rastu i razvoju vašeg biznisa.

Nudi marketinške prilike

Da li ste ikada pomislili da napravite flajere ili posetnice zarada podizanja svesti o brendu? Komercijalna fotokopir mašina može vam pomoći u stvaranju toga i to iz udobnosti vaše kancelarije.

U današnje vreme ovi strojevi imaju mogućnost da prave brošure, posetnice iliti vizit-karte, zahvalnice, knjižice ili još štošta. 

Uliva sigurnost

Većina malih biznisa koriste svoje mašine za štampanje ili fotokopiranje osetljivih dokumenata. Bilo da sadrže finansijske ili lične podatke, ovi dokumenti ostaju u okviru vaše kancelarije ako imate fotokopir aparat na raspolaganju.

Većina savremenih mašina sadrže sigurnosne mere. Na primer, mnoge zahtevaju identifikacionu karticu za upotrebu, te brišu prethodna dokumenta kako ne bi došlo do zloupotrebe.
Naravno, ukoliko vam je ovo ipak veliki izdatak, uvek možete da posetite obližnju fotokopirnicu i tamo završite sav neophodan posao.