BRDJANSKI MELEM DODIR PRIRODE

Čajevi, melemi Beograd

Adresa: Stojana Aralice 28, Bežanijska kosa
Beograd Telefon: 011/2281-234, 065/976-2000
E-mail: biobalkan@gmail.com
Sajt: www.brdjanskimelem.com

4/ 5stars

Brđanski Melem je prisutan na tržištu od 2007. godine. U svom sastavu ima lekovito bilje sa balkanskog poluostrva.

Koristeći 100% prirodne komponente i savremenu opremu za ekstrakciju lekovitog bilja, napravljeni su tradicionalni melemi po savremenoj tehnologiji. Oni se prodaju pod imenom „BRĐANSKI MELEM“ i trenutno ih ima šest vrsta za različite kožne probleme.

Za čoveka su najkorisnije biljke koje su i njegovi preci koristili, jer se tokom vekova saživeo sa prirodom svog podneblja. Duh tradicije lečenja biljem, zahvaljujući našim melemima, sačuvan je i ponuđen ljudima na korišćenje.

Izvorna receptura „brđanskog melema“ potiče iz brdsko-planinskog područja severne Crne Gore. Brđanski melem, nazvan po brđanima, ljudima koji su ga vekovima spravljali i koristili, danas je dostupan savremenom čoveku.

Nekada se u meleme dodavala svinjska mast i loj da bi oni bili lakše razmazivi. Danas, u njima više nema sastojaka životinjskog porekla, pa se umesto masti i loja u njima nalazi biljni i pčelinji vosak. Kombinacijom ova dva voska dobili smo vrlo lako razmazive i još lekovitije meleme.

Naša proizvođačka energija i inovativnost rade na približavanju darova prirode modernom čoveku nudeći ih kroz gotov proizvod. Usled razvoja tehnološkog postupka koji sprovodimo prilikom proizvodnje došlo se do znatno bržeg i kvalitetnijeg procesa ekstrakcije lekovitog bilja.

Brđanski melem, jedini pravi i 100% prirodan proizvod našao je primenu u svakodnevnom tretiranju kožnih problema, fizikalnoj terapiji, u suzbijanju hemoroida i saniranju sportskih povreda.

ANTIREUMATIK
Melem je namenjen za lokalnu upotrebu kod lumbaga, atritisa, išijasa, spondiloze, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa, bolova u leđima, vratu, ramenu... Pomaže kod sportskih i drugih povreda.
Melem izaziva akutnu hiperemiju i ublažava bol.
SASTAV: 11 lekovitih biljaka, hladno ceđeno maslinovo ulje, biljni i pčelinji vosak, ekstrakt ljute čili paprike (kapsaicin), prirodni mentol i etarska ulja eukaliptusa i lavande.

BRĐANSKI MELEM PROTIV PROŠIRENIH VENA
Melem ima pozitivno dejstvo kod slabosti venskih zalizaka i kapilara donjih ekstremiteta, koje učvršćuje i deluje diuretično.
SASTAV: 10 lekovitih biljaka, ekstrakt divljeg kestena, hladno ceđeno maslinovo ulje, biljni i pčelinji vosak i eterska ulja limuna i lavande.

BRĐANSKI MELEM PROTIV VIRUSNIH BRADAVICA
Melem ima izraženo antivirusno, antibakterijsko i antiseptično dejstvo. Trajno uklanja virusne bradavice, kondilome, gljivice i bakterije.
SASTAV: 12 lekovitih biljaka, hladno ceđeno masliovo ulje, biljni i pčelinji vosak, propolis i etarska ulja čajevca, eukaliptusa i lavande.

BRĐANSKI MELEM PROTIV AKNI I BUBULJICA
Melem neguje kožu i deluje u kožnim promenama različite etiologije. Posebno je izraženo dubinsko delovanje koje blagotvorno utiče na prisutne promene kože. Dolazi do sazrevanja već nastalih akni i bubuljica i sprečava nastanak novih.
SASTAV: 11 lekovitih biljaka, biljni i pčelinji vosak, poplis, hladno ceđeno maslinovo ulje i etarska ulja lavande i čajno drveta.

BRĐANSKI MELEM PROTIV HEMOROIDA
Efikasno sredsko protiv spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida. Delovanje melema je zasnovano na aktivnim biljnim supstancama koje imaju priodno antiseptičko, protivupalno i anestetičko dejstvo.
SASTAV: 10 lekovitih biljaka, hladno ceđeno maslinovo ulje, biljni i pčelinji vosak i etarsko ulje limuna.

BRĐANSKI MELEM ZA OŠTEĆENU KOŽU
Pomaže kod svih vrsta opekotina, rana i posekotina, ožiljaka, virusnih bradavica, dekubitusa, ekcema, hematoma, sportskih povreda, uboja i nagnječenja, psorijaze i zapaljena kože.
SASTAV: 11 lekovitih biljaka, hladno ceđeno maslinovo ulje, biljni i pčelinji vosak, propolis i etarska ulja lavande i čajnog drveta. 

Radno vreme:
- radnim danima: 09-16h