MUZIČKA ŠKOLA AMATI

Privatne škole i gimnazije Beograd

Adresa: Drinske divizije 8, Borča
Beograd Telefon: 063/7793-242, 011/347-79-74
E-mail: muzickaskolaamati@hotmail.rs
Sajt: www.amatimuzickaskola.edu.rs

4/ 5stars

MUZIČKA ŠKOLA AMATI BEOGRAD

Muzička škola je osnovana 2005. godine u Beogradu sa sedištem u Borči, Drinskih divizija 8, da bi se vrlo brzo proširila i na drugim lokacijama:

Drinske divizije 8 , Borča
O.Š. 20.Oktobar, Novi Beograd
O.Š. Dragan Lukić , Bežanijska kosa
Stari DIF, Deligradska 27, Stari grad


Muzička škola je osnovana sa zadatkom da vrši osnovno muzičko obrazovanje omladine od 4 do 16 godina i to za:

* Violinu
* Klavir
* Gitaru
Ove godine osnovan je i Hor muzičke škole Amati.

Nastava se odvija individualno – nastava instrumenta i grupno – nastava solfeđa. Nastava u školi se odvija po planu i programu Ministarstva prosvete. Takođe, đaci imaju mogućnost dobijanja državne diplome, polaganjem ispita u državnoj školi. Pristup školi imaju i učenici koji žele da steknu osnovno muzičko obrazovanje bez polaganja ispita. Samim tim, upis je tokom cele godine.

Pored redovne nastave učenici nastupaju na koncertima škole, na koncertima u drugim školama, republičkim i međunarodnim takmičenjima, festivalima.

Od osnivanja škole pa do sada učenici su osvojili preko 30 nagrada na raznim takmičenjima.

Naziv muzičke škole Amati je prezime jedne od najstarijih porodica graditelja violine u Italiji. Najčuveniji violinar porodice je Nikolo Amati (1596-1684). Prvi graditelj i osnivač porodice bio je Andreja (1505-1580), a poslednji Đirolamo koji je umro 1740. godine. Najslavniji među njima, Nikolo, znanje i veštinu građenja preneo je na svoje vredne učenike Grančina, Andreju, Gvarnerija i po svoj prilici na Antonija Stradivarija.

UPIS JE U TOKU.