Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO

GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO

Teretane, fitness Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 07:00 - 22:00
Utorak 07:00 - 22:00
Sreda 07:00 - 22:00
Četvrtak 07:00 - 22:00
Petak 07:00 - 22:00
Subota Na zakazivanje!
Nedelja Na zakazivanje!

GSP

  • Autobus: 25, 25P, 26, 26N, 29N, 83, E1
  • Trolejbus: 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeGymnasium
Fitnes studio za personalne treninge

O nama

Gymnasium je vrhunski fitnes studio specijalizovan za personalne treninge. U prijatnom ambijentu našeg studija očekuju Vas idealni uslovi za personalni trening, kao i visokokvalifikovani treneri sa dugogodišnjim iskustvom. Mi smo u službi Vašeg uspeha.

Osnivač i vlasnik studija Gymnasium Miljan Zuković, dipl. profesor sporta i fizičkog vaspitanja, diplomirao je na Beogradskom univerzitetu. Dugogodišnji uspesi u radu sa sportistima, rekreativcima i decom, naša su najbolja preporuka.

U Gymnasium-u smo se opredelili isključivo za rad kroz personalne treninge, pošto su oni nesumljivo najkvalitetniji vid vežbanja. Prilagođeni potrebama i mogućnostima pojedinaca, daju najveće efekte vezbačima. Personalizovani trening se odvija uz konstantno prisustvo stručnog lica koje planirano zadaje i kontroliše izvođenje vežbi, eliminišući rizik od povrede.

Fitnes studio Gymnasium nudi Vam sledeće vidove personalnih treninga:

- Kondicione pripreme rekreativaca i sportista
- Povećanje telesne mase
- Redukciju telesne mase
- Rekreativno-zdravstvene treninge
- Oporavak nakon povreda i operacija
- Korektivne vežbe
- Antropometrijsko i funkcionalno testiranje
- Savetovanje u ishrani

Kondicione pripreme

Kondicione pripreme nisu rezervisane samo za sportiste, ali su oni njihovi najčešći korisnici. Savremeni sport pored dobrog poznavanja tehnike i taktike samog sporta zahteva i veliki rad na kondicionoj pripremi. Kondiciona priprema je širok pojam, i za različite sportove je u nekim aspektima ista, a u nekim osobita. Upravo takvi su i ovi treninzi, osobiti za pojedine sportove i sportiste. Kondicioni trening mogu činiti treninzi poboljšanja aerobnih kapaciteta, povećanje snage i jačine pojedinih mišića, mišićnih grupa ili tela u celini. Poboljšanja balansa, brzine, ubrzanja, brzine promene pravaca i reakcije i tako dalje. Sve zavisi od ciljeva koji se postave, a jedan od najbitnijih ciljeva svakog sportiste je prevencija povreda.

Rekreativci koji koriste ovakve treninge imaju pre svega za cilj sprečavanje povreda na sportu kojim se bave u slobodno vreme, kao što su: skijanje, trčanje, biciklizam, tenis, košarka, golf i ostali.

Povećanje telesne mase

Uvećanje telesne mase se najčešće povezuje sa njegovim najpoznatijim tipom, povećanjem

mišićne mase u takmičarske svrhe ili tzv. bodibildingom. Bodibilding je sport u kome se koriste treninzi za povećanje mišićne mase do prenaglašenosti, uz primenu ekstraktovanih suplemenata i doping sredstava. Tako dostignuta mišićna masa ima samo jednu ulogu - vizualno ocenjivanje.

Rekreativci u Gymnasiumu mogu postići povećanje zdrave i funkcionalne telesne mase, tj. mišića, ali samo zdravoj količini, potrebnoj za zdrav i funkcionalan životni stil. Sportistima je potrebna veća mišićna masa nego rekreativcima, ali je njihova mišićna masa srazmerna sportu kojim se bave. Zapravo, balans u odnosu telesne snage i telesne mase je za sportiste od velikog značaja. Kvalitet telesne mase pre svega znači dobar odnos procenata količine tečnosti, mase kostiju, masnog  tkiva, mišića i ostatka koji ide na organe. Pod adekvatnom količinom i kvalitetom mišića, podrazumeva se adekvatan odnos zapremine i gustine mišića.

Redukcija telesne mase

Prekomerna telesna masa je najčešće prouzrokovana gojaznošću, odnosno nagomilavanjem masnih naslaga. Ovo nagomilavanje prevashodno se locira potkožno, ali često se istovremeno može odvijati i u trbušnoj duplji (to su tzv. visceralne masti tj. masno tkivo nataloženo na unutrašnjim organima). Redukcija masnog tkiva je proces koji obuhvata specifičan trenažni proces i specifičnu ishranu, a ponekad i psiho-terapijske seanse. Početak takvog procesa je opservacija, koju čini niz intervjua, testova i merenja kako bi se utvrdilo inicijalno stanje i kategorizacija. Rezultati testova određuju potreban način i obim rada koji će dovesti do željenog cilja.

Rekreativno-zdravstveni treninzi

Fizička aktivnost može da zameni neke lekove, ali nijedan lek ne moze da zameni fizičku aktivnost. Redovna i umerena fizička aktivnost je jedna od bitnih zdravih navika. Pored ishrane, higijene i dobrog sna, rekreativna aktivnost u velikoj meri utiče na prevenciju mnogih bolesti. Kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza su samo neke od njih. Rekreativna fizička aktivnost pomaže u borbi protiv stresa. Stres je okidač za poremećaje u balasu telesnih funkcija iz kojih se telo teško vraća, ali gotovo takav disbalans ostavlja traga na zdravlju.

Programi oporavka nakon povreda i operacija

Naučna istraživanja kao i iskustva iz prakse govore u prilog bržeg oporavka nakon povrede ili operacije, kroz fino dozirane i kontrolisane fizičke aktivnosti. Personalni trening ovog tipa je karakterističan po osetljivosti samog procesa i velikom naporu klijenta i trenera da se brže ali i bezbednije klijent vrati u stanje pre povrede. Veliko znanje i iskustvo trenera u Gymnasium studiju uliva klijentima poverenje.

Korektivne vežbe

Gymnasium studio organizuje i korektivne vežbe namenjene deci, ali i odraslima. Ovakav vid

personalnih treninga namenjen je osobama sa telesnim deformitetima. Ravna stopala, “X” ili “O” noge, kifoza, skolioza, lordoza neki su od najčešćih deformiteta. Korektivna gimnastika deluje ciljanim vežbama koje imaju za posledicu povećanje snage mišića, amplitude pokreta i time dolazi do ispravljanja deformiteta ili zaustavljanja progresije. Takođe, korektivne vežbe se mogu primenjivati i preventivno kod dece koja imaju predispozicije za neki od deformiteta.

Antropometrijsko i funkcionalno testiranje, saveti o ishrani

Gymnasium je mesto gde možete uraditi osnovna antropometrijska merenja i funkcionalno testiranje i-/ili dobiti savete o ishrani, pri tome vodeći računa o svom zdravlju.

Kontakt

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona +38164 112 11 67 i +381 64 006 04 86, mail-a info@gymnasium.studio ili na sajtu www.gymnasium.studio

 

 

Foto

GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd
GYMNASIUM PERSONAL TRENING STUDIO Teretane, fitness Beograd