Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
SPORT MEDICAL ALLIANCE

SPORT MEDICAL ALLIANCE

Masaža Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 21:00
Utorak 08:00 - 21:00
Sreda 08:00 - 21:00
Četvrtak 08:00 - 21:00
Petak 08:00 - 21:00
Subota 09:00 - 17:00
Nedelja 09:00 - 14:00

GSP

 • Autobus: 23, 37, 51, 52, 53, 58, 85, 88, ADA1, E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Dugogodišnja klinička iskustva eminentnih stručnjaka ovog dela Evrope implementirana su u svrhu lečenja, sa posebnim osvrtom na specifičnosti sportskog traumatizma i vreme oporavka koje mora biti prilagođeno rokovima zadatim od strane sportskih asocijacija kao i ugovornim klauzulama sportista. Vreme oporavka se višestruko skraćuje, uz maksimalnu sanaciju posttraumatskih ožiljnih promena i eventualne onesposobljenosti povredjenog segmenta.

Terapije koje izvodimo na našoj klinici:

 • Ultrazvučna dijagnostika
 • Platelet–Rich Plasma Therapy (plazma bogata trombocitima)
 • Shock Wave terapija
 • Deep Oscillation Therapy (Hivamat)
 • Laseroterapija
 • Magnetoterapija
 • Limfna drenaža
 • Kineziterapija
 • Krioterapija
 • Ručne masaže
 • Elektroterapija
 • Hidrogalvanska kada
 • Četvoroćelična kupka
 • Biserna kupka
 • Tretman osteopate
 • Ekstenzija kičmenog stuba
 • Spa  program
 • - Sve vrste masaža
 • -Infracrvena sauna

Savremeni metod lečenja osteoporoze nemedikamentozno.

Sistem biodenzity, je koncept precizno ordiniranog tretiranja osteoporotičnih kostiju, koji se zasniva na wulfovom zakonu o rastu kostiju. Direktan uticaj tretmana na povećanje gustine kostiju, kao i povećanje snage pacijenata i obima mišićnog i ligamentarnog tkiva. Program lečenja traje od 3 do 5 meseci sa naznakom da poboljšanje kreće već nakon par tretmana. Gustina kostiju se meri posebnim aparatom, rezultati se generišu posle svakog tretmana. Tretman se radi jednom nedeljno u prostorijama naše klinike. Za dodatne informacije pozovite kontakt telefone.

TERAPIJA ELEKTROSTATIČKIM OSCILACIJAMA (Deep Oscillation Therapy)

Za tretman sportskih povreda i oštećenja koristimo aparat nemačke firme Fysiomed koji kao agense emituje duboke elektrostatičke oscilacije unapred propisanih frekventnih opsega za svako oboljenje i povredu. Pored traumatologije, ovaj aparat je naišao na široku primenu u estetskoj i antiaging medicini. Fiziološki efekti koji se postižu njegovom primenom: smanjenje bola, efekat protiv upale, smanjenje edema (otoka), ubrzanje procesa zarastanja rana, antifibrozni efekat, poboljšanje trofike i prehrane tkiva, smanjenje crvenila, detoksikacija, poboljšanje elastičnosti tkiva, smanjenje celulita i mnogi drugi. Kontraindikacije: akutna infekcija, akutno i sistemsko zapaljenje sa prisustvom patogena, akutna TBC, akutna oboljenja vena, netretirana maligna oboljenja i aritmije.

PLAZMA TERAPIJA (Platelet-Rich Plasma Therapy)

Plazma terapija je najnovije dostignuće svetske medicine koja se koristi u rehabilitaciji sportista, rekreativaca i osoba koje se ne bave fizičkim aktivnostima. Ova terapija ima veliki uspeh kod svih patoloških stanja; pacijent se oporavlja u jako kratkom vremenskom periodu i samim tim je period rehabilitacije drastično smanjen. Pod tim se podrazumeva da se profesionalni sportista vraća u tranažni proces a ostale osobe svakodnevnim životnim aktivnostima.Oporavak pacijenta može da bude izuzetno brz, a prvi simtomi oporavka se mogu videti već nakon nekoliko dana. Platelet-Rich Plasma je tretman  plazmom bogatom trombocitima - krvna plazma sa koncentrovanim trombocitima i drugim faktorima rasta koja se izdvaja iz krvi pacijenta. Koncentrovani trombociti PRP sadrže velike rezervoare bioaktivnih proteina uključujući faktore rasta koji su od vitalnog značaja za pokretanje i ubrzavanje procesa oporavka i regeneracije tkiva. Ovi bioaktivni proteini vezivnog tkiva pokreću oporavak u tkivima kao što su meniskusi kolena i rotatorna manžetna, potpomažu regeneraciju zglobne hrskavice, pospešuju razvoj novih krvnih sudova i stimulišu zarastanje rana. Za pripremu PRP-a, potrebno je uzeti od 08-120 ml krvi koja se centrifugira. U tom procesu iz krvi se izdvajaju koncentrovani eritrociti, plazma sa niskim trombocitima i plazma bogata trombocitima i faktorima rasta koja se ubrizgava u povredjeno i oštećeno tkivo Ovi trombociti otpuštaju posebne faktore rasta koji dovode do regeneracije tkiva. Korišćenjem koncentrovanih trombocita, povećavamo faktore rasta i do osam puta a oni pospešuju i zaustavljaju upalu. Postoje dva metoda- bez aktivatora i sa aktivatorom. Plazma sa aktivatorom se radi i indikuje na osnovu težine oštećenja.

