Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
NINJUTSU CLUB BUJIN

NINJUTSU CLUB BUJIN

Borilačke veštine Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 22:00
Utorak 08:00 - 22:00
Sreda 08:00 - 22:00
Četvrtak 08:00 - 22:00
Petak 08:00 - 22:00
Subota 10:00 - 15:00
Nedelja 10:00 - 15:00

GSP

  • Autobus: 18, 78, 16, 607, 612, 613, 711, 81, 81l

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeNinđucu klub "Buđin" iz Beograda osnovan je 10.05.1996. godine. Klub je član Buđinkan Dođoa, međunarodne ninđucu organizacije pod vođstvom dr Masaaki Hatsumi-ja, velikog majstora (Soke) i naslednika 9 škola (Ryuha), od kojih su 3 ninđucu (ninjutsu) i 6 Budo taiđucu (Budo taijutsu) škole. Osnivač i predsednik kluba je Shidoshi Vasić Milan nosilac zvanja 8. DAN. Klub Buđin je učlanjen u "Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society", elitnu međunarodnu organizaciju unutar Buđinkan dođoa, pod vođstvom Shihana Brin Morgan-a nosioca zvanja 15. DAN.

Od svog nastanka do danas ninđucu klub "Buđin" je organizovao brojne domaće i međunarodne seminare na temu taktike, preživljavanja i orijentacije u prirodi, telohraniteljskih veština, borbe u vodi, urbane borbe, kao i seminare tehničkog karaktera odnosno sa akcentom na tradicionalne tehnike 9 škola Buđinkan dođoa.

Treninzi traju sat ipo vremena. Prvih pola sata je namenjeno za zagrevanje, trčanje, vežbe snage i vežbanje padova. Ostalih sat vremena je namenjeno za vežbanje tehnika ninjutsu. Radi se u parovima, kao sparing. Početnici imaju stalno nadzor jednog trenera i ponekada rade nešto lakše vežbe, prilagođene njima. U interesu je osobe koja vežba da na svakom treningu vežba sa drugom osobom kako bi stekla iskustvo različite reakcije protivnika na udarce kao i da bi sebe znala da uskladi u odnosu na svakog protivnika. Na redovnim treninzima obrađuje se aktuelna godišnja tema treninga. Pored osnovne godišnje teme uvek stavljamo akcenat na Budotaiđucu škole pre svega Koto rju i Gjoko rju. Od oružja, na redovnim treninzima najčešće se koristi Hanbo (kratki štap), Bo (Dugi štap), Tanto (nož), Manarikikusari (konopac), Boken (Drveni mac), a u zavisnosti od programa i pištolj, Jutte (japanska policijska palica), Katana (japanska sablja), Kyoketsu Shoge (specijalno ninđa oružje - kombinacija noža, srpa, dugog konopca i tega), Shoto, Ninja-to, Wakizashi, Kusarifundo, Yari, Naginata. Na seminarima i na treningu u prirodi vežba se i sa ostalim pravim oružjem iz bogatog ninđa arsenala neprimerenim za vežbanje u sali, kao na primer luk i strela, Shuriken (razna projektilna oružja), razna oruđa i pribor za penjanje i slično.

 

Foto

Video