Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE

OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE

Narodni univerziteti Beograd

Korisne informacije

Otvoreni univerzitet “Znanje” je prvi privatni univerzitet za permanentno obrazovanje kadrova, odnosno za obrazovanje van sistema redovnog obrazovanja. Registrovan je kao preduzeće 14.06.2000. godine u Beogradu i za kratko vreme je stekao poverenje velikog broja polaznika koji su na ovom Univerzitetu pronašli način da se dalje obrazuju u svojoj sferi obrazovanja ili da se obrazuju u drugoj struci.

Mladost i iskustvo zaposlenih na ovom univerzitetu, garantuju kvalitet u obuci kadrova u sferi:

- stranih jezika za školski uzrast (engleski, nemački, francuski)

- stranih jezika za odrasle (engleski, nemački, francuski, italijanski, francuski, španski, grčki, arapski, švedski i norveški),

- računarstva i informatike (kursevi  Windows, Word, Excel, Internet, Photoshop, AutoCAD, Access, Linux, Osnove programiranja C++…)

- birotehnike (kursevi daktilografije) : jednomesečni kurs slepog kucanja, obuka za biznis-poslovne sekretare, sekretare menadžera, sekretarice direktora, turističke komercijaliste i polaganje za klase u daktilografiji

- menadžmenta (obuka za menadžere u ugostiteljstvu, trgovini, turizmu, marketingu...)

- škola nege i lepote (obuka za muške i ženske frizere, kozmetičare, pedikire, manikire, masere, šminkere, depilaciju)

- obuka za samostalno obavljanje delatnosti za preko 250 zanimanja - zanata (automehaničari, autoelektričari, zidari, tesari, stolari, armirači, vodoinstalateri, konobari, kuvari, pekari, mesari, poslastičari, rukovaoci građevinskih mašina, rukovaoci parnih kotlova, optičari, zlatari, negovateljice, gerontodomaćice, viljuškaristi, dizaličari...)

- obuka za carinike-špeditere i radnike u spoljnoj trgovini.

Na ovom Univerzitetu, koji ima zaštićene svoje sertifikate i svoje ime (Rešenje Ministarstva za ekonomske odnose - žig broj 47729), školuju se kadrovi preko tri stotine zanimanja, obuka, prekvalifikacija i sl.  

Od 2008. godine smo nosioci sertifikata sistema kvaliteta SRPS ISO 9001:2008 čime smo našim obukama dali međunarodno priznanje. Uz izdavanje dodatne dokumentacije, moguća je nostrifikacija naših diploma u inostranstvu.

Posebnu vrednost Univerziteta predstavlja njegova disperzija na manje gradove u unutrašnjosti tako da poslovanje nije locirano samo u Beogradu. Poslujemo u preko 30 gradova Srbije i možemo se pohvaliti uspešno realizovanim kampanjama u mnogim preduzećima, kako privatnim tako i državnim.

Neki od naših stalnih partnera su:

- Nacionalna služba za zapošljavanje
- Uprava carina
- Telekom Srbije
- DHL
- Putevi Ivanjica
- Putevi Požarevac
- Gemaks
- Teknoks
- Tranšped
- Credy banka
- Meridian banka
- DORNovi Sad
- Dunav osiguranje
- veliki broj osnovnih škola u Srbiji
- razne humanitarne organizacije. 

U poslednjih 9 godina smo stalni partner Nacionalne službe za zapošljavanje u osposobljavanju nezaposlenih lica sa kvalifikacijama koje se trenutno ne traže na tržištu. U saradnji sa njima smo osposobili preko 3.000 nezaposlenih za frizere, kozmetičare, rukovaoce građevinskih mašina, pekare, trgovce, zavarivače, gerontodomaćice, negovateljice. Procenat zapošljavanja nezaposlenih lica u novom zanimanju po završetku naših obuka iznosi 67%.

 

 

Foto

OTVORENI UNIVERZITET ZNANJE Narodni univerziteti Beograd