NAŠA 1. PEKARA

Pekare, oprema za pekare Beograd

Adresa: Katanićeva 18, Vračar // Jaše Prodanovića 16 (ugao sa Cvijićevom), Palilula
Beograd Telefon: 060/0303-180 // 011/275-9030
E-mail: ribac.brane@neobee.net

4/ 5stars

Radno vreme obe pekare je od 00-24h svim danima!


Beograđanin Filip Ribać deo je tima pekare “Naša 1. Pekara”, momak koji je u 2015-toj godini, sa svojih 17 godina, bio najmlađi takmičar na evropskom pekarskom prvenstvu! Među 12 evropskih zemalja, Filip je ušao u prva 3 tima i otišao na svetsko prvenstvo!

Filip je osvojio titulu: Najbolji mladi pekar Srbije i nacionalni predstavnik na svetskom prvenstvu pekara “COUPE LESAFFRE” !

Po rečima stručnog žirija, Filip je “mlada nada koja najviše obećava”.
Peciva i nadevi koje Filip pravi prosto se tope u ustima. On je najmlađi u ekipi, a već je majstor. Sve što sprema radi spretno, lagano i sa uživanjem. Specijalnost su mu sitna peciva. 

-  Pekarski zanat je težak, mora da se radi i noću. Da bi peciva bila sveža ujutru u šest, počinje se u 10 uveče, baš kada i noćni provod - priča Filip. - Otac smatra da još moram da sazrim da bih preuzeo posao. Mada, priznaje da imam dara. Prvi put sam se oprobao kao pekar sa 12 godina. Pomogao sam tati sa kiflicama. Prvo su mislili da je početnička sreća, ali se ona ponavljala svaki sledeći put. I bez sumnje, mora da se voli ovaj posao da bi to što izađe iz tvoje peći bilo ukusno. Otac mi je preneo recepturu nekih specijaliteta u našoj pekari i čuvam ih. Tajne sastojke znamo samo nas dvojica.

Pored Filipa, istakao se i Miroslav Milosavljević, koji je osvojio prestižnu titulu: Najbolji pekar Srbije u izradi umetničkog dela i nacionalni predstavnik na svetskom prvenstvu pekara “COUPE LESAFFRE” !

Miroslav je takođe deo tima pekare “Naša 1. Pekara”

Facebook