DEČIJI VRTIĆ MALA OAZA

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd

Adresa: Cara Dušana 78, Zemun
Beograd Telefon: 064/4249-247, 011/2105-812
E-mail: jelena@vrticmalaoaza.com
Sajt: www.vrticmalaoaza.com

4.5/ 5stars

Vrtić Mala Oaza nalazi se u starom jezgru Zemuna i svoj rad zasniva na Montesori programu, jer verujemo da svako dete pojedinačno, u svom ritmu, treba da razvije svoje potencijale, bez prisile i kazni. Naš vrtić je smešten u predivnom ambijentu kuće od 300 m2 koja je posebno i sa velikom pažnjom adaptirana za ovu namenu. Takođe, svim mališanima na raspolaganju je veliko dvorište u kome mogu da uživaju u igri sa svojim drugarima.

Montesori je način vaspitanja i obrazovanja, pedagogija koja se razvija više od 100 godina, a trenutno je rasprostranjena i popularna širom sveta. Osnova ove pedagogije je shvatanje da svako dete ima ogroman potencijal za razvoj, ali da bi se dete razvilo ono mora biti aktivno i potrebna mu je pomoć odraslih. Uz svakodnevne Montesori aktivnosti dete se istovremeno vaspitava, obrazuje i socijalno razvija.

Vrtić Mala Oaza nudi celodnevni i poludnevni boravak za decu uzrasta od 1 do 7 godina. Radimo u malim grupama tako da svako dete ima neophodnu pažnju, podršku i sigurnost. Zahvaljujući našem prelepom dvorištu, mališani su u mogućnosti da svakog dana, u skladu sa vremenskim prilikama, uživaju u igri i aktivnostima na svežem vazduhu koje su neophodne za njihov pravilan psiho-fizički razvoj. Osim redovnih dnevnih aktivnosti, u našoj maloj oazi organizujemo i učenje engleskog jezika, kao i brojne kreativne radionice i česte izlete (poseta ZOO vrtu, salašima, duge šetnje uz reku...).

Svi naši vaspitači su sertifikovani za rad po Montesori programu i imaju veliko iskustvo, puno strpljenja i što je najvažnije vole i uživaju da rade sa decom. Montesori vaspitači poklanjaju pažnju svakom detetu ponaosob, prema deci gaje poštovanje i sa njima komuniciraju kao sa odraslim osobama. Ukoliko je dete neodlučno savetuju ga i ohrabruju da donese pravu odluku. Na taj način, dete postepeno gradi vlastitu odgovornost i samopouzdanje.

Međutim, po Montesori programu, vaspitači nisu jedini koji uče decu. Oni često imaju pomoć starije dece koja pomažu mlađima, učeći ih kako da savladaju pojedine veštine. Takođe, svi mališani u našem vrtiću su pod redovnim nadzorom psihologa i logopeda, što pruža mogućnost roditeljima, da ukoliko žele porazgovaraju sa njima o razvoju njihovog deteta.

Vrtić Mala Oaza posebnu pažnju posvećuje ishrani kako bi mališani mogli pravilno i optimalno da se razvijaju, budu jaki i zdravi. Naš jelovnik izrađen je po preporuci dečijeg nutricioniste i zasnovan je na zdravim i dobro izbalansiranim obrocima. Pored raznovrsnih i sveže spremljenih obroka, deca mogu da se osveže uz ceđene, potpuno prirodne sokove.

Znamo da je u odrastanju deteta svaki momenat dragocen, pa najveću pažnju usmeravamo sveukupnom razvoju ličnosti i indvidualnih potencijala svakog mališana ponaosob. Cilj nam je da Vaše dete u našem vrtiću bude sigurno, zadovoljno i srećno. Nama je dečiji osmeh najveća radost i sve ćemo učiniti da Vaše dete u vrtić dođe sa osmehom i iz njega ode sa osmehom.

Dođite da rastemo zajedno u našoj maloj oazi! Dobro nam došli!

Vrtić Mala Oaza, Cara Dušana 78, Zemun