Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
SPORT MEDICAL ALLIANCE

SPORT MEDICAL ALLIANCE

Ultrazvučna dijagnostika Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 21:00
Utorak 08:00 - 21:00
Sreda 08:00 - 21:00
Četvrtak 08:00 - 21:00
Petak 08:00 - 21:00
Subota 09:00 - 17:00
Nedelja 09:00 - 14:00

GSP

 • Autobus: 23,37,51,52,53,58,85,88,Ada 1,E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Dugogodišnja klinička iskustva eminentnih stručnjaka ovog dela Evrope implementirana su u svrhu lečenja, sa posebnim osvrtom na specifičnosti sportskog traumatizma i vreme oporavka koje mora biti prilagođeno rokovima zadatim od strane sportskih asocijacija kao i ugovornim klauzulama sportista. Vreme oporavka se višestruko skraćuje, uz maksimalnu sanaciju posttraumatskih ožiljnih promena i eventualne onesposobljenosti povredjenog segmenta.

Terapije koje izvodimo na našoj klinici:

 • Ultrazvučna dijagnostika
 • Platelet–Rich Plasma Therapy (plazma bogata trombocitima)
 • Shock Wave terapija
 • Deep Oscillation Therapy (Hivamat)
 • Laseroterapija
 • Magnetoterapija
 • Limfna drenaža
 • Kineziterapija
 • Krioterapija
 • Ručne masaže
 • Elektroterapija
 • Hidrogalvanska kada
 • Četvoroćelična kupka
 • Biserna kupka
 • Tretman osteopate
 • Ekstenzija kičmenog stuba
 • Spa  program
 • - Sve vrste masaža
 • -Infracrvena sauna

Savremeni metod lečenja osteoporoze nemedikamentozno.

Sistem biodenzity, je koncept precizno ordiniranog tretiranja osteoporotičnih kostiju, koji se zasniva na wulfovom zakonu o rastu kostiju. Direktan uticaj tretmana na povećanje gustine kostiju, kao i povećanje snage pacijenata i obima mišićnog i ligamentarnog tkiva. Program lečenja traje od 3 do 5 meseci sa naznakom da poboljšanje kreće već nakon par tretmana. Gustina kostiju se meri posebnim aparatom, rezultati se generišu posle svakog tretmana. Tretman se radi jednom nedeljno u prostorijama naše klinike. Za dodatne informacije pozovite kontakt telefone.

TERAPIJA ELEKTROSTATIČKIM OSCILACIJAMA (Deep Oscillation Therapy)

Za tretman sportskih povreda i oštećenja koristimo aparat nemačke firme Fysiomed koji kao agense emituje duboke elektrostatičke oscilacije unapred propisanih frekventnih opsega za svako oboljenje i povredu. Pored traumatologije, ovaj aparat je naišao na široku primenu u estetskoj i antiaging medicini. Fiziološki efekti koji se postižu njegovom primenom: smanjenje bola, efekat protiv upale, smanjenje edema (otoka), ubrzanje procesa zarastanja rana, antifibrozni efekat, poboljšanje trofike i prehrane tkiva, smanjenje crvenila, detoksikacija, poboljšanje elastičnosti tkiva, smanjenje celulita i mnogi drugi. Kontraindikacije: akutna infekcija, akutno i sistemsko zapaljenje sa prisustvom patogena, akutna TBC, akutna oboljenja vena, netretirana maligna oboljenja i aritmije.

PLAZMA TERAPIJA (Platelet-Rich Plasma Therapy)

Plazma terapija je najnovije dostignuće svetske medicine koja se koristi u rehabilitaciji sportista, rekreativaca i osoba koje se ne bave fizičkim aktivnostima. Ova terapija ima veliki uspeh kod svih patoloških stanja; pacijent se oporavlja u jako kratkom vremenskom periodu i samim tim je period rehabilitacije drastično smanjen. Pod tim se podrazumeva da se profesionalni sportista vraća u tranažni proces a ostale osobe svakodnevnim životnim aktivnostima.Oporavak pacijenta može da bude izuzetno brz, a prvi simtomi oporavka se mogu videti već nakon nekoliko dana. Platelet-Rich Plasma je tretman  plazmom bogatom trombocitima - krvna plazma sa koncentrovanim trombocitima i drugim faktorima rasta koja se izdvaja iz krvi pacijenta. Koncentrovani trombociti PRP sadrže velike rezervoare bioaktivnih proteina uključujući faktore rasta koji su od vitalnog značaja za pokretanje i ubrzavanje procesa oporavka i regeneracije tkiva. Ovi bioaktivni proteini vezivnog tkiva pokreću oporavak u tkivima kao što su meniskusi kolena i rotatorna manžetna, potpomažu regeneraciju zglobne hrskavice, pospešuju razvoj novih krvnih sudova i stimulišu zarastanje rana. Za pripremu PRP-a, potrebno je uzeti od 08-120 ml krvi koja se centrifugira. U tom procesu iz krvi se izdvajaju koncentrovani eritrociti, plazma sa niskim trombocitima i plazma bogata trombocitima i faktorima rasta koja se ubrizgava u povredjeno i oštećeno tkivo Ovi trombociti otpuštaju posebne faktore rasta koji dovode do regeneracije tkiva. Korišćenjem koncentrovanih trombocita, povećavamo faktore rasta i do osam puta a oni pospešuju i zaustavljaju upalu. Postoje dva metoda- bez aktivatora i sa aktivatorom. Plazma sa aktivatorom se radi i indikuje na osnovu težine oštećenja.

