Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
DOM REA MARTIA

DOM REA MARTIA

Domovi za stare, nega starih lica Beograd

GSP

  • Autobus: 704, 707, 708

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Rea Silvija je lik iz mitologije starih Rimljana – po legendi majka Romula i Rema. Priča kaže da je njen stric, u strahu da će mu Reini sinovi oduzeti presto jednoga dana, naredio da se njihova majka veže i stavi pod stražu a da se njene bebe bace u reku. Međutim, rob koji je imao zaduženje da to učini se smilovao blizancima i u korpi ih spustio niz reku Tibar. Decu je pronašla Marsova vučica Martia kada je otišla da se napije vode iz reke. Čula ih je kako plaču i nadojila svojim mlekom. Od tada Rea se smatra simbolom za požrtvovanost a njena vučica zaštite i hrabrosti.

- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POMOĆ
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM PODRŠKA
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM SIGURNOST
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM NEGA
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POŠTOVANJE
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM BRIŽNOST
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POVERENJE
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM ZAŠTITA
- KADA KAŽEM REA, MISLIM ČOVEK

Rea Luks dom za stara lica osnovan je sa jednim jasnim ciljem – da našim korisnicima u koje spadaju pretežno nemoćna, bolesna i stara lica, pružimo izuzetno visok kvalitet života kroz poštovanje postavljenih standarda i na taj način olakšamo njihovu i situaciju njihovih porodica.

Naš objekat je namenski građen i izuzetno atraktivan, idealan u svakom pogledu za pružanje usluga smeštaja i nege različitim kategorijama korisnika. Uz konstantnu zdravstvenu zaštitu, negu i nadzor lekara u udobnosti našeg prijatnog ambijenta, trudimo se da svakom individualnom korisniku pružimo maksimum pažnje koja im je potrebna. Svakodnevne aktivnosti, a osobito bogat socijalni život korisnika su naši važni prioriteti, kao i njihovo zdravlje i borba protiv bolesti.

Nalazimo se u Zemunu u naselju Zemun Polje, na oko 500m udaljenosti od stanice Beovoz-a i u blizini stajališta autobuskih linija 704, 704e, i 707. Ovaj miran i lep kraj povezan je sa ostatkom Beograda odličnim saobraćajnim linijama jer se u našoj blizini nalazi uključenje u stari Novosadski autoput a odatle smo povezani sa svim delovima grada.

Lepa i prostrana zgrada površine od 930m2 okružena je ograđenim dvorištem koje gleda na mirnu ulicu. Sa prednje strane dvorišta je bezbedonosna kapija na zaključavanje, a pozadi se nalazi poljana. Objekat je okružen kućama i stambenim objektima, a u blizini se nalazi i veliki broj trgovina, prodavnica, pošta, restorani, dom zdravlja, pijaca i razne druge korisne lokacije.

Sa dva ulaza koja su prilagođena i za pristup sa invalidskim kolicima, objekat je takođe odlično obezbeđen video nadzorom i interfonom kao i sistemom za automatsko otključavanje vrata.

Sve naše sobe imaju pristup kablovskoj televiziji i WiFi internetu. Objekat takođe ima telefonski priključak i sopstvenu razglasnu mrežu.

Sada ćemo Vam ukratko predstaviti strukturu našeg objekta:

- Prizemlje
U prizemlju se nalaze ambulante, tj. prostorije u kome pružamo korisnicima zdravstvenu zaštitu, dajemo terapiju i slično. Tu se nalazi još i kancelarija za prijem klijenata, trpezarija, veliki dnevni boravak za posetu sa TV-om i akvarijum (ovde se okupljaju i druže korisnici međusobno kao i sa članovima porodice kada dođu u posetu), prostorije za radnu i okupacionu terapiju, kuhinje, prostorije za pranje i sušenje veša, ostave, toaleti, garderoba za osoblje. Spoljni zidovi ovog sprata su u staklu što znači da ulazi dosta dnevne svetlosti.

