Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
SOMBORAC 011

SOMBORAC 011

Defektologija, logopedija Beograd

Korisne informacije


Program sportskog udruženja „Somborac 011“ omogućava članovima da uživaju u sportsko-rekreativnim aktivnostima, u prijatnom ambijentu sale , uz stručan tim ljudi, koji u svom radu sa decom pokazuju visok stepen kreativnosti, posvećenosti, odgovornosti i brige o individualnim sposobnostima, afinitetima, uzrastu i potrebama dece. Treninge vodi bivši reprezentativac u karateu a danas uspešan trener karatea i diplomirani defektolog Boris Pozder.

Program uključuje karate vrtić za decu od 3-6 godina gde vežbanje predstavlja fizičku aktivnost uz zabavu, koja doprinosi razvijanju preciznosti, koordinacije pokreta, elastičnosti kompletnog tela, eksplozivnosti, osećaja za povezanost muzike i pokreta kroz igru, kao i kreativnog odnosa deteta prema samom sebi i svetu koji ga okružuje.

Takođe i karate školu za uzrast od 7-17 godina, pripremu seniora za takmičenja, rekreativni karate. Međutim, osnovni principi karatea koji su negovali i stari Japanski ratnici – samuraji, nisu izgubili na snazi. Mnogo važnije od samih udaraca nogom i rukom, odbrane i napada, blokova i hvatanja jesu vrednosti koje pokušava da neguje svako savremeno društvo a koje postižemo vežbajuci karate kao put i opredeljenje:

– samopouzdanje
– nezavisnost
– poštovanje
– samokontrola
– odlučnost
– pravednost
– disciplina
– učtivost
– koncentracija
– upornost

Poseban akcenat pridajemo radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

Na treninzima učimo igre rotacije , igre ravnoteže, učimo da pravilno trčimo,radimo vežbe za dinamičku akomodaciju. Dinamička akomodacija se ne razvija zato što dete ne trči i nema prepreka. Na treningu i trčimo i prelazimo prepreke. Danas deci kad bacite loptu , 50 odsto ne može da je uhvati sa dve šake, okreću glavu...Dođite na trening da naučimo pravilo da hvatamo loptu. Sve vežbe koje na treninzima radimo zbog svoje raznolikosti utiču i na finu motoriku. Prednost karatea i naših treninga naspram drugih je ta da mi na našim treninzima uključujemo misaone procese potrebom da se o svakom pokretu razmišlja i osmisli unapred. Motorika jeste važna ali je još važnije uključiti i misaone procese.

Kod dece danas nema rotacije, nema ravnoteže, nema akomodacije, nema fine motorike, a mozak se razvija u pokretu!

Svaki pokret je važan ! Dođite da zajedno stvaramo i otkrivamo pokrete.

Foto

SOMBORAC 011 Defektologija, logopedija Beograd
SOMBORAC 011 Defektologija, logopedija Beograd
SOMBORAC 011 Defektologija, logopedija Beograd