Omega 3 masne kiseline su ključne za zdravlje srca, mozga i očiju. Jedan od najzdravijih načina za unos ovih veoma važnih nutrijanta je upravo kroz konzumiranje ribe. U daljim redovim možete pročitati o 4 ribe koje sadrže najviše omega 3 masnih kiselina. 

Losos

Losos je na prvom mestu, jer je najbogatiji omega 3 masnim kiselinama. Osim toga, divlji losos je bogat DHA i EPA masnim kiselinama, a one su ključne za zdravlje srca i mozga. Takođe, ova riba sadrži visok nivo vitamina D, pa je savršena za koji se ne izlažu previše suncu.

Haringa

Haringa se najčešće prodaje i konzumira u konzerviranom obliku, ali to ne umanjuje činjenicu da je ova vrvsta ribe veoma bogata omega 3 masnim kiselinama. Ukoliko želite da poboljšate zdravlje mozga i da smanjite upalne procese u telu, onda je haringa pravi izbor za vas.

Sardina

Mnogi vole sardinu bez da su svesni koliko ona, zapravo, dobro utiče na zdravlje pojedinca. Sardina, osim velike količine omega 3 masnih kiselina, takođe, u sebi sadrži DHA i EPA masne kiseline, kao i vitamin D i kalcijum. 

Pastrmka

Pastrmka, mnogima omiljena vrsta ribe, sadrži veliki nivo omega 3 masnih kiselina. Naravno, osim omega 3 masnih kiselina, ona je prepuna i proteina, vitamina D i B12. Ova vrsta ribe se najčešće konzumira dok je sveža, ali postoje i u konzerviranom obliku. 

Sve ove vrste riba, ali mnoge druge, možete naći u ribarnicama u Beogradu, koje uvek imaju najsvežiju ribu i morske plodove.