Zatvori
DOM REA MARTIA Domovi za stare, nega starih lica Beograd

DOM REA MARTIA

Domovi za stare, nega starih lica Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

GSP

  • Autobus: 704, 707, 708

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Radi 24h Radi nedeljom Moguć pristup kolicima Parking

Dom za stara lica REA MARTIA je licencirana i visokoprofesionalna ustanova koja odraslim i starim licima nudi komforan smeštaj, kompletnu medicinsku pomoć i socijalnu zaštitu. Prilikom osnivanja naše ustanove vodili smo se idejom da olakšamo život starim, bolesnim i nemoćnim licima, kao i njihovim porodicama, kroz poštovanje najviših standarda u pružanju usluge i cene prilagođene potrebama različitih kategorija stanovništva.

Prema mitologiji starih Rimljana, Martia je Marsova vučica koja pronašla blizance Romula i Rema i podojila ih svojim mlekom. Zbog toga Rea je postala opšteprihvaćena kao simbol požrtvovanosti, dok njena vučica simboliše zaštitu i hrabrost.
Inspirisani ovom dirljivom legendom, poželeli smo da kreiramo mesto na kome će biti dostupni pomoć, podrška, sigurnost, poštovanje, bezbednost, brižnost, poverenje i nega dostojna čoveka. Tako je nastao dom za stara lica REA MARTIA koji se nalazi u naselju Zemun Polje i odlično je povezan sa ostatkom Beograda zahvaljujući blizini stanice Beovoza, kao i stajališta gradskih linija 704, 704e i 707.

Objekat doma REA MARTIA je namenski koncipiran za ovu delatnost, tako da može adekvatno da odgovori na potrebe i zahteve korisnika različitih kategorija: pokretna, polupokretna i nepokretna lica. Lep kraj okružen privatnim kućama i stambenim zgrada garantuje našim stanarima preko potreban mir, tišinu i sigurnost. U neposrednoj blizini nalazi se dom zdravlja, pošta, pijaca, brojne prodavnice i restorani.

Dom za stare REA MARTIA je smešten u dvospratnoj zgradi koja se prostire na površini od 930 m2. U prizemlju objekta nalaze se ambulanta, trpezarija, kuhinja, prostorije za radnu i okupacionu terapiju, kao i veliki dnevni boravak sa TV i akvarijumom koji predstavlja idealno mesto za druženje sa drugim korisnicima i članovima porodice kada dođu u posetu.

Smeštaj korisnika je organizovan na prvom spratu objekta gde se nalazi 6 spavaćih soba sa sopstvenim kupatilima. Iako su sobe po strukturi trokrevetne i četvorokrevetne postoji mogućnost preoblikovanja u skladu sa zahtevima korisnika. Sobe su odvojene za pripadnike različitog pola, osim ukoliko se radi od bračnim ili vanbračnim partnerima.

Za maksimalnu udobnost stanara doma REA MARTIA svaka soba je moderno opremljena i poseduje pristup kablovskoj televiziji i Wi-Fi internetu, kao i sopstvenu terasu. U središtu ovog sprata nalazi se veliki dnevni boravak sa televizorom i garniturom za sedenje. Drugi sprat objekta je rezervisan za službene prostorije i kancelarije osoblja.

Posebno smo ponosni na prelepo dvorište koje gleda na mirnu ulicu, poseduje visoku ogradu i kapiju na zaključavanje što garantuje maksimalnu bezbednost našim korisnicima. Ceo objekat je pokriven video nadzorom, a na ulazu se nalaze interfon i sistem za automatsko otključavanje vrata. Takođe, dostupna su dva ulaza u objekat koja su prilagođena i za pristup invalidskim kolicima.

Dom za stara lica REA MARTIA obezbeđuje celodnevnu negu i nadzor od strane visokokvalifikovanog tima lekara, medicinskog osoblja, negovateljica, tehničara i fizioterapeuta. Naši saradnici su i renomirani lekari i konsultanti koji se pozivaju kada se za to ukaže potreba.

Još jedna prednost koju nudimo jesu usluge rehabilitacije i fizikalne terapije koje se sprovode u specijalizovanim i namenski opremljenim prostorijama za ovu delatnost, pod nadzorom stručnjaka fizioterapeuta i fizijatara.

Mesto od posebnog značaja u našoj instituciji zauzima društveni život korisnika koji je koncipiran kroz brojne aktivnosti u samom objektu, ali i van njega: društvene igre (šah, domine, slagalice), sadnja baštenskog cveća, boćanje, čitanje, štrikanje, vez, heklanje, proslave rođendana i drugih praznika, zajedničke šetnje i izleti. Redovno se organizuju tematske večeri: muzičke, plesne, folklor, filmske, kao i druženje sa decom iz lokalnih vrtića sa kojima sarađujemo.

- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POMOĆ
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM PODRŠKA
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM SIGURNOST
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM NEGA
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POŠTOVANJE
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM BRIŽNOST
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM POVERENJE
- KADA KAŽEM REA, IZGOVARAM ZAŠTITA
- KADA KAŽEM REA, MISLIM ČOVEK


Vrste plaćanja

Čekovi Putem administrativne zabrane / rate