Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
CONCORD LANGUAGE SCHOOL

CONCORD LANGUAGE SCHOOL

Škole stranih jezika Beograd

GSP

 • Autobus: 25, 25P, 26

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Jedna od prvih i najboljih privatnih škola za učenje stranih jezika u Beogradu. Škola stranih jezika CONCORD osnovana je 1995. godine na Vračaru. U ovom periodu od 25. godina zahvaljujući kvalitetu koji pruža i zadovoljnim klijentima, škola je prerasla u jezički centar CONCORD COMMUNICATIONS koji pruža različite usluge u oblasti obrazovanja i turizma kroz sledeće delatnosti:

 1. Concord Language School – škola jezika
 2. Concord LCCI akreditovani centar Privredne komore Londona
 3. Concord E-learning – učenje na daljinu
 4. Concord kursevi jezika u inostranstvu
 5. Concord beogradska letnja i zimska škola
 6. Concord prevodilački centar 

Jezici koji se predaju su engleski, italijanski, nemački, francuski, španski, grčki, ruski, kineski i srpski za strance. Concord škole svakom polazniku koji uspešno završi kurs dodeljuju diplomu koja garantuje da je uspešno savladao sve jezičke veštine određenog nivoa, a nivoi su usklađeni sa okvirom za jezike Evropskog saveta (Common European Framework of Reference for Languages).

 1. KURSEVI JEZIKA (Language Training):

Dečiji kursevi (Courses for Children)
Kursevi za tinejdžere (Teen Courses)
Kursevi za odrasle (Adult Courses)
Specijalizovani kursevi (Specialised Courses) - priprema za polaganje medjunarodnih ispita:

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
IELTS (International English Language Testing System)
CELI, CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera)

Concord škole su akreditovani pripremni centri za Cambridge English ispite. Ovi ispiti su jedinstvena trajna potvrda jezičkih kompetencija na engleskom jeziku i predstavljaju sistem najprepoznatljivih sertifikata za engleski jezik u celom svetu. 

 1. Concord škole su akreditovani centri za pripremu polaznika za polaganje kurseva za LCCI sertifikat Privredne komore Londona(London Chamber of Commerce and Industry).

Organizujemo takođe individualnu nastavu na svim nivoima

 • Individualni časovi za menadžere i direktore kompanija
 1. UČENJE NA DALJINU – E-learning

Učenje na daljinu u odnosu na klasični ''tradicionalni'' pristup učenja pokazuje sledeće prednosti:

- omogućuje stalno učenje (lifelong learning) i profesionalno usavršavanje
- učenici uče nezavisno, vlastitim tempom, na mestu i u vremenu koje sami odaberu
- učenici prolaze kroz materijal za učenje onom brzinom i onoliko puta koliko žele
- mesto učenja može se odabrati – zavisi od medija koji se koristi za distribuiranje materijala za učenje (uči se na poslu, kod kuće...)
- dostupnost tema koje se ne nude na standardnim kursevima tj. programima u tom području – učenici pronalaze i pohađaju programe koji ih zanimaju i ako ih ne nude obrazovne ili poslovne institucije u mestu u kojem žive ili rade 

Ko su polaznici kurseva na daljinu?

 1. odrasli – ''netradicionalni studenti''
  2. zaposleni bez mogućnosti da pohađaju nastavu
  3. osobe koje zahtevaju više aktivnosti i interakcije kod učenja
  4. lica sa fizičkim ograničenjima ili poremećajima
  5. osobe geografski udaljene od obrazovnih centara.
 2. Kursevi jezika u inostranstvu

Kursevi u inostranstvu se obavljaju tokom letnjeg i zimskog raspusta i traju 2, 3, 4 ili više nedelja.
Odlazak naših učenika u inostranstvo je organizovan sa pratiocem ili bez istog (individualno ili grupno) u zavisnosti od uzrasta i željenog kursa.
Mi vodimo samo u renomirane i akreditovane koledže!

 1. Letnji kursevi (Belgrade Summer School - BSS)

www.belgradesummer.org

Intenzivni kursevi, u trajanju od 2-6 nedelja.

Beogradska letnja škola osnovana je 2005. godine sa ciljem da se omogući mladim ljudima iz zemlje i sveta (pogotovo iz srpske dijaspore) da se usavrše u srpskom ili jednom od 10 svetskih jezika, kao i da upoznaju kulturnu baštinu Beograda i Srbije.

Belgrade Summer School (BSS) održava se u julu svake godine u dve smene po dve nedelje.

Nudimo Vam mogućnost da usavršite jedan od 10 svetskih jezika. Kursevi BSS su tako koncipirani da se znanje može lako preneti u privatni i profesionalni život polaznika. 

* BSS Teen – Kursevi srpskog i engleskog, nižeg i višeg nivoa, za tinejdžere od 12 do 18 godina iz zemlje i inostranstva (posebna organizacija za srpsku dijasporu)
* BSS Student - Kursevi nižeg i višeg nivoa engleskog, nemačkog, francuskog, španskog, italijanskog, grčkog, kineskog, japanskog, arapskog i srpskog, za studente od 18 do 28 godina, iz zemlje i inostranstva
* BSS Professional - Kursevi engleskog jezika, po sertifikaciji Londonske privredne komore (LCCI), za mlade profesionalce od 25 do 35 godina, iz zemlje i inostranstva. Dvonedeljna priprema za dobijanje LCCI sertifikata
* Concord Translations Centre

Prevođenje, lektura, korektura i redaktura teksta

Usluge prevođenja teksta

Concord Communications Group u ponudi ima usluge prevođenja teksta sa i na jezike koji su aktuelni  u našoj pounudi: engleski, italijanski, nemački, francuski, španski, ruski, grčki i srpski jezik. Moguće je takođe da prevod teksta bude overen od strane sudskog tumača odnosno sertifikovanog prevodioca, što zavisi od potreba samog klijenta.

Standard prevodilačke strane je 1800 karaktera sa razmacima. Prosečna cena prevoda jedne strane kreće se od 4,5 do 10 evra, dok na cenu samog prevoda utiču direktno sledeći parametri: dužina teksta, tj.ukupan broj strana, smer prevođenja npr. (srpski – nemački, nemački – srpski), vrsta teksta odnosno oblast iz koje tekst potiče: da li je reč o naučnom tekstu, tekstu iz obrazovanja, ličnim dokumentima, poslovnim dokumentima, tehničkoj dokumentaciji, uverenjima, potvrdama i raznim drugim tipovima teksta...

Usluge lekture, korekture i redakture teksta

Lektura teksta podrazumeva pronalaženje i ispravljanje svih gramatičkih i pravopisnih grešaka u nekom tekstu. Ukoliko je to neophodno, radi povećanja čitljivosti i logike teksta, lektura može da obuhvati i ispravljanje manjih stilskih grešaka u tekstu, odnosno manje interverncije u konstrukciji rečenice.

Korektura podrazumeva ispravku slovnih i znakovnih grešaka koje, iako na prvi pogled bezazlene, ponekad mogu potpuno promeniti značenje teksta i izazvati zabunu kod čitalaca.

Sve ozbiljnije izmene u tekstu, strukturi rečenice i strukturi samog teksta, kao i krupnije stilske intervencije, spadaju u redakturu teksta. One su takođe deo naših usluga, i rade se na zahtev i uz saglasnost autora teksta.

Jedna prevodilačka strana podrazumeva standard od  1800 karaktera sa razmacima dok se prosečna cena po strani  kreće od 0,9 do 2,5 evra što varira od ukupnog broja strana, tj.dužine celog teksta, kao i samog tipa teksta, oblasti koje se tiče i korekcija koje su napravljene (stilske, znakovne, strukturalne…). Na osnovu dostavljenog teksta moguće je uraditi okvirnu procenu ukupne cene lekture i korekture.

Kineski jezik u Concord školi

Škola Concord je uspostavila saradnju sa centrom za učenje kineskog jezika Mandarin Garden, sa sedištem u Šangaju. Mandarin Garden je najveći centar za učenje mandarinskog kineskog jezika. U školi Concord možete pohađati klasične časove kineskog jezika, a možemo Vam ponuditi i online kurseve.

Kursevi u grupi i individualni časovi se odvijaju tokom cele godine. Standardni kurs kineskog jezika u grupi sastoji se od 24 dvočasa po 85 minuta. Takođe, nudimo i individualne časove koji omogućavaju polazniku da se usmeri na lična interesovanja. Čas traje 85 minuta i broj časova je individualan.

Kineski jezik za decu

Kineski jezik je jezik specifičnih znakova i simbola i samim tim prijemčiv deci. Putem crtanja kineskih simbola deca spontano usvajaju kinesko pismo. Naš kurs je koncipiran tako da najmlađima približi kulturu i jezik ovog naroda. Trudimo se da nastavu za najmlađe baziramo na učenju kroz igrice, pesme uz mnoštvo slika, kako bi deca na zabavan način naučila ovaj jezik.

Foto

CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd
CONCORD LANGUAGE SCHOOL Škole stranih jezika Beograd

Vrste plaćanja

Putem administrativne zabrane / rate