Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
ARIJA DOM ZA STARE

ARIJA DOM ZA STARE

Domovi za stare, nega starih lica Beograd

Korisne informacije

Cena 700.00 EUR

Smešten u mirnom i prijatnom okruženju Zemuna. Dom za stare Arija predstavlja idealno mesto za trajni i privremeni smeštaj starih lica kojima je potrebna  pomoć i nega. Licenciran  od strane Ministarstva rada, naš moderno opremljeni dom nudi  uslove za smeštaj,  pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba.

Dom za stare Arija nalazi se u neposrednoj blizini Doma zdravlja i prostire se na preko 1.200 metara kvadratnih. Kapacitet doma je 19 luksuzno uređenih soba različitih struktura: jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne. Pored klasičnih soba, u okviru našeg doma nalaze se i sobe za intenzivnu negu koje poseduju specijalne automatizovane krevete, sa podizanjem uzglavlja i nogu, stočićima za hranjenje, opremom za infuziju i ostalim neophodnim medicinskim aparatima. 

Ceo objekat je opremljen po visokim standardima, a poseduje i savremeni lift koji znatno olakšava kretanje kroz dom, posebno slabo pokretnim korisnicima. Smeštaj korisnika organizovan je u potpuno novim, prostranim, svetlim i udobno nameštenim sobama, što garantuje udoban boravak.

Sve sobe su klimatizovane i poseduju sopstveno kupatilo, a u obe prostorije su postavljeni SOS tasteri. Svaka soba poseduje kablovsku televiziju, frižider i telefonsku liniju, a postoji i mogućnost unošenja sitnijih delova vlastitog nameštaja. Većina soba u domu Arija ima i velike, lepe terase, sa kojih se pruža prelep pogled na Zemun. 

Medicinska nega korisnika obavlja se 24 časa dnevno od strane stručnog tima koji čine: lekari, medicinske sestre, negovateljice, kao i socijalni radnik. Lekarske vizite su redovne, a stručno medicinsko osoblje sprovodi propisanu terapiju (intra muskularnu, intra vensku, infuzionu terapiju), redovno kontroliše vitalne funkcije (temperatura, pritisak, puls), previjanje, plasiranje katetera i druge intervencije. Pored toga, redovno sprovodimo i fizikalnu terapiju od strane lekara fizijatra, fizio i radnih terapeuta.

Ishrana korisnika doma za stare Arija prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama naših članova, a služi se u velikoj zajedničkoj trpezariji. Na dnevnom meniju nalaze se tri glavna obroka i dve užine. Trudimo se da hrana bude raznovrsna, a osim standardnih obroka, pripremaju se i dijetalni obroci, hrana za dijabetičare, kao i miksirana hrana za korisnike koji imaju problema sa gutanjem i žvakanjem.

U domu Arija posebna pažnju je posvećena higijeni, kako bi se omogućili maksimalno dobri uslovi za boravak korisnika. Naše stručno i profesionalno osoblje svakodnevno vrši proveru lične higijene, kupanje, brijanje, pranje i održavanje rublja. U dogovoru sa korisnikom možemo organizovati i šišanje, friziranje i usluge pedikira.

Tokom slobodnog vremena, svim korisnicima usluga doma za stare Arija na raspolaganju je prostran dnevni boravak gde imaju mogućnost da gledaju TV, sviraju klavir, uživaju na terasi, čitaju knjige ili se druže sa drugim korisnicima. Organizujemo razne zabavne i društvene igre (karte, šah, domine), kreativne radionice, čitalačke i likovne radionice, vežbe pamćenja kroz rešavanje ukrštenih reči i zagonetki, kao i šetnje i vežbe uz fizioterapeuta. Takođe, redovno organizujemo izlete, boravak u prirodi, obilaske znamenitosti, posete koncertima i kulturnim dešavanjima u gradu.

Radno vreme:

svim danima od 00-24h

Foto

ARIJA DOM ZA STARE Domovi za stare, nega starih lica Beograd