Zatvori
FRANŠ Restorani Beograd translate.Član 20 godina

FRANŠ

Restorani Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 00:00
Utorak 09:00 - 00:00
Sreda 09:00 - 00:00
Četvrtak 09:00 - 00:00
Petak 09:00 - 00:00
Subota 09:00 - 00:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 33, 39, 42, 47, 48, 59, 78, E7, E9
  • Tramvaj: 9, 10, 14

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Franš restoran nastao je davne 1982. godine na nemogućem mestu - u rupi ispod nadvožnjaka koji gleda na auto put - i u nemoguće vreme. Predrasude i svi izgledi su bili protiv njega, ali uz sjajnu uslugu, ogromno iskustvo i naravno ukusne specijalitete sa roštilja na ćumur i iz tradicionalne srpske kuhinje, izborili smo se na prvo mesto i tu i ostali.

To nije slučajno, to je nešto, i bukvalno i simbolički, kao fatalna ljubav: Idemo, lutamo, istražujemo novitete, ali mu se ipak, uvek vraćamo.

Danas Franš ima status simboličkog korzoa Beograda, gde mlado i staro dolazi da pokaže novu garderobu, sklopi nove poslove, započne novu ljubav ili proslavi važne trenutke. Uz toplu atmosferu i prelepu baštu, paravane i lampe koje podsećaju na neka nostalgična vremena, Franš je više od običnog restorana, to je domaćin koji vas prima u svoj dom.  To je četrdeset i pet vrsta salata i mala gurmanska pljeskavica, to su jelovnici za dame i jelovnici za gospodu. To je mesto na koje se vraćaju i oni koji su otišli daleko, to su pohovane paprike punjene sirom, to su domaće njoke i najbolja vina, to su vruće lepinje iz njihove pekare i kolači iz njihove poslastičarnice, to je Nikola i legendarni konobari. To je onaj osećaj da ste uvek dobrodošli i da će za vas uvek biti stola. Franš, to je romantika i isčekivanje, večernji sfumato i podnevna svetkovina, to je svih ovih godina bilo jedno od retkih mesta u Beogradu na koje su devojke mogle da izadju same, a da se uvek osećaju lagodno.

I on nas čeka, na starom mestu -  neverovatno, uvek bolji, svežiji, lepši, mlađi i sa novim iznenađenjima

Franš je, u stvari, jedan pravi beogradski dasa, šmeker. I više od svega – Franš je gospodin, sa savršenim manirima.

Franš se osmehuje, i zahvaljuje, on se trudi,  omekšava lica, mami osmehe i smeh, Franš prolepšava.

Franš ima priču, i atmosferu, i dah mora u saradnji sa najboljim budvanskim restoranom Domižanom, Franš nudi najbolje morske specijalitete, a za gurmane i pravi roštilj. Sa novom poslastičarnicom biće svašta novo slatko, a sa novom pekarom biće vrućeg peciva po želji na svakom stolu.

Franš je metafora.

Nepobedivi Beograd.

Franš ima meru i ima ljude, Franš je savremena istorija Beograda, sjajna uspomena na naše srećne trenutke, koji su prošli i kojih će tek biti.


Video

Vrste plaćanja

Kartice