Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
KOD KAPETANA

KOD KAPETANA

Restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 11:00 - 00:00
Utorak 11:00 - 00:00
Sreda 11:00 - 00:00
Četvrtak 11:00 - 00:00
Petak 11:00 - 00:00
Subota 10:00 - 00:00
Nedelja 10:00 - 00:00

GSP

  • Autobus: 17, 45, 705, 73, 83, 84

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Na obali Dunava, pri kraju Dunavskog keja u Zemunu, koji još uvek čuva duh minulih, boemskih vremena, smestio se restoran KOD KAPETANA. Prijatno mesto kojim sa puno umeća i iskustva kormilari neobični kapetan Dragan Martinković, poreklom rođeni Beograđanin, baštini u punom smislu reči odličnu reputaciju kultnog mesta devedesetih, restorana Dionis - (nalazio se na uglu ulica Požarevačke i Božidara Adžije).

Dobri poznavaoci kuhinje uglednog beogradskog ugostitelja znaju da u ovom restoranu mogu uvek da nađu sveže plodove mora, specijalitete od morske i rečne ribe, kao i kulinarske specijalitete od divljači. Morski program uključuje, između ostalog, prstace, gambore i ribu (rep od grdobe, list, fratar, zubatac, brancin, sanpjer, škarpina, kernja).

Kuvari restorana Kod Kapetana preporučuju specijalitete kao što su buzara sa prstacima i gamborima i hobotnica na kapetanov način (po specijalnim, još neotkrivenim receptima). Od rečne ribe, primamljiva je somovina na žaru, somovina na mlinarski, dunavski smuđ na žaru i na smederevski način itd. Inače, svaki dan se spremaju ukusne čorbe (od rečne, morske ribe).
Ako ste ljubitelj mesa. Kapetanova kuhinja ima i za vas bogat program: biftek, piletinu i ćuretinu na sto načina, teletinu na žaru i u raznim sosovima... Prvoklasna njeguška pršuta i vanserijski sirevi, Paški i Grbaljski, pravi su izbor za istinska gurmane, jer se radi o izuzetnim sirevima iz maslinovog ulja, poreklom iz Crne Gore.

Pravo iznenađenje, međutim, čeka one radoznalije, željne da probaju nešto novo. - Kao i u prethodnom restoranu Dionis, volim da se igram sa ukusima slano- slatko, pa rado nudim svojim gostima biftek u ananasu, kombinaciju koja se jako dobro uklapa. Ponosan sam na činjenicu da sam dosta Beograđana naučio da jedu slano- slatko, što nije išlo baš glatko, jer je to bila novina kod nas, kaže Dragan Martinković, vlasnik restorana.
Da se radi o zaista izvanserijskom ugostitelju svedoči podatak da je meni već pomenutog Dionisa uključivao i aligatora i kengura!

Posebna priča su lovački specijaliteti. Svakodnevno se služe: pašteta od zeca, pašteta od fazana kao predjelo, a od glavnih jela tu su fazan u sosu od pomorandže, patka u sosu od višnje, više vrsta gulaša (divlja svinja ili srna), špikovana ili rolovana srnetina. Od 09.02.2019. godine počinju Lovački dani u trajanju od mesec dana. Za to vreme služimo širok izbor divljači.

Sve to služi se sa češkim knedlama, kroketima, njokama, sa džemom od ribizle ili kupine, sa suvim šljivama kuvanim u kori od jabuke itd.
Uz vrhunska buteljna domaća i strana vina, u restoranu Kod Kapetana može se ručati udvoje za 1.800 dinara (za zahtevnije i do 7.000 dinara).

Uobičajene cene kafe i bezalkoholnih pića najbolje govore o domaćinu, koji je spojio vrhunsku uslugu, kvalitet, ekskluzivnost i ponudu za najširi krug ljudi.

Vikendom živa muzika.

Foto

KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd
KOD KAPETANA Restorani Beograd

Vrste plaćanja

Kartice Čekovi