RESTORAN MIAMIAM

Internacionalna kuhinja Beograd

Adresa: Kursulina 6, Vračar
Beograd Telefon: 065/280-6565, 011/3441-503
E-mail: miamiambeograd@gmail.com

4/ 5stars

Restoran autorske i moderne internacionalne kuhinje Miamiam nalazi se u Kursulinoj ulici br.6 na Vračaru u Beogradu. Nakon dugogogišnjeg uspešnog vođenja keteringa, otvorili smo nešto sasvim novo u Vašem gradu.

Miamiam je porodična priča Marije i Đorđa, najboljih drugova iz detinjstva, koji su najpre zajedno započeli stvaranje Miamiam keteringa, pa su odlučili da se nakon uspešnog rada usredsrede na stvaranje autorske kuhinje, što je rezultat njihove dugogodišnje posvećenosti hrani i kuvanju.

Đorđe, glavni kuvar, je završio Kulinarsku akademiju u Monpeljeu, iskustvo stekao u radu u restoranima u inostranstvu (od Bolonje, juga Francuske i rada u restoranu sa dve Mišelinove zvezdice, do Danske, Grčke i Amsterdama).

Marija je pored svog obrazovanja i rada u oblasti kulture i francuskog jezika, poslednjih deset godina najviše putovala po celom
svetu, jela po najboljim svetskim restoranima, kuvala, donosila namirnice, začine i zajedno sa Đorđem odlučila da svoje stavove, iskustva i znanje pretvori u vlastiti restoran.

Ostala dva člana su i Marijina sestra, arhitekta, koja je osmislila prostor i sada radi na razvijanju porodične priče i Marijin muž, Indijac, kome je Beograd postao voljeni grad.

Koncept restorana se zaniva na autorskom i modernom meniju koji će se menjati, vinskoj karti gde prevashodno dominira dobar odnos cene i kvaliteta. Ono što ovaj restoran izdvaja od ostalih jeste posebna posvećenost detaljima:
- Unikatni, ručno rađeni tanjiri po narudžbini, autorke Tamare Papestijević
- Selekcija najfinijih čajeva iz Indije uz ručno rađene kolačiće za znalce i ljubitelje

Meni se pažljivo sastavlja u zavisnosti od dostupnosti svežih namirnica i spoj je klasičnog francuskog jela, lične kreacije glavnog
kuvara, crnogorskog sira i pršute, domaće umešenog hleba, začina iz Indije koji u Miamiamu jelima daju bogat i rafiniran ukus.

Neki od specijalita naše kuhinje su:

- Čorba od crvenog sočiva sa kokosovim mlekom
- Salata sa avokadom i pečenom šargarepom
- Grilovani koziji sir
- Tanjir crnogorskog sira i pršute
- Boeuf Bourguignon (junetina u crvenom vinu)
- Burger od lososa
- Piletina u šafranu sa bademima
- Karamelizovane smokve sa kremom od vanile

Sve u svemu, moderan koncept internacionalne kuhinje sa ličnim pečatom glavnom kuvara.
Ketering Miamiam se razlikuje od drugih, jer se svaki ketering posebno osmišljava, pažljivo određuje koncept i usklađuje sa ukusom i navikama klijenata, ali i tipom proslave(dečiji rođendani,slave, korporacijske večere, prezentacije, kokteli..)

Facebook