ARAPSKI FAST FOOD ŠAUARMA BAR (SHAWARMA)

Arapska kuhinja Beograd

Adresa: Nemanjina 32 (prethodna adresa Svetozara Markovića 37), Slavija
Beograd Telefon: 011/3640-142, 065/3555-725
E-mail: sauarmabb@hotmail.com

4.5/ 5stars

"Šauarma bar" restoran arapske brze hrane otvoren je pre nesto vise od 5 godina u ulici Svetozara Markovica 37.

Juna 2016. "Šauarma bar" se seli iz Svetozara Markovića u Nemanjinu 32, takođe na Slaviji i danas posluje samo na ovoj adresi.  

Brojevi telefona su ostali isti :  
011/3640-142,  065/3555-725

A kako je sve pocelo: 

Jula 2011. godine su se tada prvi put u ponudi beogradskih fast food restorana našli ukusi originalne šauarme, humusa, falafela. Autentična receptura sa Bliskog istoka- Sirije, Palestine, Libana i Jordana.

"Šauarma bar" je vrlo brzo među Beograđanima, strancima, turistima, slučajnim i namernim prolaznicima, stvorio jedinstvenu prepoznatljivost i kvalitet ukusa i usluge.   

Ime ŠAUARMA, u početku teško izgovarano, zatim svojim izgledom, još neko vreme poređeno sa grčkim girosom, postalo je prava i prepoznatljiva reč za ukusno pileće i teleće meso skladno sjedinjeno sa mnoštvom začinskog bilja. 

A potom FALAFEL , ova jedinstvena ćuftica, dobija od naših kupaca pravi status kraljevskog veličanstva arapske trpeze. U sočnom ukusu  falafela mešaju se leblebija, razno povrće i opet, puno razlicčitih začina sa Bliskog istoka. 

U međuvremenu se pojavila jos jedna ukusna ćufta zvana KUBE sada od junećeg mlevenog mesa, oraha i žitarice burgul. 

"Šauarma bar" restoran arapske brze hrane za ovih pet godina je bio pozivan i učesnik na više različitih manifestacija: dani afričke umetnosti, različiti sajmovi i dobrotvorni  bazari ambasada, stranih koledza, kao  sponzor jednog igranog filma, Bitef festivala...i jos mnogo toga.   

U prijatnom lokalu ima mesta  za sesti pa pojesti, a u ponudi su kafa, arapska kafa, čajevi, ceđeni sokovi-sve to ko želi i za poneti! 

Naš meni možete pogledati >> OVDE

Dođite, probajte, podelite sa nama vaše utiske!  

Prijatno, želi vam "Šauarma bar"!