-I sprat
Na ovom spratu nalazi se 6 spavaćih soba sa sopstvenim kupatilima. Dve sobe su manje, trokrevetne dok su tri veće sobe četvorokrevetne, ali se u skladu sa potrebama korisnika mogu preoblikovati u jednokrevetne ili dvokrevetne. Sve sobe imaju dosta dnevne svetlosti i sopstvene terase a u središtu sprata je dnevni boravak sa televizorom i garniturom za sedenje. Spavaće sobe imaju krevete, ormane, noćne ormariće i numerisane su tako da svaki korisnik ima svoju garderobu. Sobe su odvojene za lica različitog pola osim kada su u pitanju bračni ili vanbračni partneri.

-II sprat
Ovde se nalaze službene prostorije, direktorska kancelarija, kancelarije socijalnog radnika, ostava i druge prostorije.

Naše usluge namenjene su prvenstveno starim licima koja imaju poteškoće ili nemogućnost da žive samostalno i potrebna im je celodnevna nega ili nadzor. Primarne grupe korisnika koje se pod time podrazumevaju su: stara lica koja ne žele da žive sama, stara lica sa invaliditetom, lica koja pate od dementije

U radu pratimo jasnu misiju, viziju i cilj.

Misija nam je da pružimo socijalnu zaštitu i zbrinemo ugrožene građane, pružimo im visoko-kvalitetnu zdravstvenu negu i poštovanje njihove individualnosti i dostojanstva. Takođe težimo da podignemo svesnost o poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću naši bolesni i stari sugrađani i pomognemo im da ih reše.

Vizija nam je da se oformi jedna vrsta organizacije koja će se brinuti o ugroženim kategorijama društva i rešavati njihove konkretne probleme uz najbolja moguća rešenja koja su nam dostupna. To ćemo postići samo uspešnom saradnjom i poštovanjem tako što ćemo zajedno značajno poboljšati kvalitet života naših korisnika i njihove rodbine

Naš glavni cilj je da postanemo sinonim za izuzetne usluge u delatnosti socijalne zaštite i zdravstvene nege. Postižemo ga tako što se prilagođavamo našim korisnicima u svakom pogledu i kontinuirano poboljšavamo naše već odlične usluge. Želimo da budemo lideri u našem domenu i da naše ime asocira na besprekornu odgovornost, kvalitet kao i socijalnu i zdravstvenu zaštitu najvišeg kvaliteta.

Gore navedeno postižemo prateći izvestan broj konkretnih ciljeva:

- Da kvalitetno zbrinemo stara i nemoćna lica kao i poboljšamo njihovu socijalnu zaštitu
- Da pružimo našim korisnicima podršku u borbi protiv demencije kroz savetovališta i centar za podršku
- Da premostimo generacije i povežemo stare sa decom kroz raznovrsne aktivnosti poput radionica i drugih tipova socijalnih uključivanja
- Da ostanemo informisani i informišemo o zdravom načinu ishrane
- Da informišemo javnost o problemima sa kojom se suočavaju stara lica i ostvarimo komunikaciju sa volonterskim udruženjima, medijima i svim sličnim organizacijama sistema zdravstva i obrazovanja
- Da pomognemo našim korisnicima da uvedu dozu fizičkih aktivnosti u svakodnevni život
- Da promovišemo edukaciju kroz savetovališta, predavanja i radionice o problemima koje susreću stara i bolesna lica i pronadjemo načine da poboljšamo njihov položaj u društvu.

Rezultat ovih ciljeva i principa po kojima radimo su najbolje usluge u oblasti brige o starim i nemoćnim licima koje ćemo Vam sada opširnije predstaviti:

- USLUGE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE
Naši korisnici mogu da koriste najkvalitetnije medicinske usluge koje može da pruži naše visoko-kvalifikovano osoblje koje uključuje lekare, medicinske sestre, negovateljice, tehničare, fizioterapeute i druge saradnike. Svi članovi našeg osoblja su stručnjaci u svojim poljima koji su posebno obučeni za rad u našoj delatnosti i za brigu o svim licima sa ili bez posebnih potreba. Osobito se brinemo o prevenciji dekubitisa, unapređenju opšteg zdravstvenog stanja naših korisnika i tome da našim korisnicima pružimo sve moguće konsultacije kada god oni to požele.

