DEČIJI VRTIĆ UNIVERZUM

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd

Adresa: Bulevar Mihajla Pupina 165a, Novi Beograd
Beograd Telefon: 011/2270-632, 064/6414-766
E-mail: info@vrticuniverzum.com
Sajt: www.vrticuniverzum.com

4.5/ 5stars

Vrtić Univerzum – Vrtić novog doba

Dečiji vrtić Univerzum počeo je sa radom u septembru 2015. godine u samom srcu Novog Beograda. Vrtić Univerzum je sigurno i dobro mesto na kome poštujemo slobodu govora i izbora, otvorenost i jednakost. Vrtić koji raste zajedno sa decom, prati njihov razvoj i potrebe, inspiriše, podstiče na istraživanje i komunikaciju. Želimo da podelimo ono što znamo, da zajedno naučimo da postanemo i ostanemo srećni.

Koncept Univerzuma je da detetu, tokom boravka u vrtiću, pruži sve na jednom mestu ( školu str. jezika, radionice sa logopedom, slanu sobu, zdravu ishranu, sport, muzičku radionicu, kreativne aktivnosti, senzornu sobu), kako bi roditelji, kada preuzmu dete, mogli da detetu pruže ono što jedino oni mogu - roditeljsku pažnju i bezuslovnu ljubav.

Grupe u vrtiću su mešovite po uzrastu (od 1 do 3 i od 3 do 6 godina). To je prirodni, porodični način odrastanja - deca uče jedna od drugih. Uvažavanje interesovanja i potreba svakog deteta putokaz je vaspitačima u osmišljavanju svakodnevnih aktivnosti. Vrtić izvodi nastavu pripremnog predškolskog programa i program produženog boravka za školsku decu.

"Univerzum" je izgrađen po najsavremenijim tehničko – tehnološkim principima. 

SPORTSKA SALA je prostor za svakodnevne fizičke aktivnosti dece. Na zabavan način, kroz kooperativne igre i korektivnu gimnastiku, imitativne igre, savladavaće najšire fizičke veštine i postićiće psihičku sigurnost, koje predstavljaju dragocenu osnovu za dalju usmerenu nadgradnju sportskih veština.

SLANA SOBA je prostor uređen po najvišim standardima, gde se dete oseća sigurno i prijatno. Osmišljena je kao mini-igraonica i uz blagotvorno dejstvo tretmana, stimulativno deluje na razvoj dece. 

SENZORNA SOBA je posebno opremljena i sastoji se od različitih elemenata koji podstiču vizuelnu, taktilnu, auditivnu, motoričku i afektivnu stimulaciju. 

U našem UMETNIČKOM CENTRU deca, pod nadzorom vaspitača i stručnih saradnika koji realizuju program „Kreativne školice“, crtaju, vajaju, slikaju, oblikuju glinu, plastelin, glinamol i svoje fantazije i ideje pretvaraju u opipljivu realnost tj. umetnička dela. 

Naš vrtić se takođe bavi se bave izvođenjem i produkcijom predstava za decu. U našem vrtiću redovno organizujemo našu predstavu "Baby Space" - koreografsku instalaciju za bebe Dalije Aćin Thelander.

Deci su na raspolaganju i dodatne aktivnosti vrtića (tokom boravka u vrtiću):

- Engleski jezik po Oksforfd programu 2x nedeljno
- Umetničko-kreativna školica na engleskom jeziku 2x nedeljno.
- Školica muzike 1x nedeljno
- Školica drame 1x mesečno
- Školica sporta 2x nedeljno
- Logoped- defektolog 2x nedeljno 

* Sve dodatne aktivnosti takođe ulaze u punu cenu vrtića i čine deo osnovne ponude vrtića

O zdravstvenoj preventivi brine naš partner Dom zdravlja Vizim.

Vrtić Univerzum sadrži: 1000 kvadratnih metara / Centralni hol za priredbe i proslave / Četiri sobe za boravak dece / Soba za predškolce / Biblioteka / Naučni centar / Slikarski i vajarski centar / Muzički centar / Sportska sala / Senzorna soba / Slana soba / Profesionalna kuhinja po HACCP standardu / Obezbeđeno dvorište / Dostupan parking / Fizičko obezbeđenje

Radno vreme vrtića: 7.30-18h

Bulevar Mihajla Pupina 165a, 11070 Novi Beograd
Telefoni:  064- 6414766/ 011-2270632
web: www.vrticuniverzum.com