Kada se roštilj pomene jedna od prvih asocijacija je sočno rotirajuće meso na ražnju. Ražanj je jedan od omiljenih načina pripreme hrane na otvorenom. Ali, šta je to sve što može da se nabode na ražanj? 

Meso

Prvo i osnovno, a i najlogičnije, upravo je meso. Od sočnih komada govedine, jagnjetine i svinjetine, pa sve do pilećih prsa se može nabosti na ražanj. Za sve gurmane je miris mesa na ražnju pravi užitak. Takođe, ne možemo zaboraviti na kobasice, kobasice u vegeterijanskom ili standardnom obliku su neodoljive kad se spremaju na ražnju, i mnogima su kobasice najomiljeniji izbor kad je roštilj u pitanju. 

Povrće

Ukoliko ste veliki ljubitelj povrća ili ste vegan ili prosto imate želju da ubacite neke boje uz meso, onda je ovo prava opcija za vas. Što se tiče povrća, na šta god da pomislite to možete i nabosti na ražanj, ali neka od popularnijih povrća u ovom oblliku su paprike, tikvice, patlidžan i luk. 

Plodovi mora

Verovali ili ne, plodovi mora i ribe  imaju odličan ukus i kad se spremaju na ovaj način. Škambi, lignje ili komadići lososa savršeni su za roštilj na ražnju. Uz malo začina i limunovog soka, ove morske poslastice postaju neodoljive.

Ukoliko ste, pak, ljubitelj pečenja, bilo prasećeg ili jagnjećeg, onda trk do obližnje pečenjare u Beogradu po slasnu krtinu.