Ljubitelji sporta i razonode, dobrodošli na prvu autobol utakmicu na tlu Evrope. Beogradski Tašmajdan je krcat. Ogromnih 1.500 ljudi, 3.000 očiju, uprto je u osam moćnih čeličnih zveri. Svaka će sa svojih 750 kubnih centimetara motora kidisati na malenu "bubamaru" od metar i po i pokušati da je protera u mrežu protivnika.

Sa leve strane terena kreću "fiće" crveni vragolani "Crvene zvezde", kojima će se suprotstaviti beli članovi "Beograda". Zaboravite na staze i divlja preticanja. Danas se piše istorija automobilizma na fudbalskom terenu. Na čijoj li će strani biti fortuna u derbiju ovog 14. maja 1978.

Zvezda postigla prvi gol na autobol utakmici

Iiiii, počelo je. Beograđani prvi dolaze do lopte i kreću ka protivničkom golu. Ali, ne, ne, ne, igrači se nisu razumeli. Odbrana je uspela da se postavi i na vreme spreči brzopoteznu akciju belih.

Nakon više šansi, neizvesnih driblerskig bravura i klizećih startova u odbrani, točkovi Crvene zvezde probušili su defanzivnu liniju Beograđana. Džaja na 4 točka zatresao je mrežu belih u silovitom naletu po sredini terena.

Beograđani uzvraćaju po levoj strani. Šut. Lopta je potkačila odbrambenog igrača i goooooooooool! Tašmajdan je na nogama. Osmesi blistaju na licima navijača.

 Foto: Youtube screenshot

Šta se sada događa. Igrač Beograda stoji na svom golu i ne pomera se. Zvezda koristi šansu i napucava loptu direktno u vrata iznenađenog "Fiće". Ponovo zgoditak. 2:1 za Zvezdu. Grotlo Tašmajdana je proključao.

Uf, kakav prekršaj. Sudija Branimir Perić Džo, idejni tvorac auto bola, učesnik prvog JU relija 1967, čovek koji je golfom putovao od Ognjene zemlje do Aljaske, od Sahare do Tasmanije, od Kragujevca do Kilimandžara, nije imao izbora. Dosudio je slobodan udarac za crvene. Goooooool. Tribina se zatresla, nebo se otvorilo. Ima li šanse za igrače Beograda? Da li je njihova karoserija previše ulubljena ovim golom.

Ipak evo gužve u šesnaestercu crvenih. Beli poput buldožera guraju loptu probijajući crvene četvorotočkaše i rušeći sve pred sobom. Umalo su srušili stativu, ali toooooooo. Novi pogodak Beograđana. Kakvo uzbuđenje.

Šta se to događa? Beli su u novom naletu i goooool. Izjednačenjeeeeee.

Sudija Džo svira kraj. Ljute mašine su smoždene. Članovi tima pokušavaju da im isprave limariju i ohlade motore. Gledaćemo jedanaesterce u Nacionalnoj klasi.

Penali na Tašu

Uzbudljiva utakmica, bezglavo sudaranje i 70 minuta džentlmenske igre. Sve je završeno pobedom Crvene zvezde na penale. Semafor pokazuje 8:7 i džinovska "bubamara" napokon će moći da odahne.

"Fića", naš "Lepi Cane" je još jednom pokazao svoju superiornost, okretnost i spretnost, na kojoj mu svi mogu samo pozavideti.

Do narednog gledanja, uživajte u sportu.

PS. Ako niste znali da se čuveni španski toreador borio sa bikovima na Tašu, pročitajte tekst - Korida na Tašmajdanu.

 

Video: Dragan Stanić