KULTURNI CENTAR NEA PANGEA

Kultura Beograd

Adresa: Savski trg 9, Savamala
Beograd Telefon: 064/2758-783, 063/7461-049
E-mail: neapangea@gmail.com

4.5/ 5stars

Kulturni centar „Nea Pangea“ nastao je sa željom da promoviše kako kulturu kao raznolika kulturna nasleđa u najužem smislu , tako i kulturu u komunikaciji, saradnji i multikulturalnoj interakciji u svim oblastima života , umetnosti, nauke, i ne samo izvornim tradicionalnim običajima, nego različitostima i specifičnostima  socijalnog, trgovačkog, geografskog podneblja.

Ono što „Nea Pangeu“ izdvaja iz mnoštva sličnih organizacija jeste posvećenost prezentaciji i promociji raznovrsnih svetskih kultura kroz organizovanje različitih (np. Orient, Irish, Bollywood itd) večeri. KC Nea Pangea, otvoren je za saradanju sa svim akterima iz relevantnih oblasti, koji mogu izvesti svoje projekte u okviru ove organizacije. Jedini od uslova za saradnju jeste da projekat ničim ne promoviše netoleranciju bilo koje vrste. Kroz aktivnosti koje se organizuju u okviru Nea Pangee, cilj je podržavanje kulturne inkluzije, kao i kulturni pluralizam u lokalnoj sredini. Sa druge strane, Kulturni centar Nea Pangea teži da svoje delovanje razvije i van lokalnog konteksta, kroz projekte koji pomažu kulturološki razvoj drugih, manjih lokalnih zajednica u zemlji.

Naša želja je da kroz program i dešavanja u „Pangei“ promovišemo i svoje mlade saradnike – muzičare, umetnike, kreativce itd. Takođe, kako bi uspešno delovao u okviru svojih ciljeva, težnja ovog kulturnog centra jeste širenje mreže saradnika, odnosno povezivanje sa što većim brojem drugih kulturnih organizacija i institucija iz zemlje i inostranstva, kao i sa pojedincima koji svojim radom doprinose kulturnoj ponudi ili nude odgovarajuće usluge u skladu sa poljem delovanja kulturnog centra.

Konačno, vizija Kulturnog centra „Nea Pangea“ jeste da postane važna tačka povezivanja različitih svetskih kultura, mesto prepoznato i podržano od strane lokalnih i državnih autoriteta kao jedinstveno u svojoj ponudi, gde su sve kulturne aktivnosti organizovane u cilju edukacije i širenja znanja, koje razvija svest o toleranciji i podstiče kulturnu participaciju građana.

Dobrodošli u „Nea Pangeu“! Dođite da stvorimo jedan veliki kontinent zajedno!