Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
VIDARICA TRADICIONALNA MEDICINA

VIDARICA TRADICIONALNA MEDICINA

Čajevi, melemi Beograd

Korisne informacije


Bahova cvetna terapija i Bahove kapi
Fitoterapija i lekovito bilje
Homeopatija i holistički pristup 

Bahovu cvetnu terapiju osmislio je doktor Edvard Bah kao metod lečenja koji omogućava postizanje ravnoteže i zdravlja uz pomoć prirodnih cvetnih preparataBahovih kapi.

U pitanju je blag i prirodan metod koji se efikasno može koristiti u svakom uzrastu, kao i u najosetljivijim slučajevima, bez opasnosti od neželjenih efekata.

Bahove kapi su potpuno bezbedne za primenu kako kod odraslih tako i kod novorođenčadi, beba, dece, trudnica, dojilja, ali i kod starijih osoba, zatim kod biljaka i životinja. Mogu se koristiti u terapiji samostalno, kod blažih poremećaja i simptoma, ili kao dopuna bilo kojoj drugoj metodi lečenja.

Fitoterapija, odnosno lečenje lekovitim biljem je najstarija metoda lečenja.

Lečenje lekovitim biljem staro je isto koliko i samo čovečanstvo. Lekovito bilje je najstariji lek svakog naroda.

Ljudi su kroz vekove posmatranjem, sakupljanjem, proučavanjem i upotrebom, sticali dragoceno praktično iskustvo o lekovitom bilju, čija primena i danas u mnogim prilikama često najviše vredi. Danas se lekovito bilje koristi u vidu čajeva, čajnih mešavina, biljnih ekstrakata, etarskih ulja, biljnih tableta, kapsula, tonika, melema, krema, masti...

Homeopatija je prirodna metoda tradicionalne i komplementarne medicine.

Utemeljena je u Nemačkoj od strane doktora Samuela Hanemana, iako je princip “da se slično sličnim leči” bio poznat još mnogo ranije. Haneman je verovao da organizam ima sposobnost samoizlečenja i da simptomi bolesti predstavljaju njegovu borbu protiv nadolazeće bolesti.

Uz zakon sličnosti i individualni pristup, glavne karakteristike homeopatske metode lečanja su pojam vitalne sile (životna energija) i holistički pristup (baziran je na shvatanju povezanosti uma i tela i značaja te veze u održavanju zdravlja i ravnoteže).

Najčešće situacije u kojima je blagotvorna primena navedenih metoda tradicionalne medicine su napetost, nervoza, strah i panika, apatija i bezvoljnost, nedostatak želja i emocija, umor, stres, preterivanje u radu, nesanica, nesigurnost, neodlučnost, stidljivost, krize samopouzdanja, emotivna nestabilnost, hiperaktivnost, teškoće u učenju, impulsivnost, slabost, nedostatak energije, sklonost infekcijama, upalama i alergijama, glavobolja, grčevi i rast zubića kod beba, polazak u obdanište, u školu, rasejana deca koja ne mogu da se koncentrišu, tegobe koje nosi adolescencija...

Priroda uvek ima rešenje za naše probleme.

Foto

VIDARICA TRADICIONALNA MEDICINA Čajevi, melemi Beograd