TRENING CENTAR

Teretane, fitness Beograd

Adresa: Omladinskih brigada 65a, Novi Beograd
Beograd Telefon: 011/428-0100, 060/0403-050, 065/3222-577
E-mail: treningcentar2015@gmail.com

4.5/ 5stars

Trening Centar jedna od najbolje opremljenih teretana na Novom Beogradu pruža Vam mogućnost da u dobroj atmosferi i uz najkvalitetniju opremu i instruktore, ostvarite zacrtane ciljeve i oblikujete Vaše telo na pravi način. Naš klub se sastoji iz dva dela, nudeći Vam idealne uslove za vežbanje u klimatizovanom prostoru, sa dosta dnevne svetlosti.

Savremeno uređen prostor našeg kluba, predstavlja Vaš najbolji izbor za vežbanje u prijatnom okruženju. Trening Centar opremljen je vrhunskom opremom vodećih svetskih proizvođača, koja će Vam omogućiti najučinkovitije vežbanje za postizanje željenih rezultata. Na raspolaganju su Vam odvojene svlačionice za muške i ženske vežbače, kao i funkcionalne tuš kabine. Takođe, svim našim članovima na raspolaganju su ormarići na zaključavanje za odlaganje stvari.

Sa željom da Vam omogućimo da što pre stignete do željenih rezultata, u našoj ponudi nalazi se veliki broj individualnih i grupnih programa za rekreativno vežbanje:

FIZIČKA PRIPREMA SPORTISTA

U našem timu se nalazi značajan broj stručnjaka koji će predstavljati po našem mišljenju sadašnjost i budućnost fizičke pripreme sportista. Primenom naše metode rada sportisti dostižu visok nivo bazičnih fizičkih kvaliteta.

Prednost naše metode rada ogleda se u tome što se nakon uspostavljanja dovoljnog nivoa bazične fizičke pripremljenosti primenjuju specifična trenažna sredstva koja znatno unapređuju sportski nastup u datom sportu. Tako se intenzitet, trajanje i frekvencija aerobnog ili anaerobnog tipa aktivnosti kreiraju na osnovu nivoa ispoljavanja tih karakteristika tokom takmičenja.

Trening sa opterećenjem se dizajnira na osnovu motornih obrazaca, opterećenja i trajanja aktivnosti koje se ostvaruju tokom sportskog nastupa. Vežbe istezanja se dizajniraju u odnosu na grupe mišića koje se najviše angažuju u datom sportu, i to tako da se razvija dinamička fleksibilnost u više ravni pokreta.

Našom metodom rada ne samo da se znatno unapređuje brzina, agilnost, koordinacija, izdržljivost, snaga, fleksibilnost već se usled primene specifičnih vežbi razvijaju i specifični obrasci kretanja datog sporta, pa čak i zahtevi za specifične pozicije u timu.

INDIVIDUALNI TRENING

Činjenica je da individualni trening predstavlja vrhunac vežbanja jednako kod profesionalnoh sportista ali i rekreativaca. Uz stručan nadzor personalnog trenera izbeći ćete mogućnost nepravilnog vežbanja, preforsiranja i eventualnih povreda. Za vođenje individualnih treninga mora biti zadužena isključivo kvalifikovana osoba iz oblasti fitnesa i sporta.

Personalni trener sprovodi program treninga prema potrebama svojih klijenata a u skladu sa željama i mogućnostima isitih kako bi se došlo do zajedničkog cilja. Njegov zadatak je da Vas pre svega motiviše i navede da zavolite fizičku aktivnost i samim tim poboljšate kvalitet Vašeg života.

Individualni trening i personalni trener posvećen samo Vama predstavljaju najkraći put do Vaših očekivanja. Budući da je pristup svakom klijentu drugačiji, isti predstavlja jedinstven izazov za trenera, čija je misija da Vaše telo dovede u savršenu formu, a Vaš organizam ispuni pozitivnom energijom.

POLUINDIVIDUALNI TRENING

Poluindividualni trening je sličan individualnom treningu samo što uključuje vežbanje u paru. Povedite svog prijatelja ili prijateljicu i ostvarite svoje ciljeve zajedno! Trener će Vam u zavisnosti od Vašeg cilja vežbanja napraviti posebne programe treniranja i ishrane, ali je uvek zabavno vežbati sa Vama bliskom osobom.

KARDIO TRENING

Kardio-vežbe su neophodne za svaki efikasan program treninga, ne samo za sagorevanje masnoća, već i za celokupno dobro zdravlje. Po definiciji, kardio-trening može biti bilo šta od vežbi - trčanje, vožnja bicikla, plivanje, trčanje na traci, stepenice, preskakanje konopca – koje održavaju visok ritam rada srca u određenom vremenskom periodu.

Kardio-vežbama jačate srce i pluća i smanjujete broj otkucaja srca u stanju mirovanja, što znači da će vremenom, trud uložen za pretrčavanje 1500 metara za deset minuta, biti dovoljan da ih pretrčite za devet minuta. Kardio vežbe sagorevaju masnoće, a dobro stanje srca (kardio-fitnes) je ono što daje izdržljivost i sposobnost da istrajete u sportu i u životu.

