TALIJA UMETNIČKI CENTAR

Kulturno umetnička društva Beograd

Adresa: Gandijeva 198 (kancelarija) // Omladinskih brigada 106 (sala za probe) // Savski kej bb, blok 44 (klub), Novi Beograd
Beograd Telefon: 063/7702-458 (informacije)
Fax: 011/2156-293
E-mail: talija@talija.rs
Sajt: www.talija.rs

4.5/ 5stars

UMETNIČKI CENTAR "TALIJA" osnovan je 1998. godine u Beogradu.

Izuzetno dobri igrači, prekaljeni po mnogobrojnim svetskim scenama, pokrenuli su novi omladinski, a odmah zatim zaživeo je i dečiji ansambl narodnih igara i narodni orkestar. Visok izvođački kvalitet i odličan izbor programa ubrzo su pokrenuli lavinu turneja i koncerata. Srpski opanci našeg ansambla izazvali su ne dugo zatim divljenje i ovacije na 5 kontinenta, na 85 turneja za 15 godina.

Danas UMETNIČKI CENTAR "TALIJA" ima oko 300 članova u:

- omladinskom ansamblu
- starijem dečijem ansamblu
- mlađem dečijem ansamblu
- početnom ansamblu
- omladinskom narodnom orkestru i dečijem narodnom orkestru.

Jaka konkurencija i veliki broj turneja koje privlače nove i podstiču na još bolji rad postojeće članove, glavni su razlozi stalnog rasta kvaliteta, kako u omladinskom tako i u pratećim ansamblima. Autentična narodna nošnja nabavljana je delimično na terenu ili sašivena verno originalima. Svojim radom vredne majke i bake naših članova, kao i ljudi od zanata neprestano održavaju i dopunjuju našu bogatu riznicu narodne nošnje.

Treba napomenuti da UMETNIČKI CENTAR "TALIJA" svake godine održi preko 500 koncerata.

Ansambl poseduje kvalitetno ozvučenje koje uvek nosi sa sobom što olakšava rad organizatorima. Posebno treba istaći prilagodljivost igrača i programa uslovima. To je glavni razlog što naš ansambl izvodi sve programe na krstarećim brodovima koji prolaze kroz našu zemlju! UC Talija je takvim pristupom u radu, potvrdio da je čuvar i ambasador naše tradicionalne umetnosti.

Talija Art Company -    

Klub Talija -   

Folklore Festival Association - http://www.folklorefestival.com/