Zatvori
DOM ZA STARE LONG LIFE Domovi za stare, nega starih lica Beograd translate.Član 5 godina

DOM ZA STARE LONG LIFE

Domovi za stare, nega starih lica Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku!

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Radi 24h Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Parking

Dom za stare Long Life nudi svoje gostoprimstvo u prelepom, novoizgrađenom, komfornom i prijatnom za boravak objektu, udaljenom samo 15 kilometara od Beograda, u središtu bujne vegetacije i čistog vazduha. Zgrada je građena namenski, po svim važećim propisima za gerijatrijske ustanove. Ima 1.150 kvadrata, a okružena je sa dvadeset ari zelenih površina i parka sa borovom šumom. Pored stalnog boravke starački dom Long life nudi usluge kraćeg boravka. Sem komfornog smeštaja, svi korisnici imaju profesionalnu medicinsku negu, kompletnu ishranu sa pet obroka urađenu prema uputstvima nutricioniste, kao i bogat društveni život.

Smatrali smo da je pokretanje doma za starije osobe Long life pre svega humana ideja, istakla je Dolores Feld Vujović, direktor doma za stare osobe. Kako u Beogradu postoji stalna potreba za kvalitetnim domovima za stara lica, a posebno onih koji rade po zdravstvenim i socijalnim standardima kvaliteta. Pre tri godine, doneli smo odliuku da otvorimo starački dom. Zato smo odlučili da organizujemo rad objekta koji će funkcionisati kao svetski centri gerontološke namene. Postavili smo sebi kao jasan cilj i zadatak besprekornu uslugu, koja će našim kako sadašnjim tako i budućim korisnicima, obezbediti sigurnost u domu punom pažnje, kako bi svaki naš korisnik proveo svoje treće doba dostojanstveno i sa osmehom na licu. Nadamo se da ćete i sami doći i uveriti se da smo našu viziju uspeli da realizujemo kao i da je starački dom Long life kreiran tako da Vaše treće doba ispuni životnim zadovoljstvom.

USLUGE:
Profesionalno medicinsko osoblje doma za stare Long life uz doktorsku konsultaciju pruža kompletnu medicinsku uslugu. Pored toga za sve korisnike postoji mogućnost specijalističkih pregleda.

Korisnici doma za stare Long life imaju 24 časa medicinskog nadzora, a tim negovateljica posebno vodi kompletnu brigu o poluzavisnim i potpuno zavisnim licima. Zdravstveni tim doma za stare u Meljaku svojim korisnicima pruža zdravstvene usluge:

Svakodnevno:
# merenje krvnog pritiska
# davanje terapije
# merenje nivoa šećera u krvi
# briga o ličnoj higijeni korisnika usluga
a po potrebi:
# venska terapija
# davanje injekcija
# uvodjenje i skidanje katetera
# saniranje dekubita
# previjanje.

Organizovana je nabavka svih lekova, ostalih medikamenata, kao i potrebnih pomagala za nepokretne i polupokretne osobe. Za potrebe korisnika organizovana je i fizikalna terapija. U slučaju potrebe hitnog smeštaja u bolnicu organizujemo prevoz hitne pomoći. Starački dom Long life opremljen je i sobama za intezivnu negu, što sem stalnog medicinskog i video nadzora podrazumeva i specijalne krevete za tu svrhu.
Negovateljice su neprekidno na raspolaganju poluzavisnim kao i zavisnim korisnicima usluga, i pružaju im pomoć pri hranjenju, presvlačenju, kupanju, češljanju i šetnji. Briga o higijeni korisnika stalni je zadatak negovateljica, a svim korisnicima doma za stare osobe Long life pružaju se usluge pranja i peglanja gardarobe.

AKTIVNOSTI:
Posebna pažnja se poklanja društvenom životu korisnika doma za stare Long Life. Korisnicima našeg staračkog doma u Meljaku omogućeno je svakodnevno korišćenje biblioteke, pristup dnevnoj, nedeljnoj i mesečnoj štampi. Pored TV programa prema dogovoru korisnici gledaju i filmove iz bogate DVD kolekcije. Organizuju se izleti, odlasci u pozorišta, razne radionice, proslave rodjendana i drugih svečanosti.

Vodimo računa o tome da svako ima privatnost kada je zaželi ali i da usamljenost koja je jedan od najvećih problema starijih lica, postane stvar prošlosti. Posete rođaka i prijatelja korisnika usluga nisu vremenski ograničene, niti ih je potrebno najavljivati. U domu za stare Long Life, posebna pažnja se poklanja zabavnoj, edukativnoj i kulturnoj strani zivota. Sve to u cilju da bi se boravak u domu za stare obogatio i duhovni život korisnika nasih usluga imao smisla.

SMEŠTAJ:
Sobe u domu za stare su komforne, veoma svetle, lepo uređene, poseduju kupatilo, televizor, telefon i sopstveni balkon. Po svojoj strukturi su: jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne. Restoran, sa preko 150 kvadrata, omogućava izlazak na veliku terasu sa koje se pruža pogled na predivno prirodno okruženje doma u Meljaku. Prostor je koncipiran tako da je svaka prostorija, prostrana i tako uređena da pruža osećaj prijatne atmosfere. Ceo objekat je obojen brižljivo biranim pastelnim tonovima. Objekat je opremljen: unutrašnjim i spoljnim video-nadzorom, javljačima požara, telefonskom centralom, kablovskim internetom, klima uređajima, agregatom za struju, a ima i sopstveni parking.

ISHRANA:
Ishrana je pod kontrolom lekara nutricioniste, a poštuju se i želje korisnika staračkog doma. Organizuje se specijalni režim ishrane za dijabetičare. Po želji obrok se može servirati u sobi. Svi korisnici usluga dobijaju i kafu, čaj i sokove bez dodatnog plaćanja.

Dnevno se služi pet obroka:
# doručak
# užina
# ručak
# užina
# večera.