Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
ESPERANTO

ESPERANTO

Škole stranih jezika Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 21:00
Utorak 09:00 - 21:00
Sreda 09:00 - 21:00
Četvrtak 09:00 - 21:00
Petak 09:00 - 21:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 57

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Obrazovni centar Esperanto nalazi se u ulici Miloja Zakića 2a prilaz 1 na Čukarici u Beogradu. Osnovan je sa željom osnaživanja svesti građana Srbije u svojstvu građana sveta. Naši primarni ciljevi, nakon dugogodišnjeg iskustva, su usvajanje multikulturalnog znanja i podsticanje međunarodne komunikacije radi ličnog napretka i utvrđivanja sopstvenog identiteta na mapi Evrope i sveta.

U fokusu rada centra Esperanto je obrazovanje dece, omladine i odraslih u oblasti učenja i primene stranih jezika i poznavanja drugih kultura (tradicija, istorije i umetnosti) zemalja koje nas okružuju, i šire.  U okviru naših aktivnosti organizujemo kurseve jezika na svim nivoima, stručna i obrazovna savetovališta, komunikološke radionice, umetničke večeri, kulturne prezentacije i slično.

Esperanto se zalaže za primenu najmodernijih metoda rada i učenja, uz upotrebu savremenih tehnologija i najrazovrsnijih izvora informacija. Poseban značaj pridajemo i saradnji sa mladim, dinamičnim, predanim timom predavača i njihovim spajanjem sa svima onima željnim znanja.

Ako želite da naučite engleski, nemački, francuski, ruski, italijanski, španski ili norveški, mi smo pravo mesto za vas.

Škola stranih jezika za odrasle

Tečajevi jezika za odrasle osmišljeni su na principu komunikacije i interakcije. Nakon ulaznog testiranja i razgovora, polaznici se raspoređuju u grupe prema nivou znanja, potrebama i željama. Program svakog jezičkog kursa podrazumeva upotrebu najsavremenijih udžbenika, odgovarajućeg audiovizuelnog materijala i vežbi koje podstiču interaktivno učenje i komunikaciju među studentima.

U fokusu nastave je razvijanje komunikativne kompetencije što znači da se uz učenje i savladavanje jezika, polaznici izlažu i širim kulturnim obeležjima, tj. upoznaju sa nezabilaznom kulturom življenja.

- Organizovani su u trajanju od 4 meseca (dva puta nedeljno po 90 minuta).
- Intenzivni kursevi  traju 2 meseca (četiri puta nedeljno po 90 minuta).
- Mogućnost individualnih ili poluindividualnih kurseva za one koji bolje uče samostalno.
- Poslovni kursevi engleskog i nemačkog.
- Pričaonice: konverzacijski kursevi za sve jezike.
- Priprema za standardizovane testove TOEFL i IELTS, i Cambridge ispite (KET, PET, FCE, CAE, CPE).
- Mogućnost nastave u firmama, uz visok popust za organizovane grupe.

Škola stranih jezika za decu

Nastava za decu osmišljena je sa idejom da se učesnici pre svega zabave i zavole ono što uče, kako bi lakše upili znanje. Polaznicima se praktičan materijal približava kroz igru, pesmu, glumu i crtanje, a potom kroz primenu stečenog znanja u interaktivnim vežbama koje obrađuju svakodnevne aktivnosti i pojave

Programi rada su prilagođeni uzrastu, tj. školskom razredu učenika i uključuju raznovrsne edukativne i zanimljive teme. Materijal prati redovnu školsku nastavu, kroz specijalizovan CLIL pristup (Content and Language Integrated Learning) i omogućava mladim polaznicima da se identifikuju i povežu školsko i svakodnevno znanje kroz aktivnosti učenja jezika.

- Organizovani su tokom cele školske godine.
- Nastava se održava dva puta nedeljno po 60 minuta, a za najmlađe polaznike predškolskog uzrasta dva puta nedeljno po 45 minuta.
- Časovi se održavaju u prostorijama prilagođenim radu sa decom, uz upotrebu didaktičkih igračaka, rekvizita i raznovrsnog audiovizuelnog materijala.
- Pogrami su dinamični, a nastavni materijal tematsko, saznajno i kulturološki prilagođen uzrastu.
- Mogućnost učestovovanja u tematsko-kreativnim radionicama.
- Dostuponost vannastavne pomoći: dopunske nastave, pripreme za testove i besplatne konsultacije profesora.

Foto

ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd
ESPERANTO Škole stranih jezika Beograd