Sam proces se odvija u aseptičnim uslovima, pod nadzorom stručnog tima koji je specijalizovan za tretman plazmom. Procenu da li treba da se aplikuje plazma terapija odredjuje naš lekar uz pomoć detaljnih dijagnostičkih procedura-RTG snimka, magnetne rezonance, ultrazvuka i kliničkog pregleda.

INDIKACIJE: Ahilov tendinitis, teniski lakat, Osteoarthritis, povrede mišića, povrede ligamenata i meniskusa, regeneracije kosti, povrede nerava, reumatska oboljenja, hronični sindrom rotatorne manžetne ramena, kompresioni sindrom nerava, bol u ledjima, mijalgije, stimulacija ponovnog rasta kose, androgenetička alopecija, gubitak kože, zatezanje kože nakon gubitka težine, labavost kože, istegnute strije i ožiljci, hronično nezarastanje rana.

KONTRAINDIKACIJE: 

Apsolutne:

- deficit trombocita, kritična trombocitopenija, hemodinamska nestabilnost i septikemija.

Relativne:

- primena NSAIL poslednjih 7 dana, upotreba kortikosteroida 2-3 nedelje pre postupka, upotreba duvana (teški pušači), nedavna groznica/akutne bolesti, osobe sa kancerom (najizraženije na kostima),hemoglobin manji od 10g/dl, trombociti manji od 105, osobe sa aktivnim kožnim oboljenjima (SLE), osobe na hemoterapiji, metaboličke i sistemske bolesti (napredovanje dijabetesa i neki oblici astmi), antikoagulantna terapija, sepse, podatak o skorašnjem udaru.

Potrebno je pojačati unošenje tečnosti tokom 24h pre dolaska na intervenciju; obrok pre intervencije je obavezan. Nije potreban nikakav lek protiv bola, osim: PARACETAMOL, CARDIOPIRIN ili ASPIRIN,ANALGIN.

SHOCK WAVE TARAPIJA (Terapija udarnim talasima)

Ova tehnologija se već nekoliko decenija koristi za razbijanje kamena u bubregu, kao i za olakšavanje bolova pri sportskim povredama. Rezultati terapije udarnim talasima pokazaju uspešno lečenje mišićnih poremećaja kao što su bol miofascijalnog sindroma, bolni trigeri i bolni poremećaji tkiva. Sa D-actor tehnologijom pneumatski generisani akustični impulsi, udarni talasi, prodiru u ciljnu oblast stvarajući vibriranje koje je slično dubinskoj masaži tkiva, smanjujući na taj način bol u tom području. Shock Wave terapijom se uspešno leče cervikalni bolovi, dorsalgia, lumbalni i sakralni bolovi, sakroiliitis, fibromialgije, lokalizuju se i deaktiviraju bolni trigeri, pospešuje se cirkulacija kroz tkivo i jača se metabolizam.

Takodje se koristi i za lečenje celulita: pojava celulita povezana je sa smanjenom nosivošću limfnih sudova. Shock Wave tretmanom se ubrzava limfni protok, poboljšava se metabolizam, pospešuje se razgradnja kože i obnavljanje njene prirodne elastičnosti vezivnog tkiva. Cilj terapije je da podstakne zatezanje i stvaranje vezivnog tkiva, kako bi se smanjio celulit i poboljšao izgled kože.

Uredjajem se napada problematično područje kompresovanim vazduhom što izaziva rapidno pulsiranje površine a talasi se istovremeno šalju i u potkožno tkivo gde se razvija celulit. Rezultati poboljšane teksture kože su vidljivi i dugotrajni. 

LIMFA STIM TERAPIJA (Terapija limfnom drenažom)

Ovaj uređaj namenjen je za poboljšanje limfne cirkulacije, za otklanjanje edema ruku i nogu koji su nastali kao posledica povreda ili su se pojavili kao postoperativne tegobe.

Limfna drenaža je efektivan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže u stvaranju i održavanju balansa između protoka krvi i limfnog sistema. 

Limfna masaža  je potpuno bezbolan i neinvazivan tretman izbacivanja suvišne limfe kojim se postiže efikasna detoksifikacija tela, zatezanje kože i prevencija pojave celulita. 

U našoj ambulanti se vrši ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA  mekih tkiva i koštano zglobnog sistema. Pregled je bezbolan, bez zračenja i može se ponavljati bez bilo kakvog rizika od oštećenja tkiva. Moguće je uraditi ultrazvuk abdomena i male karlice sa posebnim osvrtom na urotrakt, kao i pregled dojki i štitne žlezde. Ukoliko je potrebna detaljnija dijagnostika, naši lekari konsultanti i specijalisti radiologije su tu za Vas.

LASEROTERAPIJA

U fizikalnoj terapiji se koriste atermalni, terapeutski laseri snage manje od 500m/W. Laseri imaju raznovrsne složene fitobiološke efekte: povećanje bioenergetskog metabolizma, protiv upalni efekat, efekat protiv otoka, stimulacija mikrocirkulacije, regeneracija tkiva i efekat protiv bola.

MASAŽA

Masaza je najstariji nacin lecenja. Kombinacija pokreta gladjenja,trljanja,gnjecenja i pritiskanja mekog tkiva,kako bi se doslo u stanje potpune opustenosti.Ona nas oslobadja od stresa,napetosti i anksioznosti,opusta tvrde i bolne misice,ubrzava cirkulaciju i limfni tok i utice i na smanjenje naslaga masnoce i oblikovanje tela. Masaza je dobra u kombinaciji sa termoterapijom,svetlosnom terapijom,hidroterapijom,elektroterapijom i kineziterapijom. 

KONTRAINDIKACIJE:

-Povisena telesna temperatura
-Stanja infektivnog karaktera i prilikom akutnih upalnih procesa,nezavisno od etiologije
-Gnojnih procesa i inficiranih rana
-Svih vrsta opekotina na kozi
-Kod svih dermatogenih oboljenja
-Upala vena i limfnih puteva
-Izrazito visok ili nizak pritisak
-Krvarenje i sklonost ka krvarenju
-Srcana i bubrezna insuficijencija
-Maligna stanja

Nas SPA vam nudi veliki izbor masaza.Izaberite onu koja vama najvise prija.

-Relax masaza
-Antistres masaza
-Aromaterapija
-Masaza cokoladom
-Masaza medom
-Masaza krastavcima
-Masaza jogurtom
-Masaza vulkanskim kamenjem
-Detoxikacija
-Anticelulit masaza
-Limfna drenaza
-Kraljevska masaza
-Terapeutska masaza
-Sportska masaza
-Parcijalne masaze(glava,ruke,noge i ledja)

RELAX MASAZA je masaza neznog i laganog dodira u cilju opustanja tela.

ANTISTRES MASAZA je opustajuca masaza celog tela,kod koje je cilj usmeren na refleksne zone,tj. na glavu,sake i stopala.

AROMATERAPIJA je egzoticna masaza uz primenu esencijalnih ulja.

Masaze koje se rade preparatima na bazi  COKOLADE i PROPOLISA cine da vasa koza bude meka,glatka i sjajna.

MASAZA KRASTAVCIMA I MASAZA JOGURTOM dubinski hidrira vasu kozu i najvise se preporucuje u letnjem periodu.

MASAZA VULKANSKIM KAMENJEM je specificna masaza,zbog elektromagnetskih potencijala zemlje koju kamen sadrzi.Pruza vam prijatano delovanje na organizam.

DETOXIKACIJA je masaza koja otklanja orozali deo koze i cisti vasu kozu od toxina.

ANTICELULIT MASAZA sluzi za otklanjanje masnih naslaga i oblikovanje vaseg tela.

LIMFNA DRENAZA je lagana i dubinska masaza ,koja se koristi u cilju ciscenja organizma i podizanja imuniteta.

KRALJEVSKA MASAZA je sinhronizovana masaza,koju rade dva terapeuta ,tj. masaza sa cetiri ruke,sto vam pruza dvostruko opustanje.

TERAPEUTSKA MASAZA je primena jakog pritiska i istezanje misica od strane terapeuta na bolne regije tela u cilju lecenja istih.

SPORTSKA MASAZA je brza i intenzivna masaza ,za zagrevanje misica kod sportista ili otklanjanje zamora nakon treninga.

PARCIJALNE MASAZE su krace masaze,usmerene na segmentne delove tela. (glava,ruke,noge i ledja)

Radno vreme:

ponedeljak - petak: 08-21h
subota: 09-17h
nedelja: 09-14h

  

Foto

SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd
SPORT MEDICAL ALLIANCE Ultrazvučna dijagnostika Beograd

Video

Vrste plaćanja

Kartice