Korist od kardio-vežbi:

- ubrzavanje metabolizma
- smanjenje nivoa holesterola
- pojačano lučenje hormona rasta
- povećanje priliva krvi u mozak, što poboljšava koncentraciju
- poboljšanje varenja
- smanjenje stresa
- jačanje imunološkog sistema

PILATES

Pilates metoda se sastoji iz elemenata joge, plesa i gimnastike. Sadrži i preko 500 originalnih vežbi koje se rade na podlozi, uz pomoć rekvizita ili specijalno konstruisanih mašina. Prednost ove metode vežbanja je što ispravlja asimetriju u telu, osnažuje ga i formira na način koji ne podrazumeva agresivne i nagle pokreta. Vežbe se izvode lagano i kontrolisano, što menja izgled, osećaj za telo i izdržljivost. Pažnja se polaže na gipkosti i snazi mišića celokupnog tela, a posebno na mišiće abdomena i leđa.

U Trening centru pilates metodi radi se u malim grupama i prednost se daje vežbama koje se izvode na strunjači uz korišćenje rekvizita. Male grupe obezbeđuju bolje rezultate jer vežbačima omogućavaju veću koncentraciju, kontrolu i preciznost pokreta pri izvođenju vežbi koje su usklađene sa njihovim fizičkim sposobnostima, konstitucijom i kondicijom, dok rad sa rekvizitima obezbeđuju raznovrsniji i efikasniji trening.

YOGA 

Današnje vreme postavlja pred ljude sve veće fizičke i psihičke zahteve, u svim područijima života. Iz tog razloga sve veći broj ljudi pati od telesnih i psihičkih smetnji kao što su: stres, nervoza, posledice nedovoljnog kretanja, nesanica i depresija.

Zato su danas od velikog značaja metode i tehnike za poboljšanje zdravlja i fizičke i mentalne harmonije. Najbolji način da postignete ravnotežu Vašeg tela, uma, svesti i duše je vežbanje joge koja pomaže u savladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stepena razumevanja sebe i smisla života.

Yoga Trening centar na Novom Beogradu pruža Vam priliku da osetite sve blagodeti ove drevne discipline kroz koju se povezujete sa svakim delom Vašeg tela i sa svakom svojom ćelijom. Na časovima joge svaka ćelija se budi, snažno aktivira i ispunjava novim životom.

 Kroz joga praksu imate priliku da se oslobodite od stresa, smanjite bol, poboljšate disanje, regulišete telesnu težinu, pospešite cirkulaciju i gipkost Vašeg organizma, kao i da ispravite nepravilno držanje tela.

AEROBIK

Najpopularniji vid grupnog treninga – aerobik – predstavlja najefikasniji način da u kratkom roku izgubite višak kilograma i zategnete Vaše mišiće. Od vežbi sa istezanjem do vežbi koje Vas ispunjavaju nesvakidašnjom snagom, Vaš kompletan organizam aktivno učestvuje u izbacivanju štetnih toksina i sakupljanju pozitivne energije.

Pod vođstvom stručnih instruktora, uz popularnu muziku, aerobik vežbe će Vam omogućiti za zategnete mišiće na nogama, rukama, grudima, stomaku i leđima, oblikujete Vašu zadnjicu i popravite Vaše držanje. Aerobik vežbe deluju pozitivno na kardiovaskularni sistem i prevenciju nastanka gojaznosti.

FIZIO

Jedinstven concept FIZIO Treninga rezultat je višegodišnjeg rada tima stručnjaka iz oblasti fizičke kulture, nutricionista, fizijatara, ortopeda i kardiologa, a vežbe su posebno prilagođene individualnim potrebama klijenata.

Takvim pristupom vodi se računa o formi i skupu vežbi, rutini vežbanja kao i planu pravilne ishrane. Ovim se postiže unapređenje zdravlja i fizičkih performansi, preraspodele mišićne mase i poboljšanja kardiovaskularnog sistema. Cilj FIZIO Treninga je usmeren ka povećanju energije, stabilnosti, fleksibilnosti i smanjenju prekomerne težine, čime se gradi zdrava osnova za samouverenost u pogledu dostizanja uspeha.

FIZIO Trening je organizovan u nekoliko različitih kategorija, u zavisnosti od afiniteta klijenata. Dinamični treninzi uključuju aerobne i anaerobne vežbe, fleksibilnost, koordinaciju, balans, povećavaju snagu.

PRODAJA SUPLEMENATA

Za veći učinak i uspeh u dostizanju Vaših sportskih ciljeva, potrebna je odgovarajuća suplementacija. Kod nas možete pronaći sve što je potrebno da snabdete svoje telo potrebnim dodacima pre, tokom i nakon treninga, što važi za sve sportske discipline, kao i za samu rekreaciju.

U relativno kratkom vremenskom periodu primetićete značajnu promenu u vidu veće snage i izdržljivosti vlastitog organizma što je ključno za efikasno treniranje. Naše stručno osoblje će biti srećno da Vam pomogne u dostizanju izvanrednih sportskih rezultata i Vaših ciljeva. Preporučićemo Vam suplemente koji odgovaraju Vašim željama odnosno potrebama Vašeg organizma. Sportski suplementi iz naše ponude, mogu biti Vaši po pristupacnim cenama.

Kontakt informacije:

Adr: Omladinskih brigade 65a
Fix: 011/428 0100
Mob: 060/ 040 30 50
Mob: 065/3222 577

Trening Centar, Omladinskih Brigada 65a, Novi Beograd. 

Posetite nas i na Facebook-u.