TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN

Grčka kuhinja Beograd

Adresa: Novogradska 10, Zemun
Beograd Telefon: 065/269-69-96
E-mail: taverna.piatakia@gmail.com
Sajt: www.tavernapiatakia.com

4/ 5stars

Smeštena u mirnom delu Zemuna, kafana „Piatakia“ je mnogo više od običnog restorana. Možete se okupiti oko našeg stola i probati naš zaštitni znak, „tanjiriće“ ili prosto uživati u dobroj kafi u opuštenoj atmosferi grčkog ostrva koje odaberete. 

Naziv kafane inspirisano je karakterističnim grčkim jelima koja služimo, to jest „tanjirićima“, konceptom koji nam dolazi pravo iz samog srca te zemlje. Naši ostali specijaliteti takođe dolaze iz svih delova Grčke. Naša jedinstvena i zdrava jela kao i pažnja koju posvećujemo odličnoj usluzi zadovoljiće i vaše apetite i vaše oči. Možete da odaberete neki od naših tradicionalnih „tanjirića“, hladnih umaka koji se obično kombinuju sa ukusnim toplim predjelima. Neki od naših najpoznatijih grčkih „tanjirića“ sa hladnim umakom su TZATZIKI, FAVA, MELITZANOSALATA ili TIROKAFTERI koji se obično služe u kombinaciji sa toplim predjelima kao što su FETA SAGANAKI, BUJURDI, KOLOKITOKEFTEDES ili DOMLJENA RIBA. Pored toga razne vrste jela od ribe su pažljivo odabrana i pripremljena za svakog ko želi da uživa u aromama grčkog mora. Za ljubitelje mesa nudimo veliki izbor jela od roštiljskih kao što su PAIDAKIA, GYROS, SUVLAKIA pa do onih delikatnijih kao što su SOFRITO, KOKINISTO ili LEMO KRASATO. U svakom slučaju ponuda naših delikatesa je prevelika da bismo ih ovde sve nabrojali, zato vas pozivamo da dođete i sami otkrijete razne ukuse Grčke. Pritom nemojte zaboraviti i našu veliku ponudu dezerta – čokoladni fondant, mahalepi, baklave, kadaif...

Nadamo se da će vam naši “tanjirići” u kombinaciji sa živom grčkom muzikom i odličnom uslugom dati priliku da uživate u Grčkoj a da ne napustite srce Beograda.

 

NAŠ PROGRAM

MUZIKA UŽIVO

SPECIJALNE PONUDE

 

    Nedelja-Četvrtak: 13-24     

 

        Utorak-Subota od       

 21h

 

HAPPY HOUR

 

Ponedeljak-Petak: 13h-17h

 

POPUSTI NA JELA OD 50%

HAPPY HOUR

 

Ponedeljak- subota

 

Nedeljom
od 14h

Sredom od 20h

 

NEOGRANIČENO

MESO SA ROŠTILJA,

POVRĆE SA ROŠTILJA & SALATE

 

 10 € / 1 Osoba