MALA FABRIKA MAŠTE

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd

Adresa: Gospodara Vučića 172
Beograd Telefon: 011/2851-805, 060/654-3306

4/ 5stars

O NAMA

U "Maloj fabrici mašte" uživamo u bajkovitom svetu klinaca, sa ciljem da ih motivišemo da kreativno razvijaju najbitniji pokretač, MAŠTU. Primenom različitih vaspitnih metoda prilagođenih potrebama i uzrastu svakog deteta, dečju igru smo pretvorili u bezbrižnu zabavu kroz koju se uči i raduje. Svakako bismo želeli da ukažemo da se u cilju kvalitetnog boravka i razvoja u našoj maloj fabrici posebno brine o individualnim potrebama svakog deteta. Svakodnevno kroz igru putujemo u različite zemlje sveta, učimo osnovne pojmove malog matiša, geometrije, geografije, jezika, muzike i stvaramo „VELIKA-mala“ umetnička dela. Od aktivnosti u koje su deca naših vrtića aktivno uključena izdvajamo: engleski jezik, sport, šah, folklor, muzička radionica, kreativna radionica i još mnogo toga.

OBJEKAT

Naš objekat „Mala fabrika mašte-Lekino Brdo“ nalazi se na tromeđi Beogradskih opština Vračar, Zvezdara i Voždovac u ulici Gospodara Vučića 172, tako da je lako dostupan većem delu grada. Objekat je novoadaptirana porodična kuća od 350m2 na tri nivoa, idealno uređena i organizovana za sve dečje aktivnosti. Kuća je okružena uređenim dvorištem od 1 ara i zasebnom velikom ograđenom terasom koji su pogodni za sve aktivnosti na otvorenom. Kompletan prostor je organizovan po uzrasnim grupama, od jaslenog dela, koji obuhvata veliki prostor za boravak i zaseban prostor za odmor, preko nivoa za stariju decu, sale za zajedničke (grupne) aktivnosti, pa sve do trpezarije. Naše prvo i osnovno pravilo je bezbednost svakog deteta. U skladu sa tim, deca su pod neprestanim nadzorom odraslih, kako unutar soba u kojima borave, tako i u dvorištu koje je maksimalno obezbeđeno (potpuno ograđeno, interfon i dodatne kapije). Pored svega navedenog, deca našeg vrtića su i osigurana 24h kod Uniqa Osiguranja.

ZDRAVLJE

O zdravlju dece vode računa svi zaposleni, od vaspitača, stručnih saradnika, medicinskih sestara-vaspitača, tehničkog osoblja, do pedijatra koji dolazi u posetu nekoliko puta mesečno, obavlja kompletan zdravstveni pregled dece, daje svoje mišljenje i prati razvoj svakog deteta (sistematski pregledi). Na razvoj pravilnog govora i govornih sposobnosti dece utiču česte posete logopeda, koji kroz neposredan razgovor sa decom procenjuje stanje govora unutar grupe, vodi individualne razgovore sa decom, a onda, po potrebi, a uz saglasnost roditelja, sprovodi jako uspešne tretmane kojima utiče na pravilnu artikulaciju određenih glasova, neguje pravilan gramatički govor i pravilan rečnički sklop. Sistem ishrane dece baziran je na keteringu u saradnji sa pouzdanim partnerom, liderom iz ove oblasti, te je i sa te strane osiguran brižljivo i kvalitetno izbalansirana ishrana koja prati jelovnike sačinjene od strane nutricionista, a u skladu sa uzrasnim karakteristikama i potrebama dece predškolskog uzrasta. Naš partner je prva privatna kuhinja specijalizovana za proizvodnju i distribuciju dečjih obroka "MALA KUJNA", uređena po HACCP sistemu. / www.malakujna.rs

PROGRAM RADA

Kroz realizaciju plana i programa rada sa decom, sačinjenog od strane pedagoga-stručnog saradnika, vaspitači se trude da svakodnevnim aktivnostima stvore pozitivnu atmosferu unutar grupe, da sadržaje i ciljeve prilagode uzrasnoj grupi, da neguju individualne potrebe i karakteristike svakog deteta, uočavajući njegova interesovanja, sklonosti ka određenim vaspitno-obrazovnim sadržajima. U tome im u velikoj meri pomažu stručni saradnici koji svakodnevno sa decom neguju ljubav ka muzici, slikarstvu, pokretu, jezicima, sportu, a svoja mišljenja o učešću dece i eventualnim sklonostima predočavaju roditeljima i upućuju ih na razmišljanje o mogućnostima daljeg negovanja određenog umetničkog pravca kod dece.