TATTOO I PIERCING STUDIO KISELI

Tetovaže, pirsing Beograd

Adresa: Knez Mihajlova 21a, (TC Milenium) lokal 118, Stari grad
Beograd Telefon: 011/328-46-49, 064/139-43-41, 061/323-40-81
Sajt: www.kiselitattoo.weebly.com

4.5/ 5stars

Moje ime je Nedeljko Zindović. Prijatelji me zovu Nele. Malo je smešno kada kažem tattoo studio ‘’Kiseli’’. Studio je dobio ime po mom pokojnom bratu koga su zvali Kiseli. Evo već dugi niz godina nosi ovo karakteristično ime, familijarno ime! Jako sam ponosan na to.

Za početak hocu da napišem kako je moja avantura u svet tetovaža počela, a pre svega želim da se zahvalim svim kolegama tattoo majstorima za ono što radimo.

Moj otac je počeo priču nazvanu ‘’Kiseli art’’ jos davne 1965 godine pre svog polaska u vojsku.  U to vreme tetoviranje nije bilo neki časni zanat. Radilo se burgijama i iglama za šivenje itd. A otac je uradio prvu tetovažu u JNA, koja je bila skromni početak našeg porodičnog crtanja. Ja sam počeo da slikam ikone i portrete, a slikarstvo sam završio kod prof Zorana Purića. Zatim deset godina sam slikao kanom, provodeći dosta vremena u društvu tattoo majstora koji su prenosili svoje znanje na mene. Shvatio sam da je to veoma unosan posao a posebno me privukla odgovornost koju nosi. U svemu tome sam video put kojim bi mogao da krenem u životu, put tattoo majstora. I tako malo po malo, korak po korak poceo sam ozbiljno da radim tetovaže. Učio sam na veštačkoj koži da bih savladao tehniku rada. Prvu mašinicu za tetoviranje sam napravio sam, a do današnjeg dana tehnika je mnogo otišla napred pa i ja držim korak sa njom. Te u mom sadašnjem priboru pravljenu mašinicu su zamenile visoko kvalitetne profesionalne mašinice. Počeo sam da radim tetovaže 1992 godine uz učenje tattoo majstora Božidara Lazića iz Rima i uz pomoć mog kuma Dejana. Profesionalno se bavim tetoviranjem od 1995 godine. A svoju prvu tetovažu sam uradio sam sebi, kada mi je bilo sedamnaest godina. To je zapravo i početak ove priče.

Tetoviranje vidim kao odraz nekog ličnog stava i smatram da je vazno da svaka tetovaža ima neko značenje a ne da je obeležena kao trenutni modni trend. Volim kada se neko pojavi i zna sta hoće da uradi i da ta tetovaža ima neko značenje za tu osobu. To mi pruža zadovoljstvo i utiče na unikatan rad. Takođe me ispunjava kada mušterija dodje u dilemi a ja mu pomognem da donese pravu odluku.

O sterilizaciji.

Prvenstveno sve mora da bude sterilno i cisto u svakom trenutku. Pri svakom radu pirsing ili tattoo, sterilna nova igla se otvara pred mušterijom i pokazuje kao i sav ostali sterilisani alat. Ovo je jako važan korak u svetu tetoviranja ne samo iz higijenskih razloga vec i zbog poverenja koje se stvara tim postupkom izmedju tattoo majstora i mušterije. Za svakog majstora je važno da mu ljudi veruju i da je on dostojan njihovog poverenja.