Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
NINJUTSU CLUB BUJIN

NINJUTSU CLUB BUJIN

Borilačke veštine Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 22:00
Utorak 08:00 - 22:00
Sreda 08:00 - 22:00
Četvrtak 08:00 - 22:00
Petak 08:00 - 22:00
Subota 10:00 - 15:00
Nedelja 10:00 - 15:00

GSP

  • Autobus: 83, E1
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Ninđucu klub "Buđin" iz Beograda osnovan je 10.05.1996. godine. Klub je član Buđinkan Dođoa, međunarodne ninđucu organizacije pod vođstvom dr Masaaki Hatsumi-ja, velikog majstora (Soke) i naslednika 9 škola (Ryuha), od kojih su 3 ninđucu (ninjutsu) i 6 Budo taiđucu (Budo taijutsu) škole. Osnivač i predsednik kluba je Shidoshi Vasić Milan nosilac zvanja 8. DAN. Klub Buđin je učlanjen u "Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society", elitnu međunarodnu organizaciju unutar Buđinkan dođoa, pod vođstvom Shihana Brin Morgan-a nosioca zvanja 15. DAN.

Od svog nastanka do danas ninđucu klub "Buđin" je organizovao brojne domaće i međunarodne seminare na temu taktike, preživljavanja i orijentacije u prirodi, telohraniteljskih veština, borbe u vodi, urbane borbe, kao i seminare tehničkog karaktera odnosno sa akcentom na tradicionalne tehnike 9 škola Buđinkan dođoa.

Treninzi traju sat ipo vremena. Prvih pola sata je namenjeno za zagrevanje, trčanje, vežbe snage i vežbanje padova. Ostalih sat vremena je namenjeno za vežbanje tehnika ninjutsu. Radi se u parovima, kao sparing. Početnici imaju stalno nadzor jednog trenera i ponekada rade nešto lakše vežbe, prilagođene njima. U interesu je osobe koja vežba da na svakom treningu vežba sa drugom osobom kako bi stekla iskustvo različite reakcije protivnika na udarce kao i da bi sebe znala da uskladi u odnosu na svakog protivnika. Na redovnim treninzima obrađuje se aktuelna godišnja tema treninga. Pored osnovne godišnje teme uvek stavljamo akcenat na Budotaiđucu škole pre svega Koto rju i Gjoko rju. Od oružja, na redovnim treninzima najčešće se koristi Hanbo (kratki štap), Bo (Dugi štap), Tanto (nož), Manarikikusari (konopac), Boken (Drveni mac), a u zavisnosti od programa i pištolj, Jutte (japanska policijska palica), Katana (japanska sablja), Kyoketsu Shoge (specijalno ninđa oružje - kombinacija noža, srpa, dugog konopca i tega), Shoto, Ninja-to, Wakizashi, Kusarifundo, Yari, Naginata. Na seminarima i na treningu u prirodi vežba se i sa ostalim pravim oružjem iz bogatog ninđa arsenala neprimerenim za vežbanje u sali, kao na primer luk i strela, Shuriken (razna projektilna oružja), razna oruđa i pribor za penjanje i slično.

Pored redovnih treninga u Devetoj gimnaziji, od septembra meseca otvarena je podružnica koja će biti posvećena samo obuci žena za samoodbranu. Treninzi se održavaju sredom i subotom u terminu od 21-22:30h na adresi Đure Daničića 11. Na treninzima samoobrane za žene akcenat će biti na praktičnim tehnikama zaštite i odbrane u brojnim situacijama, na ulici, u automobilu, na poslu ili u vlastitom domu. Ninjutsu Vam nudi slobodu da istraživanjem dođete do najboljih rešenja za različite napade, da naučite da se izborite sa panikom, pravilno padate, branite se kada ste oborene na pod, razvijete naviku da vodite računa o okruženju u kojem se nalazite, kuda se krećete, naučićete da brzo osmislite i upotrebite priručno oružje, kao i da koristite ostale napadače i predmete kao prepreke i zaklon. Žene koje vežbaju u cilju samoodbrane, poželjno je da vežbaju sa partnerima koji su fizički jači, teži i viši od njih. Ninđucu se oslanja na prirodu instinktivnih pokreta udaraca u ranjive mete, kao što su prepone, grlo i oči što mnogo manjim i slabijim osobama (kao što je žena) olakšava savladavanje jačeg protivnika, kao i funkcionisanje pod stresom i u stanju šoka. Ženskim osobama je blisko da koriste inerciju fizički težeg  protivnika i da na taj način manipulišu njime Bez obzira na prethodno iskustvo ili životne stavove  pomoćiće Vam da budete spremnije fizički i psihički - da budete sigurne u sebe i svoje pokrete

 

Foto

Video