- USLUGE SOCIJALNE ZAŠTITE
U našoj instituciji smatramo da je briga o starima moralna obaveza svakog pojedinca i celokupnog društva kao i humana civilizacijska tekovina. Uprkos zakonskim propisima koji raspisuju standarde, akte i strategije za brigu o starim licima, često se dešava da ona budu lišena iste i da budu zanemarena. Tako šro sprovodimo edukaciju naših sugrađana i podsećamo ih na humane vrednosti, nadamo se da popularizujemo aktivnu i konkretniju brigu o starim licima u svakodnevnom životu.

U našoj ustanovi se trudimo da zadovoljimo sve duhovne, kulturne, fizičke, psihološke, socijalne i druge potrebe naših korisnika da bi im omogućili da vode srećnije i kompletnije živote i na najbolji način iskoriste svoje postojeće sposobnosti za što samostalniji život.

- USLUGE REHABILITACIJE
Pošto je jedan od naših glavnih ciljeva da uključimo određenu dozu fizičke aktivnosti u živote naših korisnika i omogućimo im da budu što samostalniji u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem, naša ustanova pruža usluge rehabilitacije i fizikalne terapije. Imamo specijalizovane i namenski opremljene prostorije za ovu delatnost, kao i stručnjake fizioterapeute i fizijatre koji vode čitav proces. Rehabilicija je zasnovana na kontinuitetu i individualnom radu, u skladu sa sposobnostima korisnika.

-USLUGE RADNE I OKUPACIONE TERAPIJE
Pod ovaj termin spada bilo kakva vrsta fizičko-mentalne aktivnosti koja je vođena od strane stručnjaka u cilju oporaka od bolesti i povrede. Radno-okupaciona terapija može da obuhvata rekreativne, kreativne, manuelne, obrazovne ili socijalne aktivnosti u cilju rehabilitacije i povraćaja određenih psihičkih ili fizičkih funkcija. Kao i većina naših usluga, cilj ovakve terapije je da pomogne našim korisnicima da se osamostale u izvođenju dnevnih aktivnosti i ponovo uključe u porodicu i društvo, da ne zavise u tolikoj meri od tuđe pomoći ali i savladaju nove aktivnosti radi boljeg opšteg kvaliteta života.

-USLUGE PODRŠKE PORODICI
Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u pomoći i nezi starih lica kao i pružanja podrške njihovim porodicama, u našoj ustanovi otvoren je Rea Luks centar za podršku porodici i edukaciju. Ovde stručnjaci različitih profila nastoje da sistematski razreše sve životne poteškoće sa kojima se suočavaju naši korisnici i njihove porodice. Cilj nam je da edukujemo javnost o važnosti mentalnog zdravlja i zdravih i funkcionalnih odnosa u porodici jer poteškoće koje starost nosi nemaju posledice samo po korisnike već i po njihove najmilije. Sa posebnim osvrtom na probleme demencije, naš stručni tim okuplja psihologe, defektologe, andragoze i socijalne radnike koji uz višegodišnje iskustvo pružaju podršku, pomoć i savet našim korisnicima i njihovim porodicama.

- DRUŠTVENI ŽIVOT
Kao izuzetno bitan element srećnog i kvalitetnog života, društveni život u našoj instituciji zauzima značajno mesto i sastoji se od niza aktivnosti poput: izleta, proslava, zajedničkih šetnji, sadnje baštenskog cveća, boćanje i razne druge rekreativne aktivnosti. Tu su i razne društvene igre poput šaha, domina, slagalica, štiklanja, šivenja, veza, čitanja. Redovno organizujemo i raznovrsne tematske večeri: muzičke, folklor, plesne, filmske, a sarađujemo i sa lokalnim vrtićima i organizujemo druženje sa decom i zabavu sa animatorima, naravno uz poštovanje starosne dobi i intelektualnih kapaciteta kao i pojedinačnih afiniteta naših korisnika.

STUPITE U KONTAKT SA NAMA:

Ako ste zainteresovani za prijem u našu ustanovu, potrebna su Vam sledeća dokumenta:
- Važeća lična karta
- Overena zdravstvena knjižica
- Medicinska dokumentacija

Ako ste zainteresovani za zaposlenje u našoj ustanovi, pošaljite nam Vašu radnu biografiju.

 

 

Foto

DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd

Vrste plaćanja

Čekovi Putem administrativne zabrane / rate