Zatvori
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd translate.Član 5 godina

CONCORD LANGUAGE SCHOOL

Škole stranih jezika Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

GSP

  • Autobus: 25, 25P, 26

Dodatne Lokacije

CONCORD, jedna od prvih i najboljih privatnih škola za učenje stranih jezika u Beogradu, je osnovana 1995. godine na Vračaru. U ovom periodu od 26 godina, zahvaljujući kvalitetu koji pruža i zadovoljnim polaznicima, škola je prerasla u jezički centar CONCORD COMMUNICATIONS koji pruža različite usluge u oblasti obrazovanja i turizma kroz sledeće delatnosti:

  1. Concord Language School – škola jezika
  2. Concord LCCI akreditovani centar Privredne komore Londona
  3. Concord E-learning – učenje na daljinu
  4. Concord kursevi jezika u inostranstvu
  5. Concord beogradska letnja škola
  6. Concord prevodilački centar 

Osim engleskog, italijanskog, nemačkog i francuskog jezika, u ponudi su i španski, grčki, ruski, kineski i srpski za strance. Concord škola svakom polazniku koji uspešno završi kurs dodeljuje diplomu koja garantuje da je uspešno savladao sve jezičke veštine određenog nivoa, a nivoi su usklađeni sa okvirom za jezike Evropskog saveta (Common European Framework of Reference for Languages).

KURSEVI JEZIKA (Language Training):

Dečiji kursevi (Courses for Children)
Kursevi za tinejdžere (Teen Courses)
Kursevi za odrasle (Adult Courses)
Specijalizovani kursevi (Specialised Courses) - priprema za polaganje medjunarodnih ispita:

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
IELTS (International English Language Testing System)
CELI, CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera)
DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française)

Concord škole su akreditovani pripremni centri za Cambridge English ispite. Ovi ispiti su jedinstvena trajna potvrda jezičkih kompetencija na engleskom jeziku i predstavljaju sistem najprepoznatljivih sertifikata za engleski jezik u celom svetu. 

Organizujemo takođe individualnu nastavu na svim nivoima

  • Individualni časovi za menadžere i direktore kompanija

UČENJE NA DALJINU – ONLINE NASTAVA

Učenje na daljinu u odnosu na klasični ''tradicionalni'' pristup učenja nudi sledeće prednosti:

- omogućuje stalno učenje (lifelong learning) i profesionalno usavršavanje
- učenici uče nezavisno, vlastitim tempom, na mestu i u vremenu koje sami odaberu
- fleksibilna dinamika učenja
- mesto učenja može se odabrati – zavisi od medija koji se koristi za distribuiranje materijala za učenje (uči se na poslu, kod kuće...)
- raznovrsnost tema

Ko su polaznici kurseva na daljinu?

1. deca i odrasli, nezavisno od uzrasta

2. zaposleni bez mogućnosti da uživo pohađaju nastavu

3. lica sa invaliditetom

Kursevi jezika u inostranstvu

Kursevi u inostranstvu se obavljaju tokom letnjeg i zimskog raspusta i traju 2, 3, 4 ili više nedelja.
Odlazak naših učenika u inostranstvo je organizovan sa pratiocem ili bez istog (individualno ili grupno) u zavisnosti od uzrasta i željenog kursa.

Concord škola jezika sarađuje  isključivo sa renomiranim i akreditovanim koledžima.

 

Letnji kursevi (Belgrade Summer School - BSS)

www.belgradesummer.org

 

Intenzivni kursevi, u trajanju od 2-6 nedelja.

Beogradska letnja škola osnovana je 2005. godine sa ciljem da se omogući mladim ljudima iz zemlje i sveta (pogotovo iz srpske dijaspore) da se usavrše u srpskom ili jednom od 10 svetskih jezika, kao i da upoznaju kulturnu baštinu Beograda i Srbije.

Belgrade Summer School (BSS) održava se u julu svake godine u četiri smene po dve nedelje.

U Concord školi imate mogućnost da usavršite jedan od 10 svetskih jezika. Kursevi BSS su tako koncipirani da se znanje može lako primeniti u svim sferama života.

* BSS Teen – Kursevi srpskog i engleskog, nižeg i višeg nivoa, za tinejdžere od 12 do 18 godina iz zemlje i inostranstva (posebna organizacija za srpsku dijasporu);

* BSS Student - Kursevi nižeg i višeg nivoa engleskog, nemačkog, francuskog, španskog, italijanskog, grčkog, kineskog, japanskog, arapskog i srpskog, za studente od 18 do 28 godina, iz zemlje i inostranstva;

* BSS Professional - Kursevi engleskog jezika, po sertifikaciji Londonske privredne komore (LCCI), za profesionalne potrebe polaznika od 25 do 35 godina, iz zemlje i inostranstva. Škola organizuje pripreme u trajanju od dve nedelje za dobijanje LCCI sertifikata;

* Concord Translations Centre;


Prevođenje, lektura, korektura i redaktura teksta

Usluge prevođenja teksta

Concord Communications Group u ponudi ima usluge prevođenja teksta sa i na jezike koji su aktuelni  u našoj pounudi: engleski, italijanski, nemački, francuski, španski, ruski, grčki i srpski jezik. Moguće je takođe da prevod teksta bude overen od strane sudskog tumača odnosno sertifikovanog prevodioca, što zavisi od potreba samog klijenta.

Standard prevodilačke strane je 1800 karaktera sa razmacima. Prosečna cena prevoda jedne strane kreće se od 4,5 do 10 evra, dok na cenu samog prevoda utiču direktno sledeći parametri: dužina teksta, tj.ukupan broj strana, smer prevođenja npr. (srpski – strani jezik, strani jezik – srpski), vrsta teksta odnosno oblast iz koje tekst potiče: da li je reč o naučnom tekstu, tekstu iz obrazovanja, ličnim dokumentima, poslovnim dokumentima, tehničkoj dokumentaciji, uverenjima, potvrdama i raznim drugim tipovima teksta...

Usluge lekture, korekture i redakture teksta

Lektura teksta podrazumeva pronalaženje i ispravljanje svih gramatičkih i pravopisnih grešaka u nekom tekstu. Ukoliko je to neophodno, radi povećanja čitljivosti i logike teksta, lektura može da obuhvatati i ispravljanje manjih stilskih grešaka u tekstu, odnosno manje interverncije u konstrukciji rečenice.

Korektura podrazumeva ispravku slovnih i znakovnih grešaka koje, iako na prvi pogled bezazlene, ponekad mogu potpuno promeniti značenje teksta i izazvati zabunu kod čitalaca.

Sve ozbiljnije izmene u tekstu, strukturi rečenice i strukturi samog teksta, kao i krupnije stilske intervencije, spadaju u redakturu teksta. One su takođe deo naših usluga, i rade se na zahtev i uz saglasnost autora teksta.

Jedna prevodilačka strana podrazumeva standard od  1800 karaktera sa razmacima, dok se prosečna cena po strani  kreće od 0,9 do 2,5 evra, što varira od gorepomenutih parametara. Na osnovu dostavljenog teksta moguće je uraditi okvirnu procenu ukupne cene lekture i korekture.

 


Vrste plaćanja

Putem administrativne zabrane / rate