Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
DENTAL STUDIO DR VLADIMIR BUŠETIĆ

DENTAL STUDIO DR VLADIMIR BUŠETIĆ

Zubna protetika Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 10:00 - 18:00
Utorak 10:00 - 18:00
Sreda 10:00 - 18:00
Četvrtak 10:00 - 18:00
Petak 10:00 - 18:00
Subota Po dogovoru!
Nedelja Po dogovoru!

GSP

  • Autobus: 52, 53, 56

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


DENTAL STUDIO

Stručnost i timski rad daju najbolje rezultate u rešavanju i najkomplikovanijih slucajeva. Ordinacija za oralnu rekonstrukciju, u saradnji sa stručnjacima sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu, pruža usiuge iz oblasti stomatoloske protetike i estetske stomatologije, oralne hirurgije i implantologije, ortodoncije i dečije stomatologije. Pristup svakom pacijentu je individualan i specifičan samo za njega i zajedničkim, timskim radom, stižemo do najboljeg rešenja.

Šta je osmeh?

Osmeh je jedina kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari!
Lepi zubi su postali imperativ savremenog čoveka, a mogućnosti moderne stomatologije su samo sredstvo u postizanju savršenstva.

Mi ćemo Vas voditi kroz terapiju. Za Vas ćemo pronaći najbolje rešenje, organizovati vreme, stručne konsultante, izabrati najbolje materijale i pobrinuti se da kroz sve prođete sa neverovatnom lakoćom i lepotom ulaganjausebe.

VI STE NAJVAŽNIJI I ZASLUŽUJETE SAMO NAJBOLJE!

Implantati - i šta sve treba da znate o njima

Šta su implantati?
Zubni implantati mogu da se zamisle kao veštački korenovi zuba, što iz ugla pacijenta može da izgleda kao jedna tipla za zid koju koriste majstori. Osnovni cilj ugradnje implantata je oseointegracija, odnosno srastanje implantata i kosti, što omogućuje da se u delove bezube vilice "usadi" veštački zub koji nedostaje. Implantati se sastoje iz tri dela: telo implantata (nalazi se u kosti), zatim suprastrukture (nadogradnja implantata van kosti) na kojoj se izrađuje krunica, most ili proteza.

Materijal za implantate
Najveći broj implantata se izrađuje od čistogtitanijuma ili njegovih legura. Ovaj metal se koristi već godinama za izradu raznih implantata u ortopediji (razne proteze kuka ili slično) jer ima osobinu da ga organizam prihvata jer ne izaziva štetne reakcije tipa alergija ili odbacivanja stranog tela. Ove osobine poseduju i implantati izrađeni od cirkon keramike koji se koriste za nadoknadu izgubljenih prednjih zuba,jerpružaju boljiestetskirezultat.
 
Indikacije
Kada nedostaje samo jedan zub, ugradnjom implantata se izbegava brušenje susednih zuba. Ako su susedni zubi potpuno zdravi, racionalnije je, posmatrano sa biološkog aspekta očuvanja zubi, ugraditi implantat. Najčešće se implantati ugrađuju kada nema dovoljno zuba nosača na kojima bi se izradio most. Ugrađuju se i kada se želi učvrstiti nestabilna totalna proteza, naročito u donjoj vilici. Ugradnjom 2-4 implantata moguće je zbrinjavanje protezom sa preciznim veznim elementima koji će nestabilnu protezu stabilizovati i omogućiti da pacijent bude zadovoljan i u estetskom i funkcionalnom smislu. Za zbrinjavanje bezube vilice fiksnom nadoknadom (da se ne vadi iz usta), potrebno je ugraditi najmanje 6 implantata. Ugradnja implantata DA ili NE: odluka je i pacijenta i lekara zajedno!
 
Kontraindikacije
Pacijent za zubni implantat mora biti dobrog opšteg zdravlja. Ne preporučuje se ugradnja pre 16 godine dok gornja starosna granica zavisi od opšteg zdravlja pacijenta. Kontraindikacije su i trudnoća, visoki krvni pritisak, dijabetes, poremećaji zgrušavanja krvi, infarkt srca, alergije, bolesti bubrega, neuralgija n.trigeminusa, multipla skleroza ili druge hronične bolesti. Ne preporučujese ni ugradnja kod osoba kojejako puše, imaju lošu oralnu higijenu i bruksizam (škripanje zubi).
 
Ugradnja implantata
Ugradnja implantata se vrši u lokalnoj anesteziji i sterilnim uslovima. Operacija može trajati 30-60 min, zavisno od broja implantata koji se ugrađuju. Iz ugla pacijenta, zahvat se najčešće upoređuje sa npr. jednim operativnim vađenjem umnjaka. Vreme potrebno za potpunu oseointegraciju implantata je za gornju vilicu 4 - 6 meseci a za donju 3 meseca. Nakon završenog srastanja implantata u kost, na implantat se ušrafljuje suprastruktura i na njoj se izrađuje krunica, most ili proteza.

Rizik i prognoza
Uspešnost ugrađenih implantata je oko 95%. Implantati koje mi ugrađujemo u ordinaciji imaju fabričku garanciju od 10 godina. Smatra se da je očekivana trajnost implantata i preko 20 godina. Medutim, postoji niz faktora koji utiču na trajnost implantata kao što su godine starosti, lokalna ili opšta obolenja, navike, stres a pre svega dobra oralna higijena. Izuzetno je važna dobra oralna higijena kako se oko implantata ne bi skupljao dentalni plak odn. bakterijekojeizazivaju upalu desni, povlačenjezubnogmesa, gubitak kosti i čak gubitak implantata. Samodisciplina i saradnja pacijenta sa lekarom te redovnešestomesečne kontrole garantujudoživotnu uspešnost.

Foto