Sam proces se odvija u aseptičnim uslovima, pod nadzorom stručnog tima koji je specijalizovan za tretman plazmom. Procenu da li treba da se aplikuje plazma terapija odredjuje naš lekar uz pomoć detaljnih dijagnostičkih procedura-RTG snimka, magnetne rezonance, ultrazvuka i kliničkog pregleda.

INDIKACIJE: Ahilov tendinitis, teniski lakat, Osteoarthritis, povrede mišića, povrede ligamenata i meniskusa, regeneracije kosti, povrede nerava, reumatska oboljenja, hronični sindrom rotatorne manžetne ramena, kompresioni sindrom nerava, bol u ledjima, mijalgije, stimulacija ponovnog rasta kose, androgenetička alopecija, gubitak kože, zatezanje kože nakon gubitka težine, labavost kože, istegnute strije i ožiljci, hronično nezarastanje rana.

KONTRAINDIKACIJE: 

Apsolutne:

- deficit trombocita, kritična trombocitopenija, hemodinamska nestabilnost i septikemija.

Relativne:

- primena NSAIL poslednjih 7 dana, upotreba kortikosteroida 2-3 nedelje pre postupka, upotreba duvana (teški pušači), nedavna groznica/akutne bolesti, osobe sa kancerom (najizraženije na kostima),hemoglobin manji od 10g/dl, trombociti manji od 105, osobe sa aktivnim kožnim oboljenjima (SLE), osobe na hemoterapiji, metaboličke i sistemske bolesti (napredovanje dijabetesa i neki oblici astmi), antikoagulantna terapija, sepse, podatak o skorašnjem udaru.

Potrebno je pojačati unošenje tečnosti tokom 24h pre dolaska na intervenciju; obrok pre intervencije je obavezan. Nije potreban nikakav lek protiv bola, osim: PARACETAMOL, CARDIOPIRIN ili ASPIRIN,ANALGIN.

SHOCK WAVE TARAPIJA (Terapija udarnim talasima)

Ova tehnologija se već nekoliko decenija koristi za razbijanje kamena u bubregu, kao i za olakšavanje bolova pri sportskim povredama. Rezultati terapije udarnim talasima pokazaju uspešno lečenje mišićnih poremećaja kao što su bol miofascijalnog sindroma, bolni trigeri i bolni poremećaji tkiva. Sa D-actor tehnologijom pneumatski generisani akustični impulsi, udarni talasi, prodiru u ciljnu oblast stvarajući vibriranje koje je slično dubinskoj masaži tkiva, smanjujući na taj način bol u tom području. Shock Wave terapijom se uspešno leče cervikalni bolovi, dorsalgia, lumbalni i sakralni bolovi, sakroiliitis, fibromialgije, lokalizuju se i deaktiviraju bolni trigeri, pospešuje se cirkulacija kroz tkivo i jača se metabolizam.

Takodje se koristi i za lečenje celulita: pojava celulita povezana je sa smanjenom nosivošću limfnih sudova. Shock Wave tretmanom se ubrzava limfni protok, poboljšava se metabolizam, pospešuje se razgradnja kože i obnavljanje njene prirodne elastičnosti vezivnog tkiva. Cilj terapije je da podstakne zatezanje i stvaranje vezivnog tkiva, kako bi se smanjio celulit i poboljšao izgled kože.

Uredjajem se napada problematično područje kompresovanim vazduhom što izaziva rapidno pulsiranje površine a talasi se istovremeno šalju i u potkožno tkivo gde se razvija celulit. Rezultati poboljšane teksture kože su vidljivi i dugotrajni. 

LIMFA STIM TERAPIJA (Terapija limfnom drenažom)

Ovaj uređaj namenjen je za poboljšanje limfne cirkulacije, za otklanjanje edema ruku i nogu koji su nastali kao posledica povreda ili su se pojavili kao postoperativne tegobe.

Limfna drenaža je efektivan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže u stvaranju i održavanju balansa između protoka krvi i limfnog sistema. 

Limfna masaža  je potpuno bezbolan i neinvazivan tretman izbacivanja suvišne limfe kojim se postiže efikasna detoksifikacija tela, zatezanje kože i prevencija pojave celulita. 

U našoj ambulanti se vrši ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA  mekih tkiva i koštano zglobnog sistema. Pregled je bezbolan, bez zračenja i može se ponavljati bez bilo kakvog rizika od oštećenja tkiva. Moguće je uraditi ultrazvuk abdomena i male karlice sa posebnim osvrtom na urotrakt, kao i pregled dojki i štitne žlezde. Ukoliko je potrebna detaljnija dijagnostika, naši lekari konsultanti i specijalisti radiologije su tu za Vas.

LASEROTERAPIJA

U fizikalnoj terapiji se koriste atermalni, terapeutski laseri snage manje od 500m/W. Laseri imaju raznovrsne složene fitobiološke efekte: povećanje bioenergetskog metabolizma, protiv upalni efekat, efekat protiv otoka, stimulacija mikrocirkulacije, regeneracija tkiva i efekat protiv bola.

OZONO TERAPIJA

Preko dvadeset godina, ozon je sa uspehom korišćen u različitim sektorima zdravstvene zaštite, civilnim i
industrijskim, nudeći se kao prirodna alternativa hemijskom procesu dezinfekcije i tradicionalnom načinu sanitacije, a od 26. juna 2001. takođe ima i akreditaciju američke Agencije za lekove, FDA (Food and Drug Administration) koja potvrđuje njegovu visoku efikasnost.

Primena HACCP (Hazard Anaysis and Critical Control Point) standarda u metodologiji izrade naše opreme je važan korak ka logičnoj i inovativnoj, i sa aspekta proizvodnje i tehnologije, bezbednoj primeni ozona, čija je naučna važnost neosporna.


Ozon je zapravo pokazao naročitu efikasnost (u poređenju sa ostalim sredstvima) u uništavanju štetnih bakterija, plesni i gljivica, kao i u uništavanju 166 vrsta virusa i bakterija prisutnih u vodi, kao što su vrste Salmonella, Enteritidis, Escherichia Coli, Pseudomonas Aeruginosa, Legionella Pneumophila.

KLINIČKA PRIMENA TERAPIJE OZONOM

 • Aktivator cirkulacije - Pospešuje upotrebu kiseonika
 • Povećava otpornost na stres - Antiinflamatorno dejstvo
 • Antioksidans - Analgetik - Imunomodulator

INTERNA MEDICINA
Arterioskleroza - Oboljenje jetre - Kronova bolest - Osteoporoza - Reumatoidni artritis - Dijabetes

KARDIOLOGIJA
Ishemijska bolest srca - Angina pektoris - Oporavak nakon infarkta miokarda

GERIJATRIJA
Senilna demencija - Osteoartritis - Hronični inflamatorni procesi - Hronični bol - Revitalizacija - Arterioskleroza

OFTALMOLOGIJA
Degenerativna makulopatija

NEUROLOGIJA
Tenzivne i vaskularne glavobolje - Depresija - Neurovaskularne bolesti, Prolazni ishemijski napad, Moždani udar - Sindrom hroničnog umora

NEUROHIRURGIJA
Diskus hernija - Lumbalni i cervikalni bol, išijalgija - Post-operativni bol nakon operacije kičme

STOMATOLOGIJA
Terapija karijesa i dezinfekcija - Osteonekroza nakon operacije ugrađivanja implanta

ORTOPEDIJA
Zglobni reumatizam - Koksartroza - Gonartroza

VASKULARNA OBOLJENJA
Venska insuficijencija - Dijabetični ulkus - Ulkus nakon tromboflebitisa - Trofični ulkus - Periferna arteriopatija

INTESTINALNA DISBIOZA
Kolitis - Adaptivni kolitis - Metabolički poremećaji - Alergije na hranu - Gastrični ulkus - Helicobacter Pilori - Konstipacija

PSIHIJATRIJA
Neuromotorna rehabilitacija - Fibromijalgija

HIRURGIJA
Komplikovane postoperativne infekcije - Prevencija i postoperativna nega

PNEUMOLOGIJA
Hronična opstruktivna bolest pluća i pulmonarna hipertenzija - Astma - Alergijski rinitis

DEGENERATIVNA OBOLJENJA
Multipla skleroza - Amiotrofična lateralna skleroza - Parkinsonova bolest - Senilna demencija

RSQ1

RSQ1 je pogodan za svaku osobu koja želi da poboljša svoju fizičku pokretljivost. Takođe, za one koji imaju ograničenu pokretljivost zbog povrede, bolesti ili starosne dobi, ali i za one koji žele da budu u dobroj fizičkoj kondiciji ili da povećaju fizičku snagu.

Šta je RSQ?
RSQje aparat kompanije Physicare International koja se bavi elektrostimulacijom.

RSQ1 je uređaj za elektrostimulaciju koji stimuliše nervni sistem različitim tipovima električnih struja. RSQ1 je razvijen za korišćenje u kombinaciji sa fizičkim vežbama, uz kontrakciju i opuštanje mišića u pravilnom smeru, za preventivne tretmane i brži oporavak.

Ko koristi RSQ1 ?
Mogu ga koristiti profesionalni sportisti, amateri, mladi, stari, oni koji su u dobroj fizičkoj formi i ljudi koji imaju neku povredu, kao prevenciju ili rehabilitaciju.

Za one koji pate od ograničenja kretanja od povrede ili starosti , ali i za one koji žele da ostane u dobroj formi ili da steknu snagu .

RSQ1 je idealna terapija i kao:
Podrška treningu snage / hipertrofije;
Podrška zagrevanju / hlađenje tkiva;
Brži oporavak nakon vežbanja;
Relaksacija mišića;
Održavanje i povećanje obima pokreta;
Brži oporavak posle operacije kolena;
Tendinopatije.

Kontraindikacije :
Tretman sa RSQ1 je kontraindikovana u sledećim situacijama :
Trudnoća ;
Tumori ;
Interni električni uređaji (IED ) ;
Osetljiv za karotidnu Sinus Reflek ;
U regiji vrata i usta;
U kombinaciji sa drugom medicinskom opremom.

MASAŽA

Masaža je najstariji način lečenja. Kombinacija pokreta glađenja, trljanja, gnječenja i pritiskanja mekog tkiva, kako bi se došlo u stanje potpune opuštenosti. Ona nas oslobađa od stresa, napetosti i anksioznosti, opusta tvrde i bolne mišiće, ubrzava cirkulaciju i limfni tok i utiče i na smanjenje naslaga masnoće i oblikovanje tela. Masaža je dobra u kombinaciji sa termoterapijom, svetlosnom terapijom, hidroterapijom, elektroterapijom i kineziterapijom.

KONTRAINDIKACIJE:

-Povišena telesna temperatura
-Stanja infektivnog karaktera i prilikom akutnih upalnih procesa, nezavisno od etiologije
-Gnojnih procesa i inficiranih rana
-Svih vrsta opekotina na koži
-Kod svih dermatogenih oboljenja
-Upala vena i limfnih puteva
-Izrazito visok ili nizak pritisak
-Krvarenje i sklonost ka krvarenju
-Srčana i bubrežna insuficijencija
-Maligna stanja

Naš SPA vam nudi veliki izbor masaža. Izaberite onu koja vama najviše prija.

-Relax masaža
-Antistres masaža
-Aromaterapija
-Masaža čokoladom
-Masaža medom
-Masaža krastavcima
-Masaža jogurtom
-Masaža vulkanskim kamenjem
-Detoxikacija
-Anticelulit masaža
-Limfna drenaža
-Kraljevska masaža
-Terapeutska masaža
-Sportska masaža
-Parcijalne masaže (glava, ruke, noge i leđa)

RELAX MASAŽA je masaža nežnog i laganog dodira u cilju opuštanja tela.

ANTISTRES MASAŽA je opustajuća masaža celog tela, kod koje je cilj usmeren na refleksne zone,tj. na glavu, šake i stopala.

AROMATERAPIJA je egzotična masaža uz primenu esencijalnih ulja.

Masaže koje se rade preparatima na bazi ČOKOLADE i PROPOLISA čine da vaša koža bude meka, glatka i sjajna.

MASAŽA KRASTAVCIMA I MASAŽA JOGURTOM dubinski hidrira vašu kožu i najviše se preporučuje u letnjem periodu.

MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM je specificna masaža, zbog elektromagnetskih potencijala zemlje koju kamen sadrži. Pruža vam prijatno delovanje na organizam.

DETOXIKACIJA je masaža koja otklanja orozali deo kože i čisti vašu kožu od toxina.

ANTICELULIT MASAŽA služi za otklanjanje masnih naslaga i oblikovanje vašeg tela.

LIMFNA DRENAŽA je lagana i dubinska masaža, koja se koristi u cilju čišćenja organizma i podizanja imuniteta.

KRALJEVSKA MASAŽA je sinhronizovana masaža, koju rade dva terapeuta, tj. masaža sa četiri ruke, što vam pruža dvostruko opuštanje.

TERAPEUTSKA MASAŽA je primena jakog pritiska i istezanje mišića od strane terapeuta na bolne regije tela u cilju lečenja istih.

SPORTSKA MASAŽA je brza i intenzivna masaža, za zagrevanje mišića kod sportista ili otklanjanje zamora nakon treninga.

PARCIJALNE MASAŽE su kraće masaže, usmerene na segmentne delove tela (glava, ruke, noge i leđa)

Foto

Video

Vrste plaćanja

Kartice