SUNČANA PADINA - USTANOVA

Domovi za stare, nega starih lica Beograd

Adresa: Sergija Nikolića 8, Voždovac
Beograd Telefon: 011/3468-009
E-mail: suncanapadina@gmail.com
Sajt: www.suncanapadina.com

4.5/ 5stars

SUNČANA PADINA je jedinstvena zajednica ljudi trećeg doba, smeštena na padinama Medaković naselja u Beogradu. Kućna atmosfera, koja se ogleda u ne prevelikoj veličini, eleganciji unutrašnjosti, prelepom sunčanom pogledu na Beograd, kao i dobrom društvu, čini Sunčanu Padinu odličnim izborom za život.

Ugodnost stanovnika Sunčane Padine je podržana našom obavezom da zadovoljimo svakog od njih. Naše specijalizovano osoblje, koje je na uzluzi 24 časa dnevno, je posvećeno služenju svakom od članova ove male zajednice sa dužnim poštovanjem.

Mi u Sunčanoj Padini smo se obavezali da pružimo usluge, organizujemo aktivnosti i omogućimo svakodnevnu životnu prijatnost koju Vi zaslužujete i očekujete u svom trećem dobu.

Zašto baš Sunčana Padina?

Kao dodatak našem položaju i odličnom smeštaju Sunčana Padina unapređuje život svojih stanovnika obezbeđujući im visok nivo usluga u konfornom i brigom ispunjenom okruženju, gradeći atmosferu dostojanstva, privatnosti i poštovanja. To se ogleda kroz:

* Različite mogućnosti da se živi potpuno ispunjen život
* Druženje sa prijateljima kad Vi to želite
* Toplo i sigurno okruženje
* Prijatne odnose između osoblja i gostiju
* Zajednički smeh.

Smeštaj

Smeštaj u Sunčanoj Padini podrazumeva boravak u konfornim, novim i čistim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa zasebnim kupatilom, individualno kontrolisanim grejanjem i rashlađivanjem, televizorom i telefonom.

Svakodnevno je organizovano pranja i peglanje veša, prevoz do neophodnih odredišta u gradu, kao i usluge šišanja, brijanja, manikira i pedikira.

Dvorište je mesto za odmaranje i druženje na čistom vazduhu. Prelep pogled na panoramu Beograda je zaštitni znak Sunčane Padine.

Obroci se poslužuju u restoranskoj sali za ručavanje, u kojoj se gosti u potpunosti mogu prepustiti uživanju u specijalitetima koji će im se svakodnevno pripremati.

Ishrana

Ishrana se sastoji od 5 ukusno posluženih obroka-doručka, 2 užine, ručka i večere. Svakog dana, za svaki od obroka, u ponudi su po najmanje 2 vrste jela prilagodjenih različitim ukusima gostiju. Nutricionista blisko saradjuje sa kuvarom, da osigura da naši gosti prime zdrave obroke u dovoljnim količinama. Svakom specifičnom zahtevu za posebnim režimom ishrane se lakoćom izlazimo u susret.

Za doručak, užine i večeru poslužujemo:
*    Domaće slane i slatke pite,
*    Tople i hladne sendviče sa različitim dodacima,
*    Jaja i omlet pripremljeni na više načina,
*    Slaninu,
*    Kobasice,
*    Sveže voće,
*    Palačinke...

Za ručak posluzujemo:
*    Supe i čorbe
*    Tradicionalna kuvana jela-sarma, pasulj, punjene paprike, paprikaš...
*    Jela sa roštilja - ćevapi, pljeskavice, vešalice, šnicle, krmenadle...
*    Rečnu i morsku ribu
*    Jela italijanske kuhinje-pice, paste, špagete...

Ugođaj

Osoblje Sunčane Padine je spremno da 24 časa dnevno pazi na sve, a naročito zdravstvene, potrebe svakog stanovnika ova male zajednice. Lekar svakodnevno prati zdravstveno stanje stanovnika, a svakome kome je potrebno negovateljice pomažu u svakodnevnim potrebama-kupanju, oblačenju, uzimanju lekova...

Posebna pažnja se posvećuje razonodi kroz organizovanje društvenih igara i bogat kulturno-umetnički program. Sveke nedelje se organizuju večeri druženja uz muziku uživo, izložbe slika, promocije knjiga, filmske večeri i još mnogo toga. Biblioteka sa mnogo zanimljivih knjiga i časopisa je svakodnevno na raspolaganju.

Svakom od stanovnika Sunčane Padine se pomaže u proslavljanju svojih ličnih i porodičnih svečanosti, a svi zajedno proslavljamo neke za sve nas važne datume u toku godine. Posete prijatelja i rodbine su uvek prilike za radost i zadovoljstvo.

Svakog meseca Sunčana Padina organizuje jednodnevne izlete po kulturno-istorijskim spomenicima, crkvama i manastirima, i mestima velike prirodne lepote.

Sve ove aktivnosti su potpuno besplatne.

Starenje

O Vašoj ugodnosti u Sunčanoj Padini brinu:
*    Upravitelj
*    Socijalni radnik
*    Lekar opšte prakse
*    Kuvar
*    Negovateljice

Ovaj mali ali usluzi posvećen tim će sve učiniti da se osećate prijatno u našoj maloj zajednici.

Adresa

SUNČANA PADINA
Sergeja Nikolića 8, Medaković naselje
11000 Beograd