Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE

OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE

Stručno - zanatsko obrazovanje Beograd

Korisne informacije

Otvoreni univerzitet “Znanje” je prvi privatni univerzitet za permanentno obrazovanje kadrova, odnosno za obrazovanje van sistema redovnog obrazovanja. Registrovan je kao preduzeće 14.06.2000. godine u Beogradu i za kratko vreme je stekao poverenje velikog broja polaznika koji su na ovom Univerzitetu pronašli način da se dalje obrazuju u svojoj sferi obrazovanja ili da se obrazuju u drugoj struci.

Mladost i iskustvo zaposlenih na ovom univerzitetu, garantuju kvalitet u obuci kadrova u sferi:

- stranih jezika za školski uzrast (engleski, nemački, francuski)

- stranih jezika za odrasle (engleski, nemački, francuski, italijanski, francuski, španski, grčki, arapski, švedski i norveški),

- računarstva i informatike (kursevi  Windows, Word, Excel, Internet, Photoshop, AutoCAD, Access, Linux, Osnove programiranja C++…)

- birotehnike (kursevi daktilografije) : jednomesečni kurs slepog kucanja, obuka za biznis-poslovne sekretare, sekretare menadžera, sekretarice direktora, turističke komercijaliste i polaganje za klase u daktilografiji

- menadžmenta (obuka za menadžere u ugostiteljstvu, trgovini, turizmu, marketingu...)

- škola nege i lepote (obuka za muške i ženske frizere, kozmetičare, pedikire, manikire, masere, šminkere, depilaciju)

- obuka za samostalno obavljanje delatnosti za preko 250 zanimanja - zanata (automehaničari, autoelektričari, zidari, tesari, stolari, armirači, vodoinstalateri, konobari, kuvari, pekari, mesari, poslastičari, rukovaoci građevinskih mašina, rukovaoci parnih kotlova, optičari, zlatari, negovateljice, gerontodomaćice, viljuškaristi, dizaličari...)

- obuka za carinike-špeditere i radnike u spoljnoj trgovini.

Na ovom Univerzitetu, koji ima zaštićene svoje sertifikate i svoje ime (Rešenje Ministarstva za ekonomske odnose - žig broj 47729), školuju se kadrovi preko tri stotine zanimanja, obuka, prekvalifikacija i sl.  

Od 2008. godine smo nosioci sertifikata sistema kvaliteta SRPS ISO 9001:2008 čime smo našim obukama dali međunarodno priznanje. Uz izdavanje dodatne dokumentacije, moguća je nostrifikacija naših diploma u inostranstvu.

Posebnu vrednost Univerziteta predstavlja njegova disperzija na manje gradove u unutrašnjosti tako da poslovanje nije locirano samo u Beogradu. Poslujemo u preko 30 gradova Srbije i možemo se pohvaliti uspešno realizovanim kampanjama u mnogim preduzećima, kako privatnim tako i državnim.

Neki od naših stalnih partnera su:

- Nacionalna služba za zapošljavanje
- Uprava carina
- Telekom Srbije
- DHL
- Putevi Ivanjica
- Putevi Požarevac
- Gemaks
- Teknoks
- Tranšped
- Credy banka
- Meridian banka
- DORNovi Sad
- Dunav osiguranje
- veliki broj osnovnih škola u Srbiji
- razne humanitarne organizacije. 

U poslednjih 9 godina smo stalni partner Nacionalne službe za zapošljavanje u osposobljavanju nezaposlenih lica sa kvalifikacijama koje se trenutno ne traže na tržištu. U saradnji sa njima smo osposobili preko 3.000 nezaposlenih za frizere, kozmetičare, rukovaoce građevinskih mašina, pekare, trgovce, zavarivače, gerontodomaćice, negovateljice. Procenat zapošljavanja nezaposlenih lica u novom zanimanju po završetku naših obuka iznosi 67%.

 

 

Foto

OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE Stručno - zanatsko obrazovanje Beograd