Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FRANŠ

FRANŠ

Restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 00:00
Utorak 09:00 - 00:00
Sreda 09:00 - 00:00
Četvrtak 09:00 - 00:00
Petak 09:00 - 00:00
Subota 09:00 - 00:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 33, 39, 42, 47, 48, 59, 78, E7, E9
  • Tramvaj: 9, 10, 14

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeFranš restoran nastao je davne 1982. godine na nemogućem mestu - u rupi ispod nadvožnjaka koji gleda na auto put - i u nemoguće vreme. Predrasude i svi izgledi su bili protiv njega, ali uz sjajnu uslugu, ogromno iskustvo i naravno ukusne specijalitete sa roštilja na ćumur i iz tradicionalne srpske kuhinje, izborili smo se na prvo mesto i tu i ostali.

To nije slučajno, to je nešto, i bukvalno i simbolički, kao fatalna ljubav: Idemo, lutamo, istražujemo novitete, ali mu se ipak, uvek vraćamo.

Danas Franš ima status simboličkog korzoa Beograda, gde mlado i staro dolazi da pokaže novu garderobu, sklopi nove poslove, započne novu ljubav ili proslavi važne trenutke. Uz toplu atmosferu i prelepu baštu, paravane i lampe koje podsećaju na neka nostalgična vremena, Franš je više od običnog restorana, to je domaćin koji vas prima u svoj dom.  To je četrdeset i pet vrsta salata i mala gurmanska pljeskavica, to su jelovnici za dame i jelovnici za gospodu. To je mesto na koje se vraćaju i oni koji su otišli daleko, to su pohovane paprike punjene sirom, to su domaće njoke i najbolja vina, to su vruće lepinje iz njihove pekare i kolači iz njihove poslastičarnice, to je Nikola i legendarni konobari. To je onaj osećaj da ste uvek dobrodošli i da će za vas uvek biti stola. Franš, to je romantika i isčekivanje, večernji sfumato i podnevna svetkovina, to je svih ovih godina bilo jedno od retkih mesta u Beogradu na koje su devojke mogle da izadju same, a da se uvek osećaju lagodno.

I on nas čeka, na starom mestu -  neverovatno, uvek bolji, svežiji, lepši, mlađi i sa novim iznenađenjima

Franš je, u stvari, jedan pravi beogradski dasa, šmeker. I više od svega – Franš je gospodin, sa savršenim manirima.

Franš se osmehuje, i zahvaljuje, on se trudi,  omekšava lica, mami osmehe i smeh, Franš prolepšava.

Franš ima priču, i atmosferu, i dah mora u saradnji sa najboljim budvanskim restoranom Domižanom, Franš nudi najbolje morske specijalitete, a za gurmane i pravi roštilj. Sa novom poslastičarnicom biće svašta novo slatko, a sa novom pekarom biće vrućeg peciva po želji na svakom stolu.

Franš je metafora.

Nepobedivi Beograd.

Franš ima meru i ima ljude, Franš je savremena istorija Beograda, sjajna uspomena na naše srećne trenutke, koji su prošli i kojih će tek biti.

Foto

FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd
FRANŠ Restorani Beograd

Video

Vrste plaćanja

Kartice