Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič

Fast food u Mirijevu Beograd

Da li ste za CARSKU KLOPU? NA PRAVOM STE MESTU! Iz svoje raznovrsne ponude posebno želimo da izdvojimo bogat pohovani program: krilca, batak, karabatak, pileće belo, pohovana piletina sa susamom i naravno naše na šire poznate pileće štapiće kao i bečku...
Profesionalci kuvaju za vas! GRIL STANICA Šefova pljeskavica 220gr 500din Pljeskavica 220gr 400din Mala pljeskavica 150gr 300din Gurmanska pljeskavica 250gr 450din Grilovani losos 200gr 800din Ćevapi 220gr 400din Šefovi ćevapi 200gr 480din Pileći...

Povratak na: Fast food

Fast food u Mirijevu Beograd

FAQ

Da li brza hrana u kojoj ima dosta povrća može da bude štetna?

To je moguće zavisno od načina pripreme. Sosevi i umaci koji se obično dobijaju kao preliv ili prilog često sadrže izuzetno visok sadržaj šećera, sodijuma i masnoća, a povrće koje je prženo sa dosta masti ili prirodno sadrži veoma visoke nivoe skroba i ugljenih hidrata poput krompira i pirinča takođe može izazvati smetnje ako je unos previsok.

Koliko često smem da jedem brzu hranu?

To zavisi od vrste brze hrane koju konzumirate. Ako brza hrana koju unosite sadrži visoke koncentracije masti, sodijuma, šećera i obrađenih sirovina onda je dobro ograničiti unos na nedeljnom nivou što je više moguće. Međutim ako je reč o opcijama poput roštiljskog mesa, obrok salata koje sadrže dosta povrća ili indijske, meksičke, kineste i sličnih kuhinja koje koriste dosta povrća u jelima, možete ih konzumirati u umerenim količinama svakodnevno ako vodite računa da ispunite i druge nutritivne zahteve svog organizma.

Šta sve spada pod “fast food” odnosno brzu hranu?

Brzom hranom smatraju se jela koja je moguće pripremiti brzo i na licu mesta i koje kupci obično uzimaju za poneti i zgodna je za jelo na nogama i bez pribora za jelo.

Postoji li “zdrava” brza hrana?

Jela koja se najčešće svrstavaju pod kišobran “brze hrane” često se pripremaju sa dosta masti, sodijuma, šećera i od obrađenih sastojaka, što može smetati određenim osobama koje iz zdravstvenih razloga loše podnose te sastojke. Smatra se da je roštiljski pečeno meso obično zdravo za konzumiranje u umerenim količinama, s tim što možete naglasiti prodavcu da želite umanjeni sadržaj soli i začina prilikom pripreme.

Da li fast food restorani i kafići uvek vrše isporuku?

Mnogi fast food objekti nude ovu uslugu u svojoj užoj ili široj okolini, a mnogi nude i mogućnost poručivanja preko interneta. Na ovoj strani našeg portala možete pronaći kontakt informacije i informisati se o pojedinostima.

Filteri Prikaži na mapi
Filteri
Poništite filtere