BISTRO ŠUMATOVAC

Kafe barovi i klubovi Beograd

Adresa: Makedonska 33, Stari grad
Beograd Telefon: 011/337-3133, 065/337-3133
E-mail: office@sumatovac.rs
Sajt: www.sumatovac.rs

4.5/ 5stars

Ko nije čuo za čuveni restoran, kafanu Šumatovac, ili je jako mlad, ili nije imao prilike da ide na prava mesta u Beogradu! Većina ljudi se s osmehom seća ovog kultnog mesta kao utočišta estradnih ličnosti, studenata i profesora s predavanja, odmorišta za radne ljude, pa čak i romantičnog sastajališta mladih parova koji su tu izlazili.

Restoran Šumatovac postoji od 1903. godine. Nekada je pripadao čuvenom beogradskom trouglu: Šumatovac - Lipa - Grmeč gde su neki od najboljih i najuticajnijih novinara „pekli svoj zanat”. U svom novom ruhu – ekstravagantniji, moderniji, zove one stare da se podsete, a one nove da ga upoznaju! U Šumatovcu se jednostavno oseća prefinjenost i elegancija!

Odlike „menija” su – „veoma dobro i veoma efektno, i vizuelno i gastronomski”! 

U novom izdanju, sa onim kicoškim šarmom koji nosi iz onog vremena kada su mangupi bili gospoda, kafana Šumatovac se seća 15. avgusta 1978. kada su za jednim stolom sedeli Bora Đorđević, Miša Aleksić i Rajko Kojić. Iako je ovaj sastanak izgledao kao desetine drugih na mestu gde se inače okupljaju beogradski muzičari, tog dana se u Šumatovcu nije pila kafa, već se kuvala „Riblja čorba”.

office@sumatovac.rs

reserve@sumatovac.rs