Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ

HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ

Bolnice Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 21:00
Utorak 08:00 - 21:00
Sreda 08:00 - 21:00
Četvrtak 08:00 - 21:00
Petak 08:00 - 21:00
Subota 08:00 - 15:00
Nedelja ne radimo

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeSpecijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković“ nalazi se u u Beogradu, na Vračaru kod Hrama Svetog Save, Braničevskoj ulici br.13.

Svojom delatnošću obuhvata savremenu dijagnostiku i hirurško lečenje bolesti iz domena abdominalne hirurgije,hirurgije dojke i štitne žlezde, vaskularne hirurgije, urologije, ortopedije, ginekologije,kao i laparoskopske operacije (žučna kesa, želudac, debelo crevo).

U bolnici se sprovode savremene dijagnostičke procedure iz domena mikrobiološke, biohemijske, radiološke dijagnostike, kao i najsavremenija endoskopska dijagnostika (kolonoskopija, gastroskopija, cistoskopija ), sa mogućnošću uklanjanja polipa tokom pregleda.

Sa ponosom istićemo da je danas „Hirurgija dr Drašković“ jedan od pionirskih stubova moderne jednodnevne hirurgije u Srbiji, a naročito u privatnoj lekarskoj praksi.

Bolnica okuplja iskusan tim stručnjaka, koji su se svojim radom potvrdili u dugogodišnjoj praksi iz različitih oblasti medicine u Vojnomedicinskoj akademiji, Kliničkom centru Srbije i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Poseban interes našeg tima je uvođenje novih procedura u rutinsku praksu, koje se u svetu već primenjuju, a kod kojih je dokazana efikasnost u rešavanju medicinskog problema, ali i komfor za pacijenta pri izvođenju intervencije.

Nakon edukacije Prim. dr sc med. Miroljuba Draškovića (opšti i vaskularni hirurg) u Italiji 2010.g. u Rimu (bolnica „Policlinico Agostino Gemelli“), THD procedura je uvedena u rutinsku praksu, kao standradna metoda trajnog rešavanja hemoroida.

Bili smo prvi u uvođenju ove metode na Balkanu, a za osam godina smo uradili više od 1000 operacija hemoroida THD metodom (jedna od najvećih serija u svetu).

THD procedurom se deluje na uzrok bolesti, minimalno je invazivna (nema sečenja i odstranjivanja tkiva), i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Pacijent posle intervencije odlazi kući i oporavak je skoro trenutan.

Bolnica „Hirurgija dr Drašković“ prva na Balkanu je uvela operacije vena „bez reza“. Počelo se sa primenom radiotalasa 2007.g, potom je uvedena i operacija laserom, a 2011. je uvedena i operacija vena vodenom parom, samo nekoliko godina posle njene prve primene u svetu.

Danas operacija vena vodenom parom polako zauzima primarno mesto u venskoj hirurgiji. Ove operacije se izvode u lokalnoj anesteziji (TLA – tumescens lokalna anestezija).Ova vrsta anestezije je prvi put na Balkanu primenjena u Bolnici „Hirurgija dr Drašković“ 2007.godine.

Hirurzi u Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“ izvode sve operacije iz domena bolesti jednjaka, želudca, žučne kese i žučnih puteva, jetre, pankreasa, tankog i debelog creva i rektuma.

Najsavremenije principe onkološkog lečenja iz patologije dojke i štitne žlezde sprovode hirurzi Instituta ua onkologiju i radiologiju Srbije.

Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković“ je početkom 2019.g. uvela u rutinsku kliničku praksu i laparoskopske operacije.Posedujemo 4K laparoskopski stub firme Arthrex ( USA), i po našim saznanjima smo jedini u privatnoj medicinskoj praksi sa 4K tehnologijom.Ova tehnologija omogućava najbolju vidljivost u trbušnoj duplji i maloj karlici.

U Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“, rade se sledeće laparoskopske operacije: jednjaka i želudca,tankog i debelog creva,žučne kese, slezine ,kila i ginekološke laparoskopske procedure.


DIJAGNOSTIKA

U Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“ sprovode se metode savremene mikrobiološke dijagnostike infektivnih agenasa.

Dugogodišnje iskustvo stručnoh tima u kliničkoj mikrobiologiji su garancija kvaliteta rada.

Savremena dijagnostička aparatura i iskusan tim stručnjaka angažovani su u sprovođenju najsavremenijih biohemijskih analiza.

U Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“ pregledi organa za varenje (kolonoskopija, gastroskopija) se obavljaju aparatom Pentax EPK i 5000, najnovije generacije iz 2018g.Procedure se sprovode u intravenskoj anesteziji.Procedura se snima i pacijent dobija CD zapis.

Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković“ raspolaže i najsavremenijom radiološkom dijagnostikom, koja se zasniva na ultrazvučnim aparatima PHILIPS , na platformi EPIQ.

Sa ponosom ističemo da smo jedina medicinska ustanova u Srbiji (i u privatnoj i u državnom medicinskoj praksi), koja poseduje aparate na ovoj platformi.

Rukovodioci stručnog tima „Hirurgije dr Drašković“ su Prim.dr sc med.Miroljb Drašković, opšti i vaskularni hirurg i Prim.dr Nada Drašković, mikrobiolog-virusolog.

www.hirurgija-draskovic.rs

www.operacijevena.com

www.operacijehemoroida.com

www.hemoroidi.me

Foto

HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd
HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ Bolnice Beograd

Vrste plaćanja